Asus rog stirix xg27acs monitörde takılma ve donma sorunu

Reaksiyon skoru
0
Asus rog stirix XG27ACS marka monitör kullanıyorum. Diğer bileşenlerim:
Asus prime 9070xt ekran kartı
9700x işlemci
32 GB (16*2) ram
Asus b650a gaming wifi anakart
850 watt Asus rog stirix PSU
Monitörün kutusundan çıkan DP kablosunu kullanıyorum 180hz. Oyunlarda bir sorun yaşamadım. Ancak bilgisayar youtubeda vs boştayken takilma ve donma sorunu çıkarabiliyor. Sorun kabloda mi acaba yoksa başka bir bilesende mi bilgisi olan varsa yazarsa çok sevinirim. Teşekkürler

bildiğn donup kalıyor mu hafif kasar gibi mi hissediyorsunuz bende çünkü hafif kasar gibi hissediyorum video izlerken aynı monitörden bendede var oyunlarda 100 fps üstü alınca yağ gibi akıyor ama

Donup kalma bir kere oldu ama takılma sıklıkla oluyor. Oyunlarda en yüksek ayarda 2 k oynuyorum sorun yok masaüstünde YouTubedayken takılıyor. Acaba kablo 180 Hz desteklemiyor mu diye 144 Hz de denedim ama alakası yok gibi. İşin içinden çıkamadım. Sizde mi kutudan çıkan dpyi kullanıyorsunuz?
bildiğn donup kalıyor mu hafif kasar gibi mi hissediyorsunuz bende çünkü hafif kasar gibi hissediyorum video izlerken aynı monitörden bendede var oyunlarda 100 fps üstü alınca yağ gibi akıyor ama
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Donup kalma bir kere oldu ama takılma sıklıkla oluyor. Oyunlarda en yüksek ayarda 2 k oynuyorum sorun yok masaüstünde YouTubedayken takılıyor. Acaba kablo 180 Hz desteklemiyor mu diye 144 Hz de denedim ama alakası yok gibi. İşin içinden çıkamadım. Sizde mi kutudan çıkan dpyi kullanıyorsunuz?
Bir de göz kırpma gibi titreme oluyor sizde de oluyor mu ?

donup kalınca kulaklıktan dızzzzzz diye bir ses geldi mi ben o pcden kaynaklı diye düşünerek monitöre bağlamamıştım 1 kere bendede oldu cs de tam fightayken dondu adama sıkarken dızzz diye ses geliyor hiç bir şekilde kapatamıyorum pcyi de kaptma tuşu bişe çalışmıyordu en son fişi çektim yok göz kırpma vs olmadı bende yani aldıktan sonra piyasaya 10 numara fp monitörler geldi şanssızım işte ama olsun ya yinede monitör güzel hiç bir sorun yaşamdım yani garantiye yollayın sizinkinin arka kısmında minik bi kontolrcu mu ne var ondan kaynaklı problem vardır diye düşünüyorum birde kendi içinden çıkan power kablosunu bağlamanız lazım bende sorunlar oluyordu pc de ve monitörde ilk kurduğumda monitörün kablo giriş kısmı var ya boynunda o kısımdan geçiyorsa monitörün kablosudur geçmiyorsa pc'nin ben böyle anca bulabilmiştim

Freesync/gsync titremesi olabilir. Freesync kapatıp tekrar deneyin.

donup kalınca kulaklıktan dızzzzzz diye bir ses geldi mi ben o pcden kaynaklı diye düşünerek monitöre bağlamamıştım 1 kere bendede oldu cs de tam fightayken dondu adama sıkarken dızzz diye ses geliyor hiç bir şekilde kapatamıyorum pcyi de kaptma tuşu bişe çalışmıyordu en son fişi çektim yok göz kırpma vs olmadı bende yani aldıktan sonra piyasaya 10 numara fp monitörler geldi şanssızım işte ama olsun ya yinede monitör güzel hiç bir sorun yaşamdım yani garantiye yollayın sizinkinin arka kısmında minik bi kontolrcu mu ne var ondan kaynaklı problem vardır diye düşünüyorum birde kendi içinden çıkan power kablosunu bağlamanız lazım bende sorunlar oluyordu pc de ve monitörde ilk kurduğumda monitörün kablo giriş kısmı var ya boynunda o kısımdan geçiyorsa monitörün kablosudur geçmiyorsa pc'nin ben böyle anca bulabilmiştim

Yok bende oyunda donma olmadı boşta masaüstünde donuyor sadece. Orijinal displayport kablosunu kullanıyorum. Ama kabloda sikinti olsa bunu oyunda da hissetmek lazım ama öyle bir durum olmadı. Kontrolcü dediğiniz ayarları yaptığımız küçük joystick değil mi ondan kaynaklı olabilir mi ki

yok kontrolcu dediğim monitörün arkasındaki elektronik kısım işte monitörü kontrol eden iade edin gitsin başka monitörler var daha guzel

Ben kendim topladım hocam hazır sistem değil. Monitörü Hepsiburadadan almıştım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,496
Üyeler
183,129
Son üye
ado.
Geri