Neler Yeni

Asus ekran kartım çok ısınıyor

Ponty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Efe Çabuk
Merhaba dostlar ekran kartım RTX 3060-Dual LHR 12GB ilk aldığımda oyunlarda 73 dereceyi geçmiyordu yaklaşık 2 senedir kullanıyorum şuanda beamngdrive da 90 dereceyi görüyor forza horizon 5 gibi daha optimize oyunlarda ise 80-85 arası çalışıyor hala garantisi devam ettiği için asusa ulaştım ve bunların normal değerler olduğunu söylediler fakat PC hocasının aynı ekran kartını incelediği videoyu izledim ve sonuçlar bambaşkaydı videoda kart yaklaşık %80-90 aralığında çalışıyor ve 70 dereceyi neredeyse hiç geçmiyordu bende ise ekran kartım %99 kullanılıyor ve fanlar ölümüne son hızda dönüyor ve 80-90 derece anca oluyor sizce ekran kartımda bir sorunmu var yoksa
SİSTEM:
anakart:Asus h610m-k
işlemci:i5 12400f
depolama 1:goodram 512gb px 500
depolama 2 (oyunların kurulu olduğu ssd):Sandisk Ultra 3d 1TB 2.5 ssd
Ram:goodram 2x8=16 gb 3200mhz cl16

asusa göndermeye çalıştım fakat sitesinde bazı bölümler bug lı olduğu için formu dolduramadım sizce ne yapmalıyım garantisi yaklaşık 1 yıl var

Ekler

• Screenshot (8).png
    Screenshot (8).png
    2.6 MB · Hit: 22
  • Screenshot (4).png
    Screenshot (4).png
    1.5 MB · Hit: 20

jager_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
efe
İlgilendiği Kategoriler
pc
1-kasanız genişmi
2- kasanızın yıllık temizlik bakımları yapıldımı
3- kasa modeliniz nedir
4-kasanızda hava akışı nasıl

mckcr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mirzahan Kara
Merhaba dostlar ekran kartım RTX 3060-Dual LHR 12GB ilk aldığımda oyunlarda 73 dereceyi geçmiyordu yaklaşık 2 senedir kullanıyorum şuanda beamngdrive da 90 dereceyi görüyor forza horizon 5 gibi daha optimize oyunlarda ise 80-85 arası çalışıyor hala garantisi devam ettiği için asusa ulaştım ve bunların normal değerler olduğunu söylediler fakat PC hocasının aynı ekran kartını incelediği videoyu izledim ve sonuçlar bambaşkaydı videoda kart yaklaşık %80-90 aralığında çalışıyor ve 70 dereceyi neredeyse hiç geçmiyordu bende ise ekran kartım %99 kullanılıyor ve fanlar ölümüne son hızda dönüyor ve 80-90 derece anca oluyor sizce ekran kartımda bir sorunmu var yoksa
SİSTEM:

asusa göndermeye çalıştım fakat sitesinde bazı bölümler bug lı olduğu için formu dolduramadım sizce ne yapmalıyım garantisi yaklaşık 1 yıl var
Buraya çözüm yazamayacağım hocam ama 85 dereceye kadar her şey normal, ama 90 derece fazla. Garantiye gönderip termal macun vs. değiştirtebilirsiniz. Benim ekran kartımda aynı şekilde YouTube'da 70-75 dereceleri görüyor maksimum ama kendim de fanlar tam çalışırken 82 ve bu olağan bir durum. Ama 90 derece normal bir değer değil. Önerim, tekrar yazıp mümkünse termal macun değiştirmeniz. İyi sabahlar.

Ponty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Efe Çabuk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1-kasanız genişmi
2- kasanızın yıllık temizlik bakımları yapıldımı
3- kasa modeliniz nedir
4-kasanızda hava akışı nasıl
kasam Rampage platino
temizliğini her yaz ve kış yapıyorum fakat şuan çok temiz diyemem

GT 1010

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Yasuo Mehmet
Garanti bitmesini istemiyorsan serviste bakım yapılması gerekiyor. Kendin yaparsan sıcaklık düşer ama garantisi biter. Nvidia uygulamasına girip çekilen gücü düşürebilirsin.
1734074131853.png

Maksimum gücü düşürürsen sıcaklık düşer. Performansta düşecektir. Performans düşsün istemiyorsan harici uygulama kullanarak undervolt yapman gerekiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam bu kasa okadar ısı normal değil
2 sene macun değişmediyse anormal bir durum yok.
ekran kartının termal macununu yenilediniz mi hiç ?
Garanti bozulmasın diye kendi değiştiremiyor. Servise ise ulaşamamış.

jager_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
efe
İlgilendiği Kategoriler
pc
Garanti bitmesini istemiyorsan serviste bakım yapılması gerekiyor. Kendin yaparsan sıcaklık düşer ama garantisi biter. Nvidia uygulamasına girip çekilen gücü düşürebilirsin.
Alıntıyı görüntüle
Maksimum gücü düşürürsen sıcaklık düşer. Performansta düşecektir. Performans düşsün istemiyorsan harici uygulama kullanarak undervolt yapman gerekiyor.

2 sene macun değişmediyse anormal bir durum yok.

Garanti bozulmasın diye kendi değiştiremiyor. Servise ise ulaşamamış.
2 senede termal macun ölmez

Ponty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Efe Çabuk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
termal macunu hiç yenilemedim zaten içide hiç açılmadı fakat benim elimde şuan fatura yok zaten itopyadan hazır sistem olarak almıştım sizce teknik servis yardımcı olurmu
seri numarası üzerinden ürünün garantisi olduğunu biliyolar ama fatura yinede isterlermi?

GT 1010

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
Yasuo Mehmet
2 sene değiştirmek için gayet yeterli bir süre. Kaç sene dayanmasını bekliyorsun? İlk zamanlar 73 derece şimdi 90 derece oluyor. Macun bittiği için oluyordur.

termal macunu hiç yenilemedim zaten içide hiç açılmadı fakat benim elimde şuan fatura yok zaten itopyadan hazır sistem olarak almıştım sizce teknik servis yardımcı olurmu
seri numarası üzerinden ürünün garantisi olduğunu biliyolar ama fatura yinede isterlermi?
E-fatura yok mu? En kötü aldığın siteden istersin.

jager_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
efe
İlgilendiği Kategoriler
pc
fatura istemenenin faydası olur ama seri numarasındanda bulabilirler tabi

TahinPekmez

80+ Silver
SİSTEM:

bu karti 2.el mi aldin. 0 kart ise 73 derecelere de ulasmaz bu asus dual. en önemli soru, ilk 10dk da bu sicakliga ulasiyor mu, eger evet ise, kasa ile alakalı degil. kart nanayto. fanlar neredeyse 3000rpm de dönüyor. ekran kartinin termal.macun petler falan bakilmasi lazim. 2 senede böyle olmaz. bir sıkıntı var. ici acilmis kart gibi geldi

Top Bottom