Neler Yeni

🔥İndirim ASUS ROG STRİX XG27ACS 11.000 TL

Chivelary

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Erdi Seker
Bu fiyat bandındaki monitörlerin %95'inin kaplaması aynı bu. Bu monitöre özel bir şey yok.

Kaplama için üstteki yazdığim geçerli.

Ayrıca son derece yanlış bir tercih yapmışsınız. 27GS75Q ile 27GR83Q tamamen farkı modeller. İlki çok çok giriş seviye bir model iken 2.si üst segment 2K, 240Hz, IPS modellerden biri.
Normalde forumda artık cevap yazmıyorum bir süreliğine. Dolayısıyla uzun uzun açıklayamayacağım. Kısaca çok düşük kontrast, daha düşük gamutlar, çok daha düşük parlaklık, daha yavaş bir panele sahip. Detaylı bilgi istiyorsanız incelemelerimi okuduyup neye bakmanız ve testleri nasıl okumanız gerektiğini öğrendikten sonra şu videoyu izleyebilirsiniz:
Hocam ben deneyimleyip gördüğüm için hepsini o yüzden yazıyorum evet parlaklık olarak GS modeli GR modelinden az fakat çok farkeden bir olay yok. Kağıttaki farkları ayrı olabilir ama gözle fark edilmiyor bunlar. 3ünüde yanyana deneyimlediğim için yazıyorum x siteden incelemelere bakıp almadım yani. GS ile GR modeli arasında dediğim gibi gözle görülür görüntü kalitesinde fark yok tekrardan belirteceğim. ASUS için bu fiyat bandındaki kaplamalarada aynı demişsin tamamen safsata, gözle görmediğin sürece bu çıkarımı yapamazsın. Redditte ve yabancı forumlarda incelersen XG27ACS nin çok sert bir kaplaması olduğunu herkes belirtiyor bu durumdan dolayı geri iade edenler çok fazla.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hayır bu modelin daha güçlü

gözünüzle görmediğiniz kulalnmadıgınız ürünler haakkında sadece kağıt üzerinde veriler ile yorum yapmayın. bazı şeyleri görmek gerekiyor. aynı paneli kullananj farklı ürünlerde kullandım böyle degildi.
Sana tamamen katılıyorum kardeşim denemeden kağıttaki verilerle yorum yapan çok insan var komik olmaya başladı bu durum.

Ayan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
917
İsim
Mehmet
ekran kaplaması kalibrasyon aleti, ölçüm aleti vs. ölçülecek bir şey degil anlamadıgın nokta bu. göz ile görmek gerekiyor.

Chivelary

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Erdi Seker
ekran kaplaması kalibrasyon aleti, ölçüm aleti vs. ölçülecek bir şey degil anlamadıgın nokta bu. göz ile görmek gerekiyor.
Noktasına kadar katılıyorum ben ne gördüğümü bilirim. Araştırdım diyor ama araştırma yapsa kaplamanın çok kötü olduğu direkt ilk sayfalarda çıkıyor kaldıki rtings bile kaplamanın çok agresif olduğunu yazmış :D Birde Dell i kötülemek tamamen akıl tutulması.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1

Noktasına kadar katılıyorum ben ne gördüğümü bilirim. Araştırdım diyor ama araştırma yapsa kaplamanın çok kötü olduğu direkt ilk sayfalarda çıkıyor kaldıki rtings bile kaplamanın çok agresif olduğunu yazmış :DDD
Okumanız var mı:
Kaplama belki farklı olabilir, ona itirazim yok. O yüzden %95 aynı dedim. Özellikle VA'larda glossy (parlak, mat olmayan) modeller de var.
-
Hocam ben deneyimleyip gördüğüm için hepsini o yüzden yazıyorum evet parlaklık olarak GS modeli GR modelinden az fakat çok farkeden bir olay yok. Kağıttaki farkları ayrı olabilir ama gözle fark edilmiyor bunlar. 3ünüde yanyana deneyimlediğim için yazıyorum x siteden incelemelere bakıp almadım yani. GS ile GR modeli arasında dediğim gibi gözle görülür görüntü kalitesinde fark yok tekrardan belirteceğim. ASUS için bu fiyat bandındaki kaplamalarada aynı demişsin tamamen safsata, gözle görmediğin sürece bu çıkarımı yapamazsın. Redditte ve yabancı forumlarda incelersen XG27ACS nin çok sert bir kaplaması olduğunu herkes belirtiyor bu durumdan dolayı geri iade edenler çok fazla.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sana tamamen katılıyorum kardeşim denemeden kağıttaki verilerle yorum yapan çok insan var komik olmaya başladı bu durum.
Her bir b.ku bilen insanlar yüzünden zaten bu forumu bıraktım. Hiç kimse bir şey araştırmıyor ama herkes her şeyi biliyor. Bilibili'den, Dunya'nin öbur ucundan cihazla gercek dunya ölçum testlerini, MATEMATİK paylaşıyorum. Hayatinda göremediği, okuyamadıği bir sürü test var içinde. Adam kağit verisi diyor. Daha TR forumlarında benim kadar düzgün monitör inceleyen adam yok, resmen bedavaya aylarca uğraşsalar öğrenmeyecekleri bilgileri mantiğiyla, tek tek açiklayarak anlatiyorum. Bak izle diyorum, oku anlayacaksın nelere gore yorumluyoruz diyorum, tik yok. Kafa almıyor. Okusa anlayacak. Zaten okumadigi icin, okuma isteği olmadigi için böyle cahil kalmiş ya...

Siz gözünüzde kalibrasyon cihazı, raylı kayıt sistemi falan bulundurmaya devam edin... Harcadığim nefes boşuna. Cahil kalmada başarılar.

Ek: bunu ayan arkadaşa demiyorum. Sonra yanliş anlaşilmasin. "Siz" derken karşilaştığim "Ben aldım gördüm yuav x sitesinden uzaktan yorum yapmıyorum" diyen 27482828 tane cahilden bahsediyorum.

Bir daha deneyeyim dur:
Bak önce benim monitör inceleme konularimdan herhangi birine girip grafikleri nasıl okuman, neyin önemli oldugunu anlaman lazım. Sonra bu videoya tıklıyorsun. Okey?

Chivelary

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Erdi Seker
Bu fiyat bandındaki monitörlerin %95'inin kaplaması aynı bu. Bu monitöre özel bir şey yok.
Okumamız var neyse ki yanlış bildiğini anladıktan sonra lafı değiştirmiyoruz. Senin kafa tofaş kullanıp mercedes almak isteyen arkadaşına alma parçası pahalı demekten başka bir şey değil. Neyin incelemesini yapıyorsun? Kullandığın ürünün incelemesi yapılır çinin youtubesine girip gördüğün düz kağıt verilerini atıp duruyorsun. Ben sana diyorum ki gözümün önünde 3ünüde kullandım. GS ile GR ile arasındaki görüntü farkı çok yok yazmama rağmen hala diretiyorsun. Sana orda bende GR modelinin 12 bit ve 240hz olduğundan üst model olduğunu belirtmişim bunun için bilibiliye girmeye gerek yok. Kağıt üstünde GR modelinin GS den verileri daha iyi bunda herkes hemfikir. Fakat robot değilsen aradaki görüntü farkını anlayamadığını belirtmeye çalışıyorum ve arada 5000tl gibi fiyat farkı da var. Sen kullanmadığın ürünlerin grafiklerini okuyarak inceleme yapmaya devam et ;)

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Uygunsuz davranış
Okumamız var neyse ki yanlış bildiğini anladıktan sonra lafı değiştirmiyoruz. Senin kafa tofaş kullanıp mercedes almak isteyen arkadaşına alma parçası pahalı demekten başka bir şey değil. Neyin incelemesini yapıyorsun? Kullandığın ürünün incelemesi yapılır çinin youtubesine girip gördüğün düz kağıt verilerini atıp duruyorsun. Ben sana diyorum ki gözümün önünde 3ünüde kullandım. GS ile GR ile arasındaki görüntü farkı çok yok yazmama rağmen hala diretiyorsun. Sana orda bende GR modelinin 12 bit ve 240hz olduğundan üst model olduğunu belirtmişim bunun için bilibiliye girmeye gerek yok. Ha arada 5000tl gibi fiyat farkına değecek görüntü kaliteside yok sana 2 saattir bunu anlatmaya çalışıyoruz laf cambazlığı yapıyosun. Sen kullanmadığın ürünlerin grafiklerini okuyarak inceleme yapmaya devam et ;)
Tamam. Cahilliğin farkında olmamak böyle bir şey işte. Daha doğrusu cahil olmak zaten bilmediğinin farkında olmak.

Halbuki DÜNYADAKİ TÜM PROFESYONEL MONİTOR İNCELEME KANALLARI BÖYLE İNCELİYOR. Monitors Unboxed böyle inceliyor, RTINGS boyle. PCMonitors böyle, techless böyle, GTID böyle... Aklıma gelen tüm profesyoneller böyle.
Ama bizim Chivelary işi çözmüş. Dünya kim, profesyonel hangi dağin iti? Gelsinler de monitör nasıl bilinirmiş görsünler. Ne kalibrasyon cihazı falan ya 😂 Güldürmesinler. Chivelary'nin gözü görmüş. Makine ne b.k

Bir de rastgele Bilibili falan demiş. İçindeki testlerden, kavramlardan en ufak birini, kırıntisini dahi bilmiyor. Okuyamıyor bile. Ama çamur atiyor. Cahilliğin oturup ağlanacak düzeyde. Senin adına üzülüyorum.

Katiksız.

Son düzenleme:

Chivelary

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Erdi Seker
Tamam. Cahilliğin farkında olmamak böyle bir şey işte. Daha doğrusu cahil olmak zaten bilmediğinin farkında olmak.

Halbuki DÜNYADAKİ TÜM PROFESYONEL MONİTOR İNCELEME KANALLARI BÖYLE İNCELİYOR.
Ama bizim Chivelary işi çözmüş. Dünya kim, profesyonel hangi dağin iti? Gelsinler de monitör nasıl bilinirmiş görsünler. Ne kalibrasyon cihazı falan ya 😂 Güldürmesinler. Chivelary'nin gözü görmüş. Makine ne b.k?

Katiksız.
Ya birader 3. sefer yazıyorum robot değilsen aradaki farkı göremiyorsun ki arada 5000tl var hala daha yok cihaz vs. diyorsun gözünle göremediğini cihazda iyi yazıyor diye 5000tl vermeye gerek yok diyoruz. Birde üstüne hakaret ediyorsun bastım raporu geçtim uğraşmaya değmezsin. Sen inceleme yapmaya devam et.

Fantastiktürk

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ya birader 3. sefer yazıyorum robot değilsen aradaki farkı göremiyorsun ki arada 5000tl var hala daha yok cihaz vs. diyorsun gözünle göremediğini cihazda iyi yazıyor diye 5000tl vermeye gerek yok diyoruz. Birde üstüne hakaret ediyorsun bastım raporu geçtim uğraşmaya değmezsin. Sen inceleme yapmaya devam et.
Oh sonunda. Testlerin olduğunu kabul ettiysen inan hiç sıkıntı yok. Kalan her şeyde anlasabiliriz.

Şimdi renk mevzusuna gelelim. Dogru diyorsun biri %95, öbürü %85 DCI-P3 renk gamutu kapsadiği için özellikle sRGB içerikte yani bu monitörü %90 kullanacağin içerikte pek bir fark göremezsin.
12 bit değil öbür monitör, 10 bit. Ama bitin renk canlılığı ile bir alakası yok:
Üstte yazdıgim gamut olayından dolayi pek fark göremezsin.

Ancak bir monitörde renk canlılığı dışında çok fazla kriter var. Bu ikisi arasındaki temel fark birinin 900, öbürünün 1500 kontrasta; birinin 450, öburunün 280±30 nit parlaklığa sahip olması ve 83 modelin daha hizli bir model olması.
Kontrast yani siyahlar (Basitleştirilmiş haliyle) IPS'in zayıf yönü olduğu için çok önemlidir. Ve aralarında %50 fark var. Yan yana koyarsanız şöyle bir şey görürsünüz:
images (6).jpeg

Ayrıca kontrast genel renk kaltesini de etkiler.
Nit olayı da cok önemli değil diye düşünebilirsiniz ama SDR'da bile iyi göruntü kalitesi için minimum 350-400 nit bekleriz. Aydınlıkta çok fark eder:
images (7).jpeg

(ÖNEMLİ!!! : Görsel tamamen temsilidir, hatalıdır. Aradığim resmi bulamadım. Bir fikir oluşsun diye temsili koydum bunu.)
Birisi 240-300Hz segmenti iken öbürü 144-180'in OC yapılmış hali. Yani komple farklı segmentler. 200HZ LG ile 7200TL'lik Lenovo R27QE aynı segment ürünler ve Lenovo daha iyi.

Acelem var bu kadar yazabiliyorum.

Sıcak değil

The Semih

80+ Gold

N11 media marktta 11 bin tl
Bu ürünün 4K modelini kullanıyorum UCS olan çok memnunum, gördüğüm en kaliteli renk bu monitörde şuan. Fakat ACS modeliyle UCS panel olarak aynımı bilmiyorum.

Chivelary

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Erdi Seker
Oh sonunda. Testlerin olduğunu kabul ettiysen inan hiç sıkıntı yok. Kalan her şeyde anlasabiliriz.

Şimdi renk mevzusuna gelelim. Dogru diyorsun biri %95, öbürü %85 DCI-P3 renk gamutu kapsadiği için özellikle sRGB içerikte yani bu monitörü %90 kullanacağin içerikte pek bir fark göremezsin.
12 bit değil öbür monitör, 10 bit. Ama bitin renk canlılığı ile bir alakası yok:
Üstte yazdıgim gamut olayından dolayi pek fark göremezsin.

Bu ikisi arasındaki temel fark birinin 900, öbürünün 1500 kontrasta; birinin 450, öburunün 280±30 nit parlaklığa sahip olması ve 83 modelin daha hizli bir model olması. Kontrast yani siyahlar (Basitleştirilmiş haliyle) IPS'in zayıf yönü olduğu için çok önemlidir. Ve aralarında %50 fark var. Yan yana koyarsanız şöyle bir şey görürsünüz:
Alıntıyı görüntüle
Nit olayı da cok önemli değil diye düşünebilirsiniz ama SDR'da bile iyi göruntü kalitesi için minimum 350-400 nit bekleriz. Aydınlıkta çok fark eder:
Alıntıyı görüntüle
(ÖNEMLİ!!! : Görsel tamamen temsilidir, hatalıdır. Aradığim resmi bulamadım. Bir fikir oluşsun diye temsili koydum bunu.)
Birisi 240-300Hz segmenti iken öbürü 144-180'in OC yapılmış hali. Yani komple farklı segmentler. 200HZ LG ile 7200TL'lik Lenovo R27QE aynı segment ürünler ve Lenovo daha iyi.

Acelem var bu kadar yazabiliyorum.
Ya güzel kardeşim inan ki bak gözle anlayabileceğin bir durum yok. Sana şöyle bir örnek vereyim 8k hz mouseler var değil mi ama kullanımda 8kya aldığında hiç bir fark hissedilmiyor ki incelemelerde bunu söylüyor fakat kağıt üstünde veri olarak daha iyi değil mi? Benim demek istediğim konuda bu. Ben zaten GR modelini aldım sevmiştim fakat ölü piksel çıktığı için ellerinde de kalmadığı için iade ettim. Şansıma GS modelinden yana kullandım ki 5000tl daha ucuzdu dediğim faktörler dışında gözle görülür hiçbir şey göremediğimi ilk mesajımda da belirttim. Parlaklık olarak daha az olduğunu da söyledim aradaki farkta şöyle GRde 85de kullanıyorsam parlaklığı GSde 100e çektim. Hız olarak zaten inan anlamıyorsun farkını tüm ayarları ikisinde de denedim inan ki bir fark yok 5000tl fark vermeye değmez ki siyahlar attığın resimdeki gibi kötü durmuyor. Dediğim şu ki robotsan ben farkı görürüm dersen ne mutlu sana fakat gözle göreceğin bir fark yok. Malzeme kalitesi ve kutu içeriğine kadar aynı. Benim eski monitörüm de LG 27GL63T modeli şuan 2. monitör olarak onu kullanıyorum. Bunlarla kıyaslanmaz fakat o 400nit parlaklığa sahip ondada 85de kullandığım parlaklık ayarı GSde 100de böyle kıyaslama yapabilirim yan yana o ayarlarda ikisinin de parlaklığı aynı duruyor.

Son düzenleme:

Noysal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Vefa İzzet Kalaycıoğlu
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Ömer Furkan Yalçın
R27QE neredeyse tüm alanlarda (Adaptive-sync performansı dışında yani) bundan daha iyi ve 4000TL daha ucuz.
Yok hocam, fp olmayışı konusunda katılıyorum ama gömdüğünüz kadar kötü bir monitör değil. IPS 180Hzler arasında bunun kadar hızlısı zaten yok. Ayrıca variable overdrive özelliği var, 180Hz'e uygun overdrive seçiliyken fps 60a düştüğünde inverse ghosting olmuyor, diğer çoğu monitörde olmayan bir özellik.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,086,946
Üyeler
172,755
Son üye
kerem2255
Top Bottom