Yardım Asus Rog a windows kurma?

Reaksiyon skoru
5
Asus Rog Scar 18 almayı düşünüyorum. Arkadaşım freedos şekilde geldiğini söyledi. Ben bu laptopa nasıl win kuracağım. Arkadaşım şu tavsiyeyi verdi:

Asus ROG'nin başka bir modeli var bende. Baktığın modeli de inceledim. Asus'un o modeli FreeDOS yani içinde Windows yok. Bu da demek oluyor ki Windows'u kendin yüklemek zorundasın.

Ancak o bilgisayarda Intel Rapid Storage Technology (RST) diye bir özellik bir mevcut. Bu özellikten dolayı flaş bellekten Windows kurulumunu başlattığın zaman kurulum programının bilgisayarda takılı olan SSDyi görmediğini fark edeceksin.

Bu sorunu çözmenin iki yolu var:

1. UEFI menüsünden RST'yi devre dışı bırakmak. Bu yöntemi önermiyorum. Bunun sebebi, eğer olur ya bir gün UEFI BIOS'u güncelleştirirsen, o özellik otomatik olarak aktifleştir ve mavi ekran almaya başlarsın çünkü RST kapalıyken yapılan Windows kurulumu, RST açıkken çalışmaz.

2. RST sürücüsünü yüklemek. Bunun için yapman gerekenler:

a. https://www.mediafire.com/file/6vhb4e2ps8txr7m/IRST.rar/file adresinden arşivi indirip flaş belleğe çıkart.

Resimde kırmızı ile işaretlediğim düğmeye tıklayıp açılan menüde arşivi hangi klasöre çıkarttıysan o klasörü seçip sürücüyü yüklemek. Bu durumda SSD'ye Windows yüklenebilir hale gelir. Bu yöntemde mavi ekran hatası almazsın ancak her Windows kurulumunda bu işlemi tekrarlaman gerekir. Yani ikinci işlemi her açtığımda yapmam lazımmış.

Başka yöntem bilen var mı?

İnternette var zaten anlatımı max 5 dakikalık iş. Her açtığında değil her sıfırdan Windows kurduğunda demek istemiştir o.

Ya ben mi anlamıyorum. Her kullanis demek sabah laptopu açıp uğraşmak değil mi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,938
Üyeler
183,921
Son üye
Mehmet Akif Ünal
Geri