Sence değer mi aradaki farka 2.5 milyar fark varHocam temel farklar;
Z790-F te 17 faz ve 4 adet m2 yuvası var.
Z790-E de ise 19 faz ve 5 adet m2 yuvası var.
geri kalan özellikler neredeyse aynı.
ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI Bu anakart depolamada PCIe 5.0 destekliyor. Bütçe olarak zorlamayacaksa al gitsin bunu. Bu fiyat bandında daha iyisi var mı bilmiyorum.Asus rog strıx z790-f anakart ile
Asus rog strıx z790-e anakart arasındaki fiyat farkına almaya değer mi kullanalar yada bilenler yazabilir mi ?
Bütçem olmadığı için f serisini düşündüm, f serisi fiyat performans olarak gayet iyi geldi ama senin ne düşüncenROG STRIX Z790-E GAMING WIFI Bu anakart depolamada PCIe 5.0 destekliyor. Bütçe olarak zorlamayacaksa al gitsin bunu. Bu fiyat bandında daha iyisi var mı bilmiyorum.
Bana katıldığını düşünüyorumBütçem olmadığı için f serisini düşündüm, f serisi fiyat performans olarak gayet iyi geldi ama senin ne düşüncen
Benim düşüncem almışken en iyisini alman. Zaten ilerleyen zamanlarda depolamanı, işlemcini ya da ekran kartını güncellersin. Anakartı değiştirmene gerek kalmaz. Alacağın anakartın fiyatında belki azalma olabilir.Bütçem olmadığı için f serisini düşündüm, f serisi fiyat performans olarak gayet iyi geldi ama senin ne düşüncen
Açık konuşmak gerekirse lga1700 serisi için önce 3.nesil destek sunacağı söylenmişti yani 12.13. ve 14. nesil işlemciler ama son dönemde klasik intel işte 2 nesil olacağı gelecek 14. nesil için yeni bir soket yapısı olacağı konusunda ciddi iddalar var. Şimdi ilerisi için alınacak bir anakart değil. En fazla 13.nesil işlemci takılacak. Bunu düşünerek alınması gerekiyor. AM5 tarafında böyle bir şey olsaydı en iyisini alın derdim.Asus rog strıx z790-f anakart ile
Asus rog strıx z790-e anakart arasındaki fiyat farkına almaya değer mi kullanalar yada bilenler yazabilir mi ?
Yani kısacası fiyat performans ürünü f serisini mi alıyım , zaten soket degişicek diyorsun gereksiz mi e serisiAçık konuşmak gerekirse lga1700 serisi için önce 3.nesil destek sunacağı söylenmişti yani 12.13. ve 14. nesil işlemciler ama son dönemde klasik intel işte 2 nesil olacağı gelecek 14. nesil için yeni bir soket yapısı olacağı konusunda ciddi iddalar var. Şimdi ilerisi için alınacak bir anakart değil. En fazla 13.nesil işlemci takılacak. Bunu düşünerek alınması gerekiyor. AM5 tarafında böyle bir şey olsaydı en iyisini alın derdim.
Evet soket değişeceği için ileride 14. 15. nesil işlemci kullanmak istediğinizde anakartı da değiştirmeniz gerekecek. Bizim ülkemizde insanlar anakart değerini çok umursamıyor tek baktıkları ekran kartı ve işlemci. Boşa masraf yapmaya gerek yok bence.Yani kısacası fiyat performans ürünü f serisini mi alıyım , zaten soket degişicek diyorsun gereksiz mi e serisi
haberlere baktım zaten kesin degişicekmiş z890 anakartlar ve 1851 soket yapısını kullanıcakmış . Sence fiyatına baktıgında z790-f serisi güzel dimi özellikleriEvet soket değişeceği için ileride 14. 15. nesil işlemci kullanmak istediğinizde anakartı da değiştirmeniz gerekecek. Bizim ülkemizde insanlar anakart değerini çok umursamıyor tek baktıkları ekran kartı ve işlemci. Boşa masraf yapmaya gerek yok bence.