Neler Yeni

Rehber ASUS Modemleri Router Olarak Kullanmak (Hızlı ve Basit)

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Öncelikle yapmanız gereken şey modemizin LAN kablosunu Router olarak kullanacağınız ASUS Modeminizin LAN portuna takın. Hangi LAN portuna taktığını unutmayın lazım olacak ilerde.
Sonrasında ASUS modeminizin arayüzüne girip WAN sekmesinden bir kaç ayar yapacaksınız
WAN sekmesine girdikten sonra:
WAN Aktarım Modunu ''Ethernet WAN'' Olarak seçin, Ayrıca o ayarın hemen yanındaki Port seçme kısmına LAN Kablonuzu taktığınız Portu seçin.
Seçtiğiniz seçeneklerin hemen altında ''Etkinleştir?'' seçeneği var. ''EVET''i işaretleyin. En alta inip kaydet tuşuna basın. Kayıt yaptıktan sonra 10 Saniye bekleyip ASUS modeminizi kapatın ve tekrar açın.
açıldığında ASUS Modeminiz Router'a dönüşmüş olacak.
Şu şekildede kendi Router olarak kullandığım ASUS modemimin resmini atayım...
IMG_20210618_215721.jpg

Umarım Asus Modemini Router olarak kullanmak isteyen arkadaşlar için iyi bir rehber olur.
Herkese İyi forumlar!

TALHA MURAT

80+ Silver
Öncelikle yapmanız gereken şey modemizin LAN kablosunu Router olarak kullanacağınız ASUS Modeminizin LAN portuna takın. Hangi LAN portuna taktığını unutmayın lazım olacak ilerde.
Sonrasında ASUS modeminizin arayüzüne girip WAN sekmesinden bir kaç ayar yapacaksınız
WAN sekmesine girdikten sonra:
WAN Aktarım Modunu ''Ethernet WAN'' Olarak seçin, Ayrıca o ayarın hemen yanındaki Port seçme kısmına LAN Kablonuzu taktığınız Portu seçin.
Seçtiğiniz seçeneklerin hemen altında ''Etkinleştir?'' seçeneği var. ''EVET''i işaretleyin. En alta inip kaydet tuşuna basın. Kayıt yaptıktan sonra 10 Saniye bekleyip ASUS modeminizi kapatın ve tekrar açın.
açıldığında ASUS Modeminiz Router'a dönüşmüş olacak.
Şu şekildede kendi Router olarak kullandığım ASUS modemimin resmini atayım...
Alıntıyı görüntüle

Umarım Asus Modemini Router olarak kullanmak isteyen arkadaşlar için iyi bir rehber olur.
Herkese İyi forumlar!
Kardeşim kablonet kullanıyorsun routera neden ihtiyaç duydun?

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kardeşim kablonet kullanıyorsun routera neden ihtiyaç duydun?
Kendi verdiği modem odamda bayağı az performans veriyor. O yüzden mezbur ASUS Modemimi routera çevirdim.
Uzak mesafede iş görmüyor Kablonet Modemleri.

01adanalı

80+ Silver
Eline sağlık.

TALHA MURAT

80+ Silver
Kendi verdiği modem odamda bayağı az performans veriyor. O yüzden mezbur ASUS Modemimi routera çevirdim.
Uzak mesafede iş görmüyor Kablonet Modemleri.
KArdeşim dc varsa gel sana yardımcı olayım düzeltirdik konu açsan ayar yapıp düzeltirdik keşke açsaymışsın ben şuana kadar kendimde 2 modemi kullanmamla birlikte senin gibi modemi ayarsız olan kişilerin performansını arttırdım istersen gel deneyelim.

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
KArdeşim dc varsa gel sana yardımcı olayım düzeltirdik konu açsan ayar yapıp düzeltirdik keşke açsaymışsın ben şuana kadar kendimde 2 modemi kullanmamla birlikte senin gibi modemi ayarsız olan kişilerin performansını arttırdım istersen gel deneyelim.
Hayır gerek yok. Asus modemimi kullanmak için yer arıyordum zaten :ROFLMAO: . bahane olmuş oldu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tam bu rehberi arıyordum eline sağlık.
Yalan kokusu alıyorum ama yinede boşver...
Teşekkürler.

TALHA MURAT

80+ Silver
Hayır gerek yok. Asus modemimi kullanmak için yer arıyordum zaten :ROFLMAO: . bahane olmuş oldu.
Çok kişi bazen asus modemin nadir ping arttığını söyliyorlar nadir ama wifi performansı kablonetin verdiği infinity 401 kadar değil bilgin olsun.

ELECTUS

80+ Silver
Eline sağlık.:devilish:

Gripen

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Çok kişi bazen asus modemin nadir ping arttığını söyliyorlar nadir ama wifi performansı kablonetin verdiği infinity 401 kadar değil bilgin olsun.
Yaptığım testlere göre Kablonetin modeminden daha iyi bir performans gösteriyor.
Yakın mesafede aynı hızlar uzak mesafede asus açık bir arayla geçiyor.
Sonuç olarak ASUS işime geldi.
Yinede ''düzeltelim'' dediğin için teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eline sağlık.:devilish:
😈

TALHA MURAT

80+ Silver
Yaptığım testlere göre Kablonetin modeminden daha iyi bir performans gösteriyor.
Yakın mesafede aynı hızlar uzak mesafede asus açık bir arayla geçiyor.
Sonuç olarak ASUS işime geldi.
Yinede ''düzeltelim'' dediğin için teşekkür ederim.
Diyorum ya ayar yapılırsa daha iyi olur neyse istemiyorsan sen bilirsin kardeşim ne demek.

Top Bottom