Neler Yeni

Assetto Corsada ekran kartını %100 kullanma sorunu

Mudi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Mustafa Emir Uğurlu
Assetto Corsada ekran kartını %100 kullanıyor. Çoğu üst seviye sistem gereksinimli oyunlarda bile bu kadar kullanmıyor. Ekran kartım SAPPHİRE RX 6700 10 gb'lık versiyonu. Oyun 10gb'ın 10'unuda kullanıyor ve ekran kartı 70 75 derecelere kadar çıkabiliyor. Oyunda sadece csp var harici bir şey yok. Bu sorun sandece online modda değil single modda da aynı. Sistemi alalı 5-6 ay oluyor. Hatırladığım kadarıyla başından beri bu sorun var. Ama sadece assetto'da böyle. Sizce ne yapmam gerekir yani böyle bir sistemde ekran kartını bu kadar fazla kullanması normal değilmiş gibi. Oyunda ekstradan bir ayar felanmı varda acaba ben onu etkinleştirdimde bu kadar kullanıyor.

Sistem:
Ryzen 5 5500
Sapphire rx 6700 10gb (çift fanlı)
16gb ram (markasını hatırlamıyorum)
mld 300 m.2 ssd 500lük okuma-yazma 3000mb civarında
650W power supply

Kiritoほ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
441
İsim
Yamaç Koçovalı
%100 Kullanması gayet normal?
Neden kullanmasın ki onu anlamadım
70 75 derecelerde fazla değil

Mudi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Mustafa Emir Uğurlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ayarlar ve çözünürlük ne?
Kanki ayarları bilmiyorum sadece dpc sunucusunda oynayabilmek için temel şeyleri yüklemiştim csp, arabalar ve mapi yüklemiştim kalanlara girip ellemedim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

%100 Kullanması gayet normal?
Neden kullanmasın ki onu anlamadım
70 75 derecelerde fazla değil
Çok eskiden izlediğim bir yt kanalında ekran kartının çok kullanılması ya bir hata ya da bilgisayarın çok zorlandığını belli eder diye görmüştüm. Bu bilgisayar kötü denecek bir bilgisayar olmadığı için assetto gibi bir oyunda zorlanacağınıda düşünmüyorum yani pek ondan.

ayarlar ve çözünürlük ne?
çözünürlük 1600x900 monitörden dolayı

Kiritoほ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
441
İsim
Yamaç Koçovalı
Kanki ayarları bilmiyorum sadece dpc sunucusunda oynayabilmek için temel şeyleri yüklemiştim csp, arabalar ve mapi yüklemiştim kalanlara girip ellemedim.

Çok eskiden izlediğim bir yt kanalında ekran kartının çok kullanılması ya bir hata ya da bilgisayarın çok zorlandığını belli eder diye görmüştüm. Bu bilgisayar kötü denecek bir bilgisayar olmadığı için assetto gibi bir oyunda zorlanacağınıda düşünmüyorum yani pek ondan.

çözünürlük 1600x900 monitörden dolayı
Yanlış görmüşsün hocam aksine %99 %100 kullanması fayda sağlar gücünün tamamını kullanmış olursun
Ve aksine %80 %70 kullanımlarda sorun olduğunu gösterir
Söylediğin derecelerde öyle aman aman fazla değil 70 75 derecelerde sorun olmaz 85'in üzeri sorun yaratır

Atıyorum tamamen bende RX6800XT var GTA 5'e girdim %100 kullanıyor ama 200FPS alıyorum bu bilgisayarın zorlandığı anlamına mı gelir hayır 200FPS zaten gereksiz fazla bir FPS
O zaman FPS'i sabitlersin 144'e kullanım %80 %70 olur

Mudi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Mustafa Emir Uğurlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yanlış görmüşsün hocam aksine %99 %100 kullanması fayda sağlar gücünün tamamını kullanmış olursun
Ve aksine %80 %70 kullanımlarda sorun olduğunu gösterir
Söylediğin derecelerde öyle aman aman fazla değil 70 75 derecelerde sorun olmaz 85'in üzeri sorun yaratır

Atıyorum tamamen bende RX6800XT var GTA 5'e girdim %100 kullanıyor ama 200FPS alıyorum bu bilgisayarın zorlandığı anlamına mı gelir hayır 200FPS zaten gereksiz fazla bir FPS
O zaman FPS'i sabitlersin 144'e kullanım %80 %70 olur
anladın hocam cok tesekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,894
Üyeler
164,575
Son üye
garibandoyurankuzu
Top Bottom