Yardım Asus Prime 9070 almakla iyi mi yaptım kötü mü? Darboğaz yaşar mıyım?

Çok iyi yapmışsın dostum düşünmene gerek yok.

Teşekkür ederim. 3060ti bile bir şekilde yetiyordu. Ayar düşürerek yine 60fps civarını yakalıyordum. Beni tek düşündüren konu işlemcimin yeterli gelip gelmeyeceği. Şu an için işlemcimi değiştirmek istemiyorum. Umarım darboğaz yaşamam.
Hocam konuyla biraz alakasız kusura bakmayın ama bir şey soracam: siz 3060ti ile 60fps hangi oyunda alıyorsunuz? Ben rx580 ile rdr2 oynuyorum da😄 bana biraz garip geldi yani o kart bende olsa her oyunu rahat oynarım diye düşünüyorum. Ama haklısınız bir yandan en güncel oyunlarda benim tahminim de 60fps vermesi o kartın ama yine de bana göre çok iyi bir kart o 3060ti😊

Hocam konuyla biraz alakasız kusura bakmayın ama bir şey soracam: siz 3060ti ile 60fps hangi oyunda alıyorsunuz? Ben rx580 ile rdr2 oynuyorum da😄 bana biraz garip geldi yani o kart bende olsa her oyunu rahat oynarım diye düşünüyorum. Ama haklısınız bir yandan en güncel oyunlarda benim tahminim de 60fps vermesi o kartın ama yine de bana göre çok iyi bir kart o 3060ti😊
Dediğim gibi çok ağır oyunlar oynamıyorum. F1 oyunları 4k'da 60 fps yakalıyor. Özellikle dlss açınca biraz daha rahatlıyor. Assetto corsa competizione ve 2 oynuyorum. 2 daha optimizasyon olarak pek iyi olmadığından sorun çıkartıyor. Bir de spiderman 2'ye başladım şimdi. En büyük sorunu onda yaşıyorum aslında. Gta 5 ve forza horizon 4-5'te yine 60fps rahat çalışıyor. Sonuç olarak aşağı yukarı ps5 gücünde bir ekran kartı. Onun oynattığı kadar bu da oynatıyor aslında. Ps5 sahibi olarak düşük grafik ayarında oynamak koymuyor ama düşük çözünürlükte oynamak zor geliyor :D

Onun dışında diğer oyun performansları şöyle,

Genelde bir şeyler almadan önce araştırır ve konu açarım ama bu sefer biraz farklılık oldu.

Halihazırda 3060ti kullanıyorum ve genel olarak memundum ama bütçemin elverdiğini düşündüğüm bir anda peşin fiyatına 6 taksiti de görünce 28999TL'ye bir 9070 yapıştırdım. 1000 lira ucuza 5070 de vardı ama nedense 9070 performans olarak biraz daha makul geldi bana. Monitörüm 4k, hedefim ayar kısarak 60fps. Oynadığım öyle çok ağır oyunlar yok. Assetto Corsa 2, spiderman 2, f1 24 oynadığım en ağır oyunlar.

İşlemci konusu ise beni düşündürüyor. Ben apu olarak topladığım sisteme daha sonrasında 3060ti takarak güncellemiştim. Şimdi de 9070 ile güncelleyeceğim. Ryzen 7 5700g var işlemci olarak. Darboğaz yaşatır mı? Dediğim gibi 4k da oynayacağım.

Siz ne düşünüyorsunuz? İyi mi yaptım kötü mü?
4k da kurtarır gibi ama öyle aman aman güçlü bir işlemci değildir fiyatı düşünüldüğünde prime model için mantıklı tercih saf güç olarak 5070 den üstündür bech testlerinde 5070ti yi dahi zorladığı yerler oluyor hayırlı olsun güle güle kullanın.

4k da kurtarır gibi ama öyle aman aman güçlü bir işlemci değildir fiyatı düşünüldüğünde prime model için mantıklı tercih saf güç olarak 5070 den üstündür bech testlerinde 5070ti yi dahi zorladığı yerler oluyor hayırlı olsun güle güle kullanın.
Teşekkür ederim. Kart gelsin bakalım işlemci yetmezse 5700x alırım muhtemelen ama yine de 4kda çok sorun çıkaracağını sanmıyorum.

Geri