Neler Yeni

Çözüldü✓ ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti OC vs MSI NVIDIA RTX 4080 Ventus 3X OC

Lorien

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Akın
Evet biraz saçma bir soru ama iki kart arasında kaldım. Ventus nedense yabancı kanallarda tier listlerde hep en altta. S tier bile değil. Rog bildiğiniz gibi tüm serilerde tier listin en üstünde. Ventus gerçekten bu kadar kötü mü ? 4k ekranım yok. 4k oyun merakımda çok fazla yok ama ilerde 4k ekrana geçebilirim. Şu an ekranım 2k. Sizce hangisi alınmalı ? Fiyatları arasında 4k Falan oynuyor benim alacağım durumda. 2-3 yıldır ventusun 2060 kartını kullanıyorum. Abartı bir sorun yaşamadım. Sizce ventus'tan korkulmalı mı ? Yoksa 4080 alınır mı ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
serdar efe
hocam asus cqw sıkıntılı idi 4000 serisini bilmiyorum fakat 4080 alın kesinlikle almışken.

Mujka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
982
İsim
Mustafa Polat
Evet biraz saçma bir soru ama iki kart arasında kaldım. Ventus nedense yabancı kanallarda tier listlerde hep en altta. S tier bile değil. Rog bildiğiniz gibi tüm serilerde tier listin en üstünde. Ventus gerçekten bu kadar kötü mü ? 4k ekranım yok. 4k oyun merakımda çok fazla yok ama ilerde 4k ekrana geçebilirim. Şu an ekranım 2k. Sizce hangisi alınmalı ? Fiyatları arasında 4k Falan oynuyor benim alacağım durumda. 2-3 yıldır ventusun 2060 kartını kullanıyorum. Abartı bir sorun yaşamadım. Sizce ventus'tan korkulmalı mı ? Yoksa 4080 alınır mı ?
2K oyuncu isen 4080'e gerek yok gibi 4070TI bile 4K için yeterli 2K için bayağı iyi
Asus'u da MSI'ı da boş verip Palit, Zotac gibi daha az bilinen ama daha F/P kartlara yönelmeni öneririm

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,220
İsim
yusuf ecer
Ventustan korkulmaz da şöyle izah edeyim; soğutma ve peak mhz olaylarında rog serisi çok farkediyor o yüzden fiyat farkı böyle. Ventusa gelince de 3xxx serisine kadar kullandım + olarak rog da kullandım kullanıyorum aralarında ciddi sıcaklık farkları var.

ZaneYugi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Uğur Ak
İlgilendiği Kategoriler
Ekran kartı, Sıcak fırsatlar, Oyunlar, Monitör
4070 ventus modeli güzel çıktı ben onu alacağım ventus sevmememe rağmen, 4070 için sıcaklık vs gayet güzeldi, sessiz ve tasarımı da güzel. ama 4070ti ventus modeli pek önermiyorlardı diye biliyorum ama %100 emin değilim. Yabancı sitelerdeki reviwerler ve karşılaştırmalara bakılabilir.

Lorien

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Akın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
2K oyuncu isen 4080'e gerek yok gibi 4070TI bile 4K için yeterli 2K için bayağı iyi
Asus'u da MSI'ı da boş verip Palit, Zotac gibi daha az bilinen ama daha F/P kartlara yönelmeni öneririm
Bu kadar para veriyokan çin ürünü markalar almak istemiyorum açıkçası. Ki zaten alınmayacak kartlar listesinde en başta bahsettiğiniz kartlar yer alıyor. Yabancı bir youtuber yapıyor çok detaylı bir şekilde anlatıp tier list oluşturuyor. TR de satılan modellerin çoğu kötü duruyor. Zaten bu listedeki çin modeller asus la msi ile aynı fiyatta.
Mesaj otomatik birleştirildi:

4070 ventus modeli güzel çıktı ben onu alacağım ventus sevmememe rağmen, 4070 için sıcaklık vs gayet güzeldi, sessiz ve tasarımı da güzel. ama 4070ti ventus modeli pek önermiyorlardı diye biliyorum ama %100 emin değilim. Yabancı sitelerdeki reviwerler ve karşılaştırmalara bakılabilir.
4070 ti için Asus Rog OC düşünüyorum zaten

Ventustan korkulmaz da şöyle izah edeyim; soğutma ve peak mhz olaylarında rog serisi çok farkediyor o yüzden fiyat farkı böyle. Ventusa gelince de 3xxx serisine kadar kullandım + olarak rog da kullandım kullanıyorum aralarında ciddi sıcaklık farkları var.
işte tam olarak korktuğum bu acaba sorun yaratır mı bu sıcaklık durumları. Isınıp performansı 4070e düşmesin sonra gibi gibi

Ekler

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    2.1 MB · Hit: 104

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,490
İsim
Çağatay
F/p olsun görünüş olsun soğutma kalitesi olun bunu alın derim.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,220
İsim
yusuf ecer
Bu kadar para veriyokan çin ürünü markalar almak istemiyorum açıkçası. Ki zaten alınmayacak kartlar listesinde en başta bahsettiğiniz kartlar yer alıyor. Yabancı bir youtuber yapıyor çok detaylı bir şekilde anlatıp tier list oluşturuyor. TR de satılan modellerin çoğu kötü duruyor. Zaten bu listedeki çin modeller asus la msi ile aynı fiyatta.

4070 ti için Asus Rog OC düşünüyorum zaten

işte tam olarak korktuğum bu acaba sorun yaratır mı bu sıcaklık durumları. Isınıp performansı 4070e düşmesin sonra gibi gibi
Top mhzsine çıkamaz belki çok ısınırsa. Benden örnek vermek gerekirse rog strix 3080ti kullanıyorum 0fanda 53dereceyi geçmiyor %100 yükte. 20dk furmark 62-63max. Bu hem overclock potansiyelimi arttırıyor hem de kart sessiz çalışıyor fanlar dönmediği için. Bundan bir önceki kartım da 2080ti rogdu, bir daha alırsam da rog alırım muhtemelen. Ama fazla para vermek istemiyorsanız tercih etme zorunluluğunuz yok ; gigabyte eagle serisini bile kullanan binlerce insan varken. Tamamiyle tercih meselesi;premium s tier bi kart için yüksek mebla ödemek mi yoksa giriş seviye bir üst model kart almak mı size bağlı.

Artarof

80+ Bronze

Lorien

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Akın
F/p olsun görünüş olsun soğutma kalitesi olun bunu alın derim.
bu MSI dan 4K Daha pahalı bir kart

kafa kafaya olmaları biri üst model olmasına rağmen :D

Artarof

80+ Bronze

Linkte istersen 4080'in üstün olduğu kısımları da görüntüleyebilirsin.

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,490
İsim
Çağatay

4k daha mı pahalı.. ventus link atar mısınız. Bu arada kartlar kafa kafaya değil. Orada yazan 80 puan sizi yanıltmasın kafa kafaya performans çıkmıyor.

Lorien

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Akın
4k daha mı pahalı.. ventus link atar mısınız. Bu arada kartlar kafa kafaya değil. Orada yazan 80 puan sizi yanıltmasın kafa kafaya performans çıkmıyor.
Palit: Palit 4080
MSI: Ben e ticaret sitelerinin birinde yazılımcı olduğum için bana özel indirimim var. ikisinide aynı siteden alsam dah palit her türlü 4k pahalı. Hepsiburada dan karşılaştırabiliriz en basitinden Palit 34k civarı iken MSI 30k civarı MSI VENTUS 4080

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,051
Üyeler
164,605
Son üye
Eynar
Top Bottom