Asus FX507ZU4 Modeli için RAM ve SSD Takviyesi

ant1berk

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
5000
Dostlar selamlar,
Asus TUFF FX507ZU4-LP050W-GAMING Laptop için SSD ve RAM takviyesi yapmak istiyorum.
Halihazırda 500GB SSD ve 8GB RAM bulunuyor. Varolan SSD nin yanına 1TB ekleme yapmak istiyorum. Fakat cihazın kağıt üstünde bilgilere baktığımda ikinci bir slota sahip mi anlayamadım, varsa da hangi boyutta SSD destekliyor bilmiyorum. Bu konuda bir yardıma ihtiyacım var.
8GB Rami ise kaldırıp iki adet 16GB RAM eklemek istiyorum. Sanırım DDR5 destekliyor, bu konuda da bir RAM tavsiyesine ihtiyacım var, teşekkür ederim.

(Bir bütçe ekledim +-1000 lira oynama olabilir. Ayrıyetten laptopu açmadan öğrenmek istiyorum, parçalar gelince açma niyetindeyim, belki yanlış belki doğru bir yaklaşımdır, tecrübeli arkadaşlar bunun sağlıklı olmadığını söylerse tabi ki öyle yaparım, teşekkür ederim tekrardan)

2023 yılı TUF A15 modeli. 2 adet RAM, 2 adet SSD slotuna sahip. RAM desteği DDR4 şeklinde, depolama slotları 2280 M.2 SSD destekliyor.

CPU-Z'den SPD kısmına bakılırsa net olarak karar verilebilir ancak 3200 MHz desteği belirtildiğine göre de CL değeri muhtemelen 22 olacaktır. Cihazdaki RAM markasına göre daha uyumlu olması açısından aynı marka RAM tercih edilebilir.
SSD olarak da bu model uygundur.

S70 Blade hakkında özellikle Reddit yorumları önemli.

Geri