ASUS DSL AC51 WİFİ SORUNU

Agathon

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
1,527
Eski 2015 yılında verilen TT adsl modemin wifi'ı çok daha iyi çekiyordu evin içerisinde.
VDLS 'e geçiş yaptım diye gidip bunu aldım. Salonda aşırı yavaş oluyor internet. Sadece 7-8 metre uzaklıktayım ona rağmen kopmalar yaşanıyor.
Hız testi yaptığımda pc de kabloluyken 80 -
Modemin yanındayken wifi 30 mgbit - Jitter oranı çok orantısız oluyor. 30 - 120 arası gidip geliyor testte.
Odaya geçtiğimde ise wifi hızı 15-20 arası anca oluyor.

Bu sorunlar modemle mi alakalı yoksa kablolarla mı alakalı çözemedim hala.
Bilgisi olanlar yorum yaparsa sevinirim.

Eski 2015 yılında verilen TT adsl modemin wifi'ı çok daha iyi çekiyordu evin içerisinde.
VDLS 'e geçiş yaptım diye gidip bunu aldım. Salonda aşırı yavaş oluyor internet. Sadece 7-8 metre uzaklıktayım ona rağmen kopmalar yaşanıyor.
Hız testi yaptığımda pc de kabloluyken 80 -
Modemin yanındayken wifi 30 mgbit - Jitter oranı çok orantısız oluyor. 30 - 120 arası gidip geliyor testte.
Odaya geçtiğimde ise wifi hızı 15-20 arası anca oluyor.

Bu sorunlar modemle mi alakalı yoksa kablolarla mı alakalı çözemedim hala.
Bilgisi olanlar yorum yaparsa sevinirim.
Ethernet ile de aynı sorun varsa altyapı ile ilgilidir. Ama olmuyorsa routerı berbat olduğu içindir. Eğer öyleyse Huawei AX3 Quad Core gibi bir şey almanızı öneririm.

Kablosuz ayarlarınızı atar mısınız?
Kanal genişliği 20/40MHz ise 20MHz olarak ayarlayın. İmzamdaki "Modem Kanal Ayarlama" rehberini deneyin.
Ayrıca 2.4GHz ile 5GHz ağ aynı SSID (İsim) içeriyorsa, aynı ağ adı altında çalışıyorsa ikisini birbirinden ayırın. 5GHz olanın başına 5G ibaresini koyabilirsiniz.

1642018896806.png

Göründüğü gibi kanalı 40 da kullanıyorum. Laptop üzerinden kontrol ettiğimde 2.4 ve 5 ayrı olarak gözükmekte.

Geri