Neler Yeni

Asus 7800XT kronik sıkıntılı mı ?

kayra2321

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
Kayra
Bildiğim kadarıyla o sorun bütün 7800xt lerde var.

kayra2321

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
Kayra
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mustafa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Doğrudur ama bu çok bir sorun değil kişiden kişiye göre farklıdır ama beni rahatsız etmez sizi bilemem.
Şu konuya ve videolara göz attıktan sonra aslında ses çok yüksek değil mi insan korkuyor.

kayra2321

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
Kayra
Kasanın kapağını kapattıktan sonra kulaklık taktıktan sonra duymanız mümkün dğil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mustafa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kasanın kapağını kapattıktan sonra kulaklık taktıktan sonra duymanız mümkün dğil.
Birde bu ses 7/24 mü geliyor genel olarak yoksa sadece yük altında mı geliyor ? Bazıları boşta mousu çok hareket ettirirsende gelir falan yazmışta emin değilim.

DePiedra54

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
392
İsim
Eren Bilal Cihan
İyzicoda %20 indirim varken https://www.gaming.gen.tr/urun/5649...c-16gb-16gb-ram-1tb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/
şu sistemin işlemcisini 7800X3D yükseltip bi kaç yükseltmeyle almayı düşünüyordum ama Asusun 7800XT'sinde kronik sorun olduğu söyleniyor Coil Whine sıkıntısını %50 ihtimalle yaşama ihtimalim var mı yani ?
Tamamen şansınıza bağlı her kartta coil whine var sadece dereceleri farklı kart yükteyken yüksek güç çektiği için ister istemez oluyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
Garantiye verseniz bile değişim yapmıyorlar bu CW sorunu için. Bende ASUS Dual modelini kullanıyorum ve bende de çok yüksek fps değerlerinde CW var evet. Yani işte atıyorum 300-400 fps gibi.

Misal Diablo 4 oynarken özellikler zindanlarda kapalı alan olduğu için daha fazla fps alıyorum ve haliyle CW kendini belli ediyor ama kulaklık taktığımdan sesi duymuyorum. Anca PC başından kalkıp mutfağa falan gideceksem kulaklığı çıkardığımda duyuyorum sesi.

Bu benim için dert değil ama sırf ses hassasiyeti var diye garantiye defalarca ürün gönderen insanlarda var. Bu AMD'ye özel bir durum değil Nvidia'nın da bu tarz sorunları var maalesef.

Koskoca markalar uyduruk, kaydırık malzeme kullanıyor ve sonuçları maalesef bu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mustafa
Garantiye verseniz bile değişim yapmıyorlar bu CW sorunu için. Bende ASUS Dual modelini kullanıyorum ve bende de çok yüksek fps değerlerinde CW var evet. Yani işte atıyorum 300-400 fps gibi.

Misal Diablo 4 oynarken özellikler zindanlarda kapalı alan olduğu için daha fazla fps alıyorum ve haliyle CW kendini belli ediyor ama kulaklık taktığımdan sesi duymuyorum. Anca PC başından kalkıp mutfağa falan gideceksem kulaklığı çıkardığımda duyuyorum sesi.

Bu benim için dert değil ama sırf ses hassasiyeti var diye garantiye defalarca ürün gönderen insanlarda var. Bu AMD'ye özel bir durum değil Nvidia'nın da bu tarz sorunları var maalesef.

Koskoca markalar uyduruk, kaydırık malzeme kullanıyor ve sonuçları maalesef bu.
Ozaman CS2'de de baya bu sorun yaşanır gibi 7800X3D işlemci düşünüyorum paso 500 600 fps alacağımı düşünürsek :D

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,263
İsim
.
İyzicoda %20 indirim varken https://www.gaming.gen.tr/urun/5649...c-16gb-16gb-ram-1tb-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi/
şu sistemin işlemcisini 7800X3D yükseltip bi kaç yükseltmeyle almayı düşünüyordum ama Asusun 7800XT'sinde kronik sorun olduğu söyleniyor Coil Whine sıkıntısını %50 ihtimalle yaşama ihtimalim var mı yani ?
Reis AMD nvidia ya göre çok daha fazla güç ile çalıştığı için AMD lerde biraz daha fazla görüyoruz 7800XT ye özel bir şey değil.
Bende 7600 var onda da var CW şans işi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Ertan
Steam
riddLedSKL
Xbox Live Gamertag
riddLedSKL
Steam ID
riddledskull
Epic Games
riddLedSKL
Origin
riddLedSKL
Yahu tak kulaklığı bak keyfine. Ne Battlefield 2042 oynarken ne de Diablo 4 oynarken duymuyorum bile sesi. Ki şuna emin olun öyle abartıldığı kadar da yüksek bir sesten bahsetmiyoruz burada. Hafif sinek vısıltısı tadında bir ses 😀

Şakası bir yana ömrü hayatımda aldığım en ama en performanslı kart 7800 XT. Bunu gururla söylüyorum. Ghost of Tsushima'yı 4K çözünürlükte FSR + FG 110 fps oynuyorum. İlk denediğimde bildiğin oha demiştim. Ki monitörlerim 1440p.

Fazla uzatmayayım konuyu. Siz hiç sabah akşam AMD ekran kartlarını kötüleyen tiplemelere bakmayın. 7000 serisinde driver sorunları bitti artık. Var diyenlerin hepsi hurafeden ibaret. Kim bilir performans adı altında bilgisayarlarına neler kuruyorlar sonra Radeon kartlar kötü kaka. 3 aydır bir kere bile ne çökme, ne siyah ekran, ne de başka bir sorun yaşamadım. Hani hali hazırda kullanan birisi olarak kafanızda soru işareti varsa belirtmek istedim.

ReQo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
just ReQo
Aynı sisteme sahibim (Ram ve SSD farklı) ekran kartında cw çıkma ihtimali çok yüksek bende çıktı bayağıda rahatsız ediyordu servise gönderdim kartı bence AMD kartlara bulaşma. Şimdiki aklım olsa 30 FPS az alırım gider RTX 4070 alırım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,971
Üyeler
166,861
Son üye
trolvanee
Top Bottom