Neler Yeni

RX 7800XT HAZIR SİSTEM TAVSİYESİ

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,387
İsim
Diyarhan
Pc hocası 12 seçeceksem vento kasa yapmayı düşünüyorum , doğru mudur ?
Pc hocası 9 seçeceksem mecbur enermax kasa var ve 700w seçmeyi düşünüyorum doğru olur mu ?
kasanın havalandırması ve fanları iyi midir sence ileride 4070ti süper ya da 5070 kullanılır mı?
Şimdi düşünüyorum 7800xt ve 4070süper çok güzel kartlar fakat benim odak noktam işlemci ve diğer bileşenlerin iyi olması.
Zaten AAA oyunlar oynama hedefim yakın zamanda yok ileride peşin taksitle ekran kartı takarım kafasındayım.
Tek sıkıntı özelleştirdiğimde 33k yapıyor ve pc hocası 12 fiyatına geliyor.. Onu özelleştirince de 4070süper fiyatına.
Bu yüzden tereddüt ediyorum ve zaman geçtikçe de pc hocası 9 özelleştirmeler kampanyalar bitiyor :(
Sizce şu bir kaç günde yeni sistem gelir mi yılbaşı olmadan fiyatlar artmadan
pişmanlık duymadan alabilir miyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Pc hocası 12 özelleştirmeler ile 39k normal hali 34.
Hunter 7A inno3d 4070 süper ise normal hali 37k özelleştirmeler ile 42 yapıyor 1x16 ram seçersek de 40 yapıyor.
Değer mi aradaki 3-4k için. Aralarındaki fark bileşenler farklı ve soğutucu sonradan almam gerekiyo
PC hocasına 39k vericeğine kendi zevkine göre parça halinde toplasan daha iyi olur.

• Beğen
Reaksiyonlar: Jiyu

ARTIK FAN DEĞİLİM

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,389
İsim
Bilal Tepe
31500e sistem var gaminggen 7500f 7800xt onu 32 ram yap al

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
PC hocasına 39k vericeğine kendi zevkine göre parça halinde toplasan daha iyi olur.
Kendim toplayamam ve birleştiremem parçaları o yüzden hazır sistem arıyorum.
Daha önce masaüstü de kullanmadım.
39k vereceğine demek doğru değil 34 veriyor olsam yine günün sonunda bazı parçaları sonradan almak gerekecek.
örneğin zaten ramlar 2x8 hep , mecbur 2x16 alınacak 2.5k fazla verilecek. Kasa vento seçicem , ssd değişmesem bile 37.6k yapıyor.
Sonradan kendim kasayı değiştiremem almışken tam almak istiyorum o yüzden danışıyorum.
Kendim toplayabilecek olsaydım muhtemelen 4070tisüper alırdım peşin taksitle 7800xd falan alırdım.
Pc hocası 9'daki enarmax kasa ve psu kötü diyorlar o yüzden alıp almama konusundayım.
onu özelleştirince 32-33k yaptığı için acaba pc hocası 12 mi alsam diye düşünüyorum.
Özelleştirme yapmayıp sonradan alınacaksa en fazla 1x16 ram seçilip alınır sonradan 16 takılır diye.
Anakart ve kasa mecbur iyi olmak zorunda benim için..
Buradaki anakartlara kötü diyorlar , ekran kartını yine araştırdım ortalamanın üstünde bir çok markadan iyi bir kart.

• Beğen
Reaksiyonlar: umix

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Ümit
gamegaraj neden taksit yapmıyor

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
31500e sistem var gaminggen 7500f 7800xt onu 32 ram yap al
Bu kasayı da görmüştüm fakat kasa seçenekleri pc hocası 9'daki gibi.
Enarmax kasa iyi mi ? Havalandırma ve fanları vs iyi mi ?
Psu için kötü diyorlar zaten , kasanın kendisi iyi ise belki bir süre sonra yeni psu alınabilir.
Pc hocasında vento kasa seçilebiliyor ( sanırım daha iyi , forumlarda da öneriliyor ) ve soğutması da var.
Pc hocası işlemci 7600 , 7500f ile aralarındaki fark nedir ? gpu farkı var diye biliyorum.
Şimdi konu 7800xt olunca hep pc hocası 12 öneriliyor , neden ?

gamegaraj neden taksit yapmıyor
Peşin taksit alırım bir şey alacaksam

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Ümit
Bu kasayı da görmüştüm fakat kasa seçenekleri pc hocası 9'daki gibi.
Enarmax kasa iyi mi ? Havalandırma ve fanları vs iyi mi ?
Psu için kötü diyorlar zaten , kasanın kendisi iyi ise belki bir süre sonra yeni psu alınabilir.
Pc hocasında vento kasa seçilebiliyor ( sanırım daha iyi , forumlarda da öneriliyor ) ve soğutması da var.
Pc hocası işlemci 7600 , 7500f ile aralarındaki fark nedir ? gpu farkı var diye biliyorum.
Şimdi konu 7800xt olunca hep pc hocası 12 öneriliyor , neden ?

Peşin taksit alırım bir şey alacaksam
55 k var taksit yapsalar alacaktım gamegaraj max 2 taksit yapıyor

• Beğen

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
55 k var taksit yapsalar alacaktım gamegaraj max 2 taksit yapıyor
Gamegaraj bazı sistemlere peşin taksit yapıyor ama sakın alma , örneğin 4070ti süper sistemleri var 47k bu sistemi vade farkla 6 ay alsan 56k falan yapıyor adamlar utanmadan peşin taksit 6 ay diye 56k ya sistem satıyor. Aynısı 43k olan 4070süper için de geçerli. Zaten normal fiyatları 37k ama siz 37k olan sisteme 3-6 ay peşin taksit yapmak yerine 43k yapıyorsunuz aradaki farkı cebe atıp sonra peşin taksit yaptık diyorsunuz..

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Ümit
Gamegaraj bazı sistemlere peşin taksit yapıyor ama sakın alma , örneğin 4070ti süper sistemleri var 47k bu sistemi vade farkla 6 ay alsan 56k falan yapıyor adamlar utanmadan peşin taksit 6 ay diye 56k ya sistem satıyor. Aynısı 43k olan 4070süper için de geçerli. Zaten normal fiyatları 37k ama siz 37k olan sisteme 3-6 ay peşin taksit yapmak yerine 43k yapıyorsunuz aradaki farkı cebe atıp sonra peşin taksit yaptık diyorsunuz..
Bir sistem alsam arkama bakmadan bütün bu Game Garage İtopya gaming gen tarzı yerleri engelleyeceğim tarayıcımdan. 43 k sisteme taksitle 58 k istiyorlar. Ben bunları gördükçe hepsiburadanin değerini anladım. adamlar harbiden çok delikanlıca satış yapıyormuş. En son lanet Edip gidip 4070 ekran kartı 32 GB RAMli olan bir tane laptop alacağım.

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Bir sistem alsam arkama bakmadan bütün bu Game Garage İtopya gaming gen tarzı yerleri engelleyeceğim tarayıcımdan. 43 k sisteme taksitle 58 k istiyorlar. Ben bunları gördükçe hepsiburadanin değerini anladım. adamlar harbiden çok delikanlıca satış yapıyormuş. En son lanet Edip gidip 4070 ekran kartı 32 GB RAMli olan bir tane laptop alacağım.
Laptoplar kullanışlı olsa da sürekli evde oyun oynayan biri için performans olarak yarısı kadar olmayabilir.
en azından her sitede 3 ay peşin taksit olmalı ve peşin taksit ayağına da fiyatlar artmamalı...
Vatan da var fakat arada sırada güzel sistem geliyor , diğerlerinde özelleştirmeler kısıtlı
Ekran kartı olarak windforce ya da zotac hep

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Ümit
Laptoplar kullanışlı olsa da sürekli evde oyun oynayan biri için performans olarak yarısı kadar olmayabilir.
en azından her sitede 3 ay peşin taksit olmalı ve peşin taksit ayağına da fiyatlar artmamalı...
Vatan da var fakat arada sırada güzel sistem geliyor , diğerlerinde özelleştirmeler kısıtlı
Ekran kartı olarak windforce ya da zotac hep
Yok hocam fiyatlar bu şekil 43.000’e 58.000 yapıyorlar soygun bu. Evet laptop masaüstü kadar performans vermiyor ama bize seçenek bırakmıyorlar ki 55.000 TL’ye gidip 32 GB RAM 4070 ekran kartlı i7 r7 güzel sistemler var. Peşin fiyatına dokuz ve 12 taksit yapıyorlar. başka seçenek bırakmadılar bize ben de istemiyorum laptop almak ama ne yapacaksın.

• Üzgün

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Yok hocam fiyatlar bu şekil 43.000’e 58.000 yapıyorlar soygun bu. Evet laptop masaüstü kadar performans vermiyor ama bize seçenek bırakmıyorlar ki 55.000 TL’ye gidip 32 GB RAM 4070 ekran kartlı i7 r7 güzel sistemler var. Peşin fiyatına dokuz ve 12 taksit yapıyorlar. başta seçenek bırakmadılar bize ben de istemiyorum ama ne yapacaksın.
Yapabiliyorsan vatan ya da itopya'dan sistem kovalamaya bak o zaman.
Peşin fiyatına 3 taksit var.
Bütçen 50k ise https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-7500f-rtx-4070-ti-oc-16gb-a620m-e-500gb-ssd-16gb-ram.html
Bu tarz bir şey daha iyi özelleştirmelerle tekrar gelirse alırsın belki.
ya da 4070süper güzel bir sistemi özelleştirebilirsin de..
3 ay maalasef büyük paralar ve sistemler için çok az ayda 15 çok fazla bir asgari ücret kadar

• Beğen
Reaksiyonlar: umix

umix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
410
İsim
Ümit
Yapabiliyorsan vatan ya da itopya'dan sistem kovalamaya bak o zaman.
Peşin fiyatına 3 taksit var.
Bütçen 50k ise https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-7500f-rtx-4070-ti-oc-16gb-a620m-e-500gb-ssd-16gb-ram.html
Bu tarz bir şey daha iyi özelleştirmelerle tekrar gelirse alırsın belki.
ya da 4070süper güzel bir sistemi özelleştirebilirsin de..
3 ay maalasef büyük paralar ve sistemler için çok az ayda 15 çok fazla bir asgari ücret kadar
Attığın sistem güzel de ben bunu en kötü dokuz veya 12 taksitle alırım o zaman da 70.000 TL’ye gelir sağ ol düşündüğün için.

Jiyu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
376
İsim
Jiyu
Attığın sistem güzel de ben bunu en kötü dokuz veya 12 taksitle alırım o zaman da 70.000 TL’ye gelir sağ ol düşündüğün için.
Her türlü vade farklı almayı düşünüyorsanız o zaman tüm sitelerdeki vade fark oranlarına bakın öyle seçin.
Ve en güzel sistem hangisi ise onu alın. Örneğin aşağıdaki sistem ilk çıktığında 48k falandı galax ekran kartı ve ssd güzel.

Top Bottom