Asus B450M Dragon BIOS Menü Açılmıyor

salun

80+
Reaksiyon skoru
13
Merhabalar, Windows 11 kuracacaktım TPM ayarlarını değiştirmek için BIOS'a girmeye çalıştım fakat hiçbir türlü BIOS'a ulaşmanın yolunu bulamadım. Bilgisayar normal şekilde açılıyor, herhangi bir kendi kendine kapanma sorunu olmuyor veya yavaş açılma derdim falan yok sadece bios'a ulaşamıyorum siyah ekranda kalıyor. Ramleri söktüm taktım tek kanal denedim olmadı, pili çıkarıp bios'u sıfırladım F1'e basınca biosa tekrardan girmedi. Windows'ta yeniden başlata shift tuşu ile basıp karşıma çıkan seçeneklerden girmeyi denedim ama hiçbir türlü bios'a ulaşamadım. Sorun ne olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhabalar, Windows 11 kuracacaktım TPM ayarlarını değiştirmek için BIOS'a girmeye çalıştım fakat hiçbir türlü BIOS'a ulaşmanın yolunu bulamadım. Bilgisayar normal şekilde açılıyor, herhangi bir kendi kendine kapanma sorunu olmuyor veya yavaş açılma derdim falan yok sadece bios'a ulaşamıyorum siyah ekranda kalıyor. Ramleri söktüm taktım tek kanal denedim olmadı, pili çıkarıp bios'u sıfırladım F1'e basınca biosa tekrardan girmedi. Windows'ta yeniden başlata shift tuşu ile basıp karşıma çıkan seçeneklerden girmeyi denedim ama hiçbir türlü bios'a ulaşamadım. Sorun ne olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum.
bende de aynı anakart var geçen bende de üst üste 2 kere siyah ekran verdi sonra bi kere daha kapatıp açtım o zaman girdi nedenini bilmiyorum emre hocam yardımcı olur heralde kendisi bilgili bu konularda @Emmree

Monitörün görüntü kablosunu değiştirip dener misin? Şuan HDMI bağlıysan DP ile bağlan. DP ile bağlıysan HDMI ile bağlan.

Hocam Bios Pilini Çıkart 1dk bekle tekrardan tak

Maalesef arkadaşlar televizyonda tekrar denedim aynı şekilde görüntü vermedi. Garantiye göndermeden yapabileceğim başka bir alternatif mevcut mudur?

Maalesef arkadaşlar televizyonda tekrar denedim aynı şekilde görüntü vermedi. Garantiye göndermeden yapabileceğim başka bir alternatif mevcut mudur?
Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Kasanın kapağını aç. Ekran kartını ve RAM'lerini çıkar. Çıkardıktan sonra CLRTC yazan 2 pinli yere tornavida yardımıyla 2 pine aynı anda 5-10 saniye değdir. Ondan sonra RAM'lerini ve ekran kartını takıp sistem çalıştır ve tekrardan BIOS'a girmeyi dene bakalım.
Ekran Görüntüsü (335).png

windowsu yeniden başlat derken shifte basılı tut oradan mavi bir yer gelicek / sorun gider - gelişmiş seçenekler - uefi donanım yazılım ayarları -yeniden başlat / onu seç direk biosa girer .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,423
Üyeler
183,831
Son üye
kadirw
Geri