Asus Geforce Rtx 3060 Dual 12GB V2 Yedek Fan Önerisi

erdemb92

80+
Reaksiyon skoru
5
Dostlarım 3 seneyi aşkın bir süre önce aldığım Asus Geforce Rtx 3060 Dual 12GB Ekran kartımın fanlarından birisi düzgün çalışmıyor.
Bugün itopya teknik servise götürdüm 2 yılı geçtiği için destek vermeyeceklerini söylediler.
Ben de fanlarını kendim alıp değiştirmeyi düşünüyorum. Hazır içini açmışken de temizlik, macun değişimi v.s yaparım diyorum.
Daha önce bu işlemi yapan oldu mu ya da önerebileceğiniz fan var mıdır yardımcı olabilir misiniz?

Dostlarım 3 seneyi aşkın bir süre önce aldığım Asus Geforce Rtx 3060 Dual 12GB Ekran kartımın fanlarından birisi düzgün çalışmıyor.
Bugün itopya teknik servise götürdüm 2 yılı geçtiği için destek vermeyeceklerini söylediler.
Ben de fanlarını kendim alıp değiştirmeyi düşünüyorum. Hazır içini açmışken de temizlik, macun değişimi v.s yaparım diyorum.
Daha önce bu işlemi yapan oldu mu ya da önerebileceğiniz fan var mıdır yardımcı olabilir misiniz?
asus dual ekran kartlarının sökümü vs çok basit hatta fan değişimi için metal ızgarasını sökmene gerek kalmıyor. dolayısıyla macun değişimi bile yapmayabilirsin ama yapmanı tavsiye ederim. (Termal pedlere dokunma). Fanı ise temu aliexpress gibi yerlerde cidden ucuz fiyatlara alabiliyorsun.Sadece doğru fanları aldığından emin ol benim dual 3060 ti mesela seninkinden farklı fanları büyük.
1745672066150.png

eğer dual se direkt noctuanın fanlarından alıp kendin bir şeyler uydurabilirsin değilse yedek parça satan mağazalar vardır.

Pazartesi asus teknik servise gideceğim işyerime yakın yerdeymiş. Olmazsa dediklerinizi uygulamaya koyacağım teşekkür ederim.

Ayni ekran kartina sahibim, fanlarimdan biri ariza yapti. @erdemb92 asus servisinden haber var mi?

@eseko fan linkini iletebilirmisin?
Hocam çok araştırmadım asus dual 3060 fan yazınca çıkıyor tam uyumlu olduğundan emin olun. Bir sürü daha çok satılan başka ürünler olabilir direkt attığımı almayın araştırın

Hocam çok araştırmadım asus dual 3060 fan yazınca çıkıyor tam uyumlu olduğundan emin olun. Bir sürü daha çok satılan başka ürünler olabilir direkt attığımı almayın araştırın
Satıcıya mesaj bıraktım dedim uyumlu mu benim kartım ile. Bakalım cevap bekliyorum.

knk asuslarrda 3 sene garanti var servise yollar fanı değiştirirler

Şöyle ufak bir done mevcut benim kartım bu kart ile aynı ama V2 modeli.
Bunuda not düşeyim ; ASUS GeForce DUAL-RTX3060-O12G-V2

yaz seri nosunu garanti vardır elbet ben görüştüm 3. sene garantisi sadece ücretsiz onarımı kapsıyormuş değişim falan yapmıyorlarmış sadece tamir bakım işleri

knk asuslarrda 3 sene garanti var servise yollar fanı değiştirirler
Web dev. olduğum için kımıldıyamıyorum elimde iş var. Garantiye göndersem 1-2 ayda anca gelir, siparişi verip kendim takmayı tercih ettim. Garantinin bitmesine 1 ay kalmış zaten, fanı takıp bir süre kullanıp kışa doğru yeni karta geçiş yapacağım. Birde kullanıcı hatası diye mağdur etme ihtimalleri de var ki zaten başıma geldi benzer bir sıkıntıdan farklı bir kartı göndermiştim, kullanıcı hatası olarak geri gönderdiler 1.5 ay sonra. Asus'u kötülemek istemem ama neyse...

Web dev. olduğum için kımıldıyamıyorum elimde iş var. Garantiye göndersem 1-2 ayda anca gelir, siparişi verip kendim takmayı tercih ettim. Garantinin bitmesine 1 ay kalmış zaten, fanı takıp bir süre kullanıp kışa doğru yeni karta geçiş yapacağım. Birde kullanıcı hatası diye mağdur etme ihtimalleri de var ki zaten başıma geldi benzer bir sıkıntıdan farklı bir kartı göndermiştim, kullanıcı hatası olarak geri gönderdiler 1.5 ay sonra. Asus'u kötülemek istemem ama neyse...
2 ay süremez 1 ay maks ztn en kötü 15 günde gelir

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,155,706
Üyeler
183,776
Son üye
Cowboy Bebop
Geri