Yardım Asus Rog Strix XG27ACDNG vs Msı MPG 271QRX

Bende Değişken yenileme hızı açık olarak kullanıyor. ELMB özelliği, sadece 85Hz, 100Hz, 120Hz gibi sabit kare hızlarında çalışmaktadır yazıyor internetde o yüzden Elmb ile işim olmaz benim.

2. soruyu gelirsek ben shadow boost kullanmıyorum kapalı yani Shadow boost açdığım zaman siyahlar griye dönüyor renk kalitesi düşüyor bana göre.

3. soruya cevabım yok çünkü bendede lekeler var ve bir türlü geçiremedim ucuza monitör silme spreyi aldım ama oda leke bırakıyor.

Bende ki tek sorun ekrandaki lekeler o da ekran açıkken yani lekenin olduğu kısımda renk olunca belli olmuyor o yüzden kafaya pek takmadım.
Yani ELMB düşük hz lerde çalışıyor o yüzden onla işimiz yok tamamdır.

Shadow boost düzey 1-2-3 ve din.gölge güçl. aşamalarının hiçbirini kullanmıyorsunuz kapalı kullanıyorsunuz. Ben aradaki farkı çok anlamadım kapalı ya da açık olmasının.
Artık siyah yoğunluğunun fazla olduğu bir görsel açıp aradaki farka bakıp ona göre yaparım o zaman tamamdır.

Leke kısmında da monitör açıkken zaten gözükmüyor doğru da ne bileyim işte.
Bir de fotoğrafa baktınız mı bilmiyorum.
Bende hep attığım fotoğraftaki gibi küçük beyaz lekeler oluyor çıkmıyor yapışmış bir şekilde duruyor falan. Sizde oluyor mu bu ?

Ve araştırıcam oled ekranı nasıl temizleriz diye, bir şeyler öğrenince size de söylerim.
Sizde bir şeyler öğrenirseniz benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Bu arada instagramdan eklemek isterseniz daha iyi daha çabuk konuşabiliriz bir sorun olduğunda.

Son düzenleme:

Shadow boost düzey 1-2-3 ve din.gölge güçl. aşamalarının hiçbirini kullanmıyorsunuz kapalı kullanıyorsunuz. Ben aradaki farkı çok anlamadım kapalı ya da açık olmasının.
Artık siyah yoğunluğunun fazla olduğu bir görsel açıp aradaki farka bakıp ona göre yaparım o zaman tamamdır.

Bende hep attığım fotoğraftaki gibi küçük beyaz lekeler oluyor çıkmıyor yapışmış bir şekilde duruyor falan. Sizde oluyor mu bu ?

Ve araştırıcam oled ekranı nasıl temizleriz diye, bir şeyler öğrenince size de söylerim.
Bu arada instagramdan eklemek isterseniz daha iyi daha çabuk konuşabiliriz bir sorun olduğunda.
İnstagramım : onur.kyo
Bende beyaz lekelerden yok. tek kullanımlık mikrofiber bezler varmış olanlardan bulursam dememek istiyorum. Bende biraz araştırma yapıcam. İnstagram kullanmıyorum hocam.

Bahsetdiğiniz beyaz lekelerden bendede oluştu ve bu lekeleri tek kullanımlık gözlük temizleme mendilleri ile çıkardım. Sizde denemek isterseniz mendili paketden çıkarın tam kurumaya yakın kullanın direk paketden çıkarınca silerseniz küçük beyaz lekeleri yayıyor ve daha kötü oluyor. Ama önceden yayılmış lekeleri çıkarmıyor maalesef. Siz bi çözüm bulabildiniz mi?

Arkadaşlar Asus Rog Strix XG27ACDNG QD-Oled ve Msı MPG 271QRX QD-Oled arasında kaldım sizce hangisini tercih etmem lazım?
ikiside hemen hemen aynı ikiside 27 inç, 360hz, 0.03 ms ve 2k fiyatlarda yakın genellikle hikayeli ve online oyun için kullanıcam. Başka sorum daha var bu iki ürün arızalansa garanti süreci hangi marka ile daha kolay olur yani hangi marka ürünün arkasında olur?
Hocam merhaba, şuan bende XG27ACDNG monitörünü almak için araştırma yapıyorum, siz aldıktan sonra aradan biraz zaman geçtiği için sormak istediğim bazı şeyler var yanıtlarsanız çok sevinirim.

1. Kullandığınız süre boyunca başınıza gelen bir problem oldu mu?
  2. Panel yenilemeyi ne sıklıkla yapıyorsunuz?
  3. Mevcutta kullandığınız ayarlar nedir?
  4. Monitörde eksi olarak belirtebileceğiniz her hangi bir şey var mı?

Şimdiden teşekkürler

1. Aldığım günden beri bir sorun yaşamadım.

2. Pixel temizlemeyi ortalama 2-3 saat de yapıyorum ama yanlış hatırlamıyorsam asus bu model için 8 saat de bir öneriyordu ben işi garantiye almak için daha sık yapıyorum.

3. Monitörün uygulamasında gamevisual kısmından manzara ayarını seçtim ve daha canlı renkler için doygunluğu yükselttim sadece başka bir ayar yaptığımı hatırlamıyorum. Zaten oled koruması özellikleri açık halde geliyor.

4. Monitör çok iyi ama temizlik konusu sıkıntılı biraz ekranı su ile sildim ve iz kaldı bir türlü geçiremedim monitör temizleme spreyi aldım oda iş görmedi şuanlık öyle kullanıyorum. Ekran siyah renkte olunca bi izler belli oluyor renkler olunca belli olmuyor gündüzleri, akşamları ise hiç belli olmuyor. Ama bu bildiğim kadarıyla çoğu oled monitörde böyle.
Hocam merhaba, şuan bende XG27ACDNG monitörünü almak için araştırma yapıyorum, siz aldıktan sonra aradan biraz zaman geçtiği için sormak istediğim bazı şeyler var yanıtlarsanız çok sevinirim.

1. Kullandığınız süre boyunca başınıza gelen bir problem oldu mu?
  2. Panel yenilemeyi ne sıklıkla yapıyorsunuz?
  3. Mevcutta kullandığınız ayarlar nedir?
  4. Monitörde eksi olarak belirtebileceğiniz her hangi bir şey var mı?

Şimdiden teşekkürler

1. Aldığım günden beri bir sorun yaşamadım.

2. Pixel temizlemeyi ortalama 2-3 saat de yapıyorum ama yanlış hatırlamıyorsam asus bu model için 8 saat de bir öneriyordu ben işi garantiye almak için daha sık yapıyorum.

3. Monitörün uygulamasında gamevisual kısmından manzara ayarını seçtim ve daha canlı renkler için doygunluğu yükselttim sadece başka bir ayar yaptığımı hatırlamıyorum. Zaten oled koruması özellikleri açık halde geliyor.

4. Monitör çok iyi ama temizlik konusu sıkıntılı biraz ekranı su ile sildim ve iz kaldı bir türlü geçiremedim monitör temizleme spreyi aldım oda iş görmedi şuanlık öyle kullanıyorum. Ekran siyah renkte olunca bi izler belli oluyor renkler olunca belli olmuyor gündüzleri, akşamları ise hiç belli olmuyor. Ama bu bildiğim kadarıyla çoğu oled monitörde böyle.
Çok teşekkürler hocam güle güle kullanın.

Bahsetdiğiniz beyaz lekelerden bendede oluştu ve bu lekeleri tek kullanımlık gözlük temizleme mendilleri ile çıkardım. Sizde denemek isterseniz mendili paketden çıkarın tam kurumaya yakın kullanın direk paketden çıkarınca silerseniz küçük beyaz lekeleri yayıyor ve daha kötü oluyor. Ama önceden yayılmış lekeleri çıkarmıyor maalesef. Siz bi çözüm bulabildiniz mi?
‘’Mendili paketden çıkarın tam kurumaya yakın kullanın direk paketden çıkarınca silerseniz küçük beyaz lekeleri yayıyor ve daha kötü oluyor.’’ demişsiniz.
Tam kurumaya yakın kullanın derken ne dediğinizi anlamadım.

2.olarak ben asusun gönderdiği siyah mendili kullanıyorum lekeleri gidermek için.
Ama yayılıyor ve beyaz leke geçse bile ekranda izler kalıyor.
Bu leke sorunu yüzünden aldığıma çok pişmanım ben. Ne yapacağımı da bilmiyorum.
Bir çözüm bulabildiniz mi ?

‘’Mendili paketden çıkarın tam kurumaya yakın kullanın direk paketden çıkarınca silerseniz küçük beyaz lekeleri yayıyor ve daha kötü oluyor.’’ demişsiniz.
Tam kurumaya yakın kullanın derken ne dediğinizi anlamadım.

2.olarak ben asusun gönderdiği siyah mendili kullanıyorum lekeleri gidermek için.
Ama yayılıyor ve beyaz leke geçse bile ekranda izler kalıyor.
Bu leke sorunu yüzünden aldığıma çok pişmanım ben. Ne yapacağımı da bilmiyorum.
Bir çözüm bulabildiniz mi ?
Mendil kupkuru olmadan az bi ıslaklığı varken kullanın dedim. Islaklığı fazla olursa dediğiniz gibi lekeleri yayıyor ama doğru ıslaklıkda kullanınca lekeleri iz bırakmadan temizliyor. Yayılmış lekeler nasıl temizlenir hayla bi çözüm bulamadım.

Mendil kupkuru olmadan az bi ıslaklığı varken kullanın dedim. Islaklığı fazla olursa dediğiniz gibi lekeleri yayıyor ama doğru ıslaklıkda kullanınca lekeleri iz bırakmadan temizliyor. Yayılmış lekeler nasıl temizlenir hayla bi çözüm bulamadım.
Anlamadım hocam ya. Siz beyaz lekeleri geçirme ve beyaz lekeleri geçirirken iz kalmama işleminizi anlatabilir misiniz ?
Dosya ekinde attığım asusun gönderdiği siyah mendili poşetinden çıkarıp ekrandaki beyaz lekeleri silip tekrar poşetine geri koyuyorum. Benim yaptığım işlem bu. Beyaz lekeleri geçiriyor ama iz kalıyor ekranda.

Ekler

• IMG_0163.webp
    IMG_0163.webp
    1 MB · Hit: 3
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,094,929
Üyeler
174,036
Son üye