Neler Yeni

Asus Prime B450M-K II 4400(OC)MHz mATX Anakart

Viderfan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yusuf Keskin
Bütçe
10000
Merhaba Asus Prime B450M-K II 4400(OC)MHz mATX Anakarta sahibim Ryzen 5500 işlemcim var ancak yükseltmek istiyorum oynadığım oyunlar Valorant ve CS Go 360 hz monitör aldım ancak pek anlamadığım için bu olaylardan sabit 360 fps alamıyorum hatta 200 e kadar düşüyor fight içlerinde önerdiğiniz bir işlemci var mı bütçe 10.000 e kadar çıkabilir

imribiy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
692
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Hardware, operating systems, overclocking, mountaineering, simracing, motorsports
Steam
imribiy
Twitter
imribiy
Discord
dsc.gg/xos, imribiy#0001
Ryzen 5 5600 işini görür, bütçeyi o kadar esnetmeye gerek yok. Ryzen 5 5500 L3 cache eksikliğinden dolayı bazı yerlerde ciddi fps düşüşü oluyor sen de yaşamışsın zaten. İkisi arasında sentetik testlerde çok fark gözükmese de oyun sırasında çok ciddi fark var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,914
İsim
Emir Yusuf

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
İkilisini alabilirsin. Ek olarak RAM umarım 16 GB'dır.

Bunun yanında daha yüksek FPS istiyorsan elimdekileri de satayım üzerine de az bir şey koyayım dersen şu set yapılabilir, seni çok daha uzun süre götürür. Özellikle CS 2'nin geleceği senaryoda daha iyi bir seçim olacaktır. %25 oranında yaklaşıp FPS düşme tahminleri yapılıyor yeni oyun ile birlikte. Bu bağlamda 5600 yetersiz kalma durumu olabilir.
Ek olarak bunlardan bağımsız olarak CPU yükseltiminde, elinde stok fan varsa o yetersiz gelecektir, her türlü bir de fan ihtiyacın doğacak.

Viderfan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yusuf Keskin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ryzen 5 5600 işini görür, bütçeyi o kadar esnetmeye gerek yok. Ryzen 5 5500 L3 cache eksikliğinden dolayı bazı yerlerde ciddi fps düşüşü oluyor sen de yaşamışsın zaten. İkisi arasında sentetik testlerde çok fark gözükmese de oyun sırasında çok ciddi fark var.
Demek istediğim tam olarak bu ya oyunun belli esnalarında fps o kadar düşüyor ki ekranı çevirirken bile hissettiriyor geçen sene aldım bilgisayarımı o kadar pişmanım ki işlemciyi değiştirmediğime sözde bu işlerden anlayan arkadaşımı dinledim pek anlamadığım için
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakartı B550 düzeyine revize edebilecek bir bütçeniz daha var ise kesinlikle öneririm
Anakart değişimini kendim yapabilirmiyim bilmiyorum bilgisayarcıya da götürüp bide saçma sapan bir ücret ödemek istemiyorum

İkilisini alabilirsin. Ek olarak RAM umarım 16 GB'dır.

Bunun yanında daha yüksek FPS istiyorsan elimdekileri de satayım üzerine de az bir şey koyayım dersen şu set yapılabilir, seni çok daha uzun süre götürür. Özellikle CS 2'nin geleceği senaryoda daha iyi bir seçim olacaktır. %25 oranında yaklaşıp FPS düşme tahminleri yapılıyor yeni oyun ile birlikte. Bu bağlamda 5600 yetersiz kalma durumu olabilir.
Ek olarak bunlardan bağımsız olarak CPU yükseltiminde, elinde stok fan varsa o yetersiz gelecektir, her türlü bir de fan ihtiyacın doğacak.
Team T-Force TUF16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16 kullandığım ramlar de bu

Son düzenleme:

imribiy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
692
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Hardware, operating systems, overclocking, mountaineering, simracing, motorsports
Steam
imribiy
Twitter
imribiy
Discord
dsc.gg/xos, imribiy#0001
Demek istediğim tam olarak bu ya oyunun belli esnalarında fps o kadar düşüyor ki ekranı çevirirken bile hissettiriyor geçen sene aldım bilgisayarımı o kadar pişmanım ki işlemciyi değiştirmediğime sözde bu işlerden anlayan arkadaşımı dinledim pek anlamadığım için

Anakart değişimini kendim yapabilirmiyim bilmiyorum bilgisayarcıya da götürüp bide saçma sapan bir ücret ödemek istemiyorum
Ben de kağıt üstündeki sentetik benchmark değerlerine aldanıp Ryzen 5 5500 almıştım, oyunun bazı kısımlarında o kadar yüksek fps alıyordum ve oyun o kadar iyi oluyordu sonra birden fighta gireceğim zamanlarda fps 100lü fpslere düşüyordu. Sonradan direkt 5500'ü satıp 5600'e geçtim, hem gördüğüm en yüksek fps değerleri arttı hem de fightlarda fpsin düşme miktarı azaldı.

Viderfan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yusuf Keskin
Ben de kağıt üstündeki sentetik benchmark değerlerine aldanıp Ryzen 5 5500 almıştım, oyunun bazı kısımlarında o kadar yüksek fps alıyordum ve oyun o kadar iyi oluyordu sonra birden fighta gireceğim zamanlarda fps 100lü fpslere düşüyordu. Sonradan direkt 5500'ü satıp 5600'e geçtim, hem gördüğüm en yüksek fps değerleri arttı hem de fightlarda fpsin düşme miktarı azaldı
Ben de kağıt üstündeki sentetik benchmark değerlerine aldanıp Ryzen 5 5500 almıştım, oyunun bazı kısımlarında o kadar yüksek fps alıyordum ve oyun o kadar iyi oluyordu sonra birden fighta gireceğim zamanlarda fps 100lü fpslere düşüyordu. Sonradan direkt 5500'ü satıp 5600'e geçtim, hem gördüğüm en yüksek fps değerleri arttı hem de fightlarda fpsin düşme miktarı azaldı.
Hocam peki işlemci değişimini kendim yapsam sorun yaşarmıyım youtubeden izleyerek yani hassas biraz dişleri falan varmış sanırım korkuyorum biraz da siz kendiniz mi yaptınız acaba?

imribiy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
692
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Steam
imribiy
Twitter
imribiy
Discord
dsc.gg/xos, imribiy#0001
Hocam peki işlemci değişimini kendim yapsam sorun yaşarmıyım youtubeden izleyerek yani hassas biraz dişleri falan varmış sanırım korkuyorum biraz da siz kendiniz mi yaptınız acaba?
Bir kaç video izleyip öğrenebilirsin, çok zor bir işlem değil, eski işlemciyi sökerken dikkatli olmak lazım yenisini takmak pek sorun olmuyor. Bir de biosunu işlemci yükseltmeden önce güncellemende fayda var. Gerçi senin anakartında tuş ile bios update var ama hazır pc çalışır durumdayken update etmek daha zahmetsiz olacaktır.

Viderfan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Yusuf Keskin
Bir kaç video izleyip öğrenebilirsin, çok zor bir işlem değil, eski işlemciyi sökerken dikkatli olmak lazım yenisini takmak pek sorun olmuyor. Bir de biosunu işlemci yükseltmeden önce güncellemende fayda var. Gerçi senin anakartında tuş ile bios update var ama hazır pc çalışır durumdayken update etmek daha zahmetsiz olacaktır.
Hocam teşekkürler tuş derken ben aldığımdan beri hiç güncelleme yapmadım da biraz detay verirmisin bilgisayarın içini açtıktan sonra tam olarak tuş nerde bulunuyor bu akşam eve gidince yapayım senin dediğin işlemci ve anakarta baktım aklıma yattı almayı düşünüyorum bu hafta

Top Bottom