Merhaba guncel asus tuf laptop kullaniyorum ryzen islemcili, oyunlarda stuttering kekeleme olayiyla karsilasiyorum surekli ve rahatsiz ediyo bayadir bu sorunu arastiriyorum ve tpm den dolayi oldugunu ogrendim amd oldugu icin bios da ftpm secenegi olmasi gerekiyomus fakat benim biosumda yok secure boot vs acik ordaki secenekler de aktif fakat ftpm yok sistemden baktigimda tpm kullanabilir durumda diyo nasil kapatabilirim bayadir formatlar vs ugrastim sonunda tpm den kaynakli stuttering oldugunu anladim amd lerin sorunuymus bu masaustu asuslarin biosunda var laptoplarda yok bu ayar yada var adi degisik ben bulamiyorum yardimci olursaniz bu sorunu cozmek istiyorum
Reset to setup mode kısmına tıkla. Yes deyip kaydet çık dene bakalım.hepsi acik
Tek tek kapatmayı deneyin hocam. Biosa attığında herhangi bir uyarı veriyor mu?Malesef denedim fakat win+r tpm.msc den kontrol ettigimde hala tpm kullanmaya hazir diyo ordakileri tek tek kapatip denemek istedim bu seferde windowsu baslatmayip bios a atti cozemiyorum farkli bi cozumun varmi
Biostan advanced kısmını atar mısın?Suan tekrar deniyorum uyari verdiginde hemen bilgilendiricem
Mesaj otomatik birleştirildi:
Uyari degilde burdaki secenekleri kurcaladigimda notebook sw key ve motherboard sw key gibi secenekler var iclerine girdigimde uzun uzun sifreler yaziyo fakat bunlari teker teker kaldirdigimdada yine kapanmadi
İstersen rufus ile bypass edip Windows 11 kurmayı deneyebilirsin. Veya videolar YouTubeda Tpm devre dışı bırakma ile ilgili videolar var bakabilirsin. Ben pek anlamadım.Ekledim ayni mesaja ikinci fotoyu