Askerlikte ne yapılıyor ?

pendragon

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
225
Askerlik wc temizliyip patates soymaktanmı ibaret? 6 ay askerlikte ne yapılıyor

acemi birlik kısa sürer yoğun geçer çok koşup yürüyorsun. usta birlik daha çok nöbet falan tutarsın beklersin gün zor geçer sanırım.

acemi birlik kısa sürer yoğun geçer çok koşup yürüyorsun. usta birlik daha çok nöbet falan tutarsın beklersin gün zor geçer sanırım.
Hocam hiç bilgim yok askerlik hakkında şuan lise sonum bu sene 18 giriyorum 2 veya 4 yıllık üniversite okuyup bir süre daha uzatmayı düşünüyorum orası ayrı konu fakat benim merak ettiğim askerlik yapan çoğu insanın bu aralar dediği paran varsa bedelli yap (o kadar param yok) sürekli wc felan temizleyip patates soyuyorsun diyorlar hatta geçen askerden arkadaşım geldi adam hergün bizi arıyordu telefonla 😂 yani merak ediyorum

Askerlik wc temizliyip patates soymaktanmı ibaret? 6 ay askerlikte ne yapılıyor
Acemi; Komutanlarına saygı, nerede nasıl davranacağını, etik ve ahlak kuralları, disiplin ve selam verme/alma-hazırda durma-duruş gibi eğitimlerin verildiği yerdir. Eğer sazan gibi her denilene atlamazsan patates kesmezsin.

Usta birlik ise atış talimi, nöbet tutumlarının falan yapıldığı yer genel olarak silahla ilgilidir. Silah bakımı ve kullanımı yapılır. Kesin olarak silahla atış yapacaksınız, orası net.

Düşeceğin yere göre değişir görevin aktif görev yerine düşersen, bir görevin olur onunla ilgilenirsin, başka bir işle ilgilenmezsin. Genelde bir görev almak en güzelidir. Yoksa önüne gelen bir iş için seni alır götürür. Ben yaparken senin yaptıklarına adım bile atmadım ama bazı devrelerim tıkanan foseptik tankını bile temizledi. Önemli olan oradaki iyi bir göreve kendini aldırmak. Acemilikte silah atışı olur ve usta düştüğün yere göre silahı bir daha görmeyebilirsin bile düştüğün branşa bağlı. Her şey şans, hava ve denize düşersen rahat etme olasılığın karaya göre yüksek. 18 yaşında isen gitmene 2 sene var askere alımlar 20 yaşında.

Ben bedelli yaptım ama 6 ay ben kendim yapardım şahsen işim vs olmasa eğer bir mesleğim varsa orada işe yarıyor arkadaşlık dostluklar iyi oluyor tabi askerlik yapacağın yer çok önemli komutanlar vs
Doğrudur ortam vs kötüyse zaten ergen lise sınıfından beter oluyor. benim de 2-3 sene falan var duruma göre bakacağım artık ya doğu turu ya da bedelli :D

Düşeceğin yere göre değişir görevin aktif görev yerine düşersen, bir görevin olur onunla ilgilenirsin, başka bir işle ilgilenmezsin. Genelde bir görev almak en güzelidir. Yoksa önüne gelen bir iş için seni alır götürür. Ben yaparken senin yaptıklarına adım bile atmadım ama bazı devrelerim tıkanan foseptik tankını bile temizledi. Önemli olan oradaki iyi bir göreve kendini aldırmak. Acemilikte silah atışı olur ve usta düştüğün yere göre silahı bir daha görmeyebilirsin bile düştüğün branşa bağlı. Her şey şans, hava ve denize düşersen rahat etme olasılığın karaya göre yüksek. 18 yaşında isen gitmene 2 sene var askere alımlar 20 yaşında.
20 yaşında olduğunu biliyordum hocam fakat ben üniversite düşünüyorum 4 yıllık istiyorum fakat büyük ihtimal 2 yıllık kazanıcam üniversiteyi bitirince 22 yaşında askere gitmiş olacağım demi bir yanlışım yoksa ?

Doğrudur ortam vs kötüyse zaten ergen lise sınıfından beter oluyor. benim de 2-3 sene falan var duruma göre bakacağım artık ya doğu turu ya da bedelli :D
İmkân varsa bedelli yap gitsin knka 55 bin TL iken yatirmistim şimdi 120/130 olmuş güzel yatırım 😄

Düzenleme: 182 bin TL olmuş

Son düzenleme:
20 yaşında olduğunu biliyordum hocam fakat ben üniversite düşünüyorum 4 yıllık istiyorum fakat büyük ihtimal 2 yıllık kazanıcam üniversiteyi bitirince 22 yaşında askere gitmiş olacağım demi bir yanlışım yoksa ?
Yani öyle olur büyük ihtimalle bitirip başvurman alınman vs o yaşına denk gelir. Dgs düşünebilirsin sonrasında

Geri