Sistem için bütçem 16-17.000 TL civarında olacak sadece kasa için bu fiyatı ayırdım. Kendi işimden dolayı hem müzik hemde video edit, render için güzel bir kasa toplamaya çalışıyorum. İşlemci olarak zaten sınırdayım ryzen 9 3900x kullanacağım bunun için. Ancak yeri geldiğinde oyun oynamak için bir sistem topluyorum. (Belki hobi olarak ilerde yayın olabilir ama o çok şart bir durum değil açıkcası, hayale kapılmama gerek yok şuanlık ) Alıcağım oyunlardaki fps yüksek olsun istiyorum beni üzsün istemiyorum açıkcası Diyeceksiniz ki hangi oyunlar gibi onuda hemen yazayım.
- Metro
- Control
- Cyperpunk (Geldiği gibi keşke oynasam dediğim bir oyun merak içindeyim)
- Gta 5
- PUBG
- Cs:Go vb. gibi oyunlarda mutlu olsam güzel fps alsam yeterlidir benim için. Teşekkür ederim bu arada yardımınız için
Mesaj otomatik birleştirildi:
Öncelikle çok teşekkür ederim bu kadar yazmanız beni çok mutlu etti buradaki herkes diğer forumlara göre çok daha cana yakın yaklaşıyor ve güzel cevaplar alıyorum. Sizlerinde paylaşmış olduklarınızı dikkate alacağım. Eğer dediğiniz gibi 3000 serisi daha uygun yada neredeyse aynı fiyat olacaksa eğer tabii ki beklemeye değer o zaman. Acele edip hemen havaya para atmamak lazım bir anda dikkate alacağım, az buz para değil sonuç olarak. Bunu bilmem çok iyi oldu en iyi onu yapacağım, beklemeye değer o zaman. Peki sıvı soğutucu şart mı böyle bir sistem toplayacaksam eğer işlemci için? Çünkü içinde stok soğutucu geliyormuş bazıları stok bazıları sıvı soğutucu kullanıyormuş galiba. Bu arada bende Cooler Master h500 içinde gelen 750w 80+ kasasını düşünüyorum aynı zamanda.
,hocam kesinlikle sıvı soğutucu gerekli çok ısınan işlemci x570 anakart akmayıda öncelik gösterin 360mm yada 240mm bakın bide psu aman dikkat araştırıp alın biliyorsunuz elektirik kesintileri ülkemizde çok oluyor anakart yanmasın hocam
,hocam kesinlikle sıvı soğutucu gerekli çok ısınan işlemci x570 anakart akmayıda öncelik gösterin 360mm yada 240mm bakın bide PSU aman dikkat araştırıp alın biliyorsunuz elektirik kesintileri ülkemizde çok oluyor anakart yanmasın hocam
Teşekkür ederim değerli mesajınız için ve görüşünüz için. Ben daha önce sıvı soğutucu hiç düşünmüyordum kasaya sadece ryzen 9'un stok soğutucusu ve kasa fanları yeter diye düşünmüştüm ama belliki sıvı soğutucu şartmış dediğinize göre. O zaman onlarıda araştırmak ve bakmak lazım. Ben bu kasayı almayı düşünüyorum bu arada onuda eklemek istedim. İçinde kendiliğinden gelen PSU'su varmış. En azından o bir artı diye düşündüm. Kasa Linki
Teşekkür ederim değerli mesajınız için ve görüşünüz için. Ben daha önce sıvı soğutucu hiç düşünmüyordum kasaya sadece ryzen 9'un stok soğutucusu ve kasa fanları yeter diye düşünmüştüm ama belliki sıvı soğutucu şartmış dediğinize göre. O zaman onlarıda araştırmak ve bakmak lazım. Ben bu kasayı almayı düşünüyorum bu arada onuda eklemek istedim. İçinde kendiliğinden gelen PSU'su varmış. En azından o bir artı diye düşündüm. Kasa Linki
Kasa taş gibi ama 1 eksiği var, üst tarafı 360MM radyatör desteklemiyor, öne de takamazsınız çünkü o koca fanlar nereye gidecek o zaman?
Tam olarak neye karar kıldınız veya içinize sinen parçalar nedir?
Kasa taş gibi ama 1 eksiği var, üst tarafı 360MM radyatör desteklemiyor, öne de takamazsınız çünkü o koca fanlar nereye gidecek o zaman?
Tam olarak neye karar kıldınız veya içinize sinen parçalar nedir?
Evet doğrudur kasanın tam olarak içine ne girebilir yada ne yapılabilir bilmiyorum tam olarak sadece parça olarak ne takılması lazım onlara bakıyorum en mantıklısı olarak. Ekran kartı hala benim için soru işareti tabii ki de zaman varken biraz daha bekleyip öyle karar vermek en mantıklısı. Bir arkadaşta 3000 serisi gelicek onu bekleyin demişti forumda yukarı bir mesajda hem daha uygun olur hemde daha iyi demişti. En azından onu bekleyebilirim bakalım
Evet doğrudur kasanın tam olarak içine ne girebilir yada ne yapılabilir bilmiyorum tam olarak sadece parça olarak ne takılması lazım onlara bakıyorum en mantıklısı olarak. Ekran kartı hala benim için soru işareti tabii ki de zaman varken biraz daha bekleyip öyle karar vermek en mantıklısı. Bir arkadaşta 3000 serisi gelicek onu bekleyin demişti forumda yukarı bir mesajda hem daha uygun olur hemde daha iyi demişti. En azından onu bekleyebilirim bakalım
Vergisiz fiyatları bile çok yüksek, en düşüğünün 2070S gücünde olunacak deniliyor ama ülkemize giren fiyatı önemli şu an 2080S alsanızda pişman olacağınızı sanmıyorum. 3000 serisini bekleyecek kadar vaktiniz var ise forumlarda takılıp kafanızda net bir bilgisayar oluşturup onu alabilirsiniz
Vergisiz fiyatları bile çok yüksek, en düşüğünün 2070S gücünde olunacak deniliyor ama ülkemize giren fiyatı önemli şu an 2080S alsanızda pişman olacağınızı sanmıyorum. 3000 serisini bekleyecek kadar vaktiniz var ise forumlarda takılıp kafanızda net bir bilgisayar oluşturup onu alabilirsiniz
Anladım büyük ihtimal öyle yapmak daha mantıklı ve daha yararlı gibime geliyor ben araştırma yapmaya devam edeyim o zaman belki güzel birşeyler çıkar ortaya Bu arada 3000 serisi ne zaman çıkacak tam bir tarih var mı Türkiye'ye gelişi ile ilgili?
Anladım büyük ihtimal öyle yapmak daha mantıklı ve daha yararlı gibime geliyor ben araştırma yapmaya devam edeyim o zaman belki güzel birşeyler çıkar ortaya Bu arada 3000 serisi ne zaman çıkacak tam bir tarih var mı Türkiye'ye gelişi ile ilgili?