Neler Yeni

Asus Rezaleti: AMD işlemcili cihazlarda bilerek kötü soğutmalar koymuş

RmzDayi

80+ Silver
Tamam la bu kadarda gömmeyin MSI alın içiniz rahat olsun (EJDERHA farkı ile) 😊

aynı b.kun farklı rengi bence. monitör aldım evime soktum bir daha kesinlikle almam
Ülkemizde asus ve msi ilah olmuş.
Gigabyte-evka-palit gibi markaların yüzüne bakan yok. Oysa ki kaliteli ürünleri var

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
Sen hepsini geç asıl soru şu neden TR'de benden başka kimse bu konuların videosunu yapmıyor? editörlük kağıtta yazanı okumak mı keşfedip derleyip verileri sunmak mı? sevgiler saygılar

RmzDayi

80+ Silver
Sen hepsini geç asıl soru şu neden TR'de benden başka kimse bu konuların videosunu yapmıyor? editörlük kağıtta yazanı okumak mı keşfedip derleyip verileri sunmak mı? sevgiler saygılar

Sen AMD sin tek başına mücadele ediyorsun da bu yüzden.
Diğerleri intel ve nvidia baskısı yüzünden yalaka olmuş.
Kısa ve net olarak durum bu

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,323
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Ah büyük bi kanalım olsa kime ne yapıcam ama işte büyümek zor para olmadan.
Bazen bazı markalar insanı bilerek soğutuyor.

RmzDayi

80+ Silver
Ah büyük bi kanalım olsa kime ne yapıcam ama işte büyümek zor para olmadan.
Bazen bazı markalar insanı bilerek soğutuyor.

Ülke de fanboyluk çok fazla. Düşünce yapısı şu;
Ben bu firmayı eleştiri ürünlerinin şurası olmamış burası kötü dersem bana bir daha ürün göndermezler …
Mesaj otomatik birleştirildi:

AMD'sin derken?

Fanboysun anlamında değil, rahat ol.

Amd işlemci tarafında intel ile
Ekran kartı tarafında nvidia ile yılmadan mücadele ediyor ve bu mücadelesinde hainlik ve sinsilik yapmıyor.

Yani sen de sana gelen ürünleri taraf tutarak incelemiyorsun. İyiyse iyi kötüyse kötü diyorsun. Sen objektif oluyorsun diğerleri yalaka. Anlatmak istediğim bu.

• Beğen
Reaksiyonlar: cici

Abdullah Hacıgül

Kurucu - Yönetici
Yönetici
En İyi Cevap
4
10 Nesil incelemesinde nasıl hakedene hakettiğini verdiğimi saymıyorum bile geçmişe gidelim; Yıl 2017 Ryzen 1. Nesil fırtına estirirken 8600K işlemcinin müthiş bir hız aşırtma performansı olduğunu keşfedip oyun performansında rakiplerini yokettiğini inceleyip söyleyen tek kanal = Donanım Arşivi

donanımmm.jpg

RmzDayi

80+ Silver
10 Nesil incelemesinde nasıl hakedene hakettiğini verdiğimi saymıyorum bile geçmişe gidelim; Yıl 2017 Ryzen 1. Nesil fırtına estirirken 8600K işlemcinin müthiş bir hız aşırtma performansı olduğunu keşfedip oyun performansında rakiplerini yokettiğini inceleyip söyleyen tek kanal = Donanım Arşivi

Neler yaptığını ve nasıl yaptığını iyi biliyorum. Bu yüzden burada olup faydalı olmaya çalışıyorum. Umarım yanlış anlamadın

şahin doğan

80+ Platinum
Aşağıda ki bilgiler tamamen BURADAN alıntılıdır. Burada da olup görülmesi gerektiğini düşündüm.

Bu konu Reddit'te ve bir çok yabancı forumda oldukça çok konuşuluyor. Asus, Ryzen işlemcili modellerinde İntel'e göre kötü soğutmalar kullanmış. Bir çok kişi bunun İntel ve Asus'un anlaşıp, AMD işlemcili modellerin daha sıcak ve sesli çalışmasını sağlayarak AMD'nin satışlarını baltalamak için yapıldığı görüşünde.

Mesela Asus Zephyrus G15 modeli. İntel işlemcili modelde havalandırma kanalları açıkken AMD işlemcili modelde ise bu kanallar kapalı halde.
d00cad6a-e4b1-4ac0-b08c-9165d695df8f.jpeg

Başka bir modelde ise işlemcinin üzerine ufacık ve pek bir etkisi olmayan soğutma bloğu konulmuş. Laptop'ın sahibi ürünün boşta 91C dereceye kadar çıktığından bahsetmiş.
57ce6496-2b50-4cad-a771-892aeac77f4a.jpeg

Başka bir AMD işlemcili model.

c8f1685e-29b4-4825-b51f-d37c675eeb57.jpeg

Buradaki ise Asus'un İntel ve AMD için kullandığı soğutucular. Üstteki İntel,alttaki AMD. Fark yine açıkça belli.
83100a32-7913-4b3e-9e31-7df2f372e47f.jpeg
daha kotu sogutma koymasının sebebı daha az tdp lı olmalarından kaynaklanıyor olabılırmı ?

Top Bottom