Neler Yeni

Asus rog strıx z790-f ve Z790-E Farkı Nedir?

ProX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Berk
Asus rog strıx z790-f anakart ile
Asus rog strıx z790-e anakart arasındaki fiyat farkına almaya değer mi kullanalar yada bilenler yazabilir mi ?

Pckopat

80+ Silver
Hocam temel farklar;

Z790-F te 17 faz ve 4 adet m2 yuvası var.
Z790-E de ise 19 faz ve 5 adet m2 yuvası var.

geri kalan özellikler neredeyse aynı.

ProX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Berk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam temel farklar;

Z790-F te 17 faz ve 4 adet m2 yuvası var.
Z790-E de ise 19 faz ve 5 adet m2 yuvası var.

geri kalan özellikler neredeyse aynı.
Sence değer mi aradaki farka 2.5 milyar fark var
Ama en önemlisi m2 slotu gen 5 e serisi de

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,899
İsim
Emre Zengin
Asus rog strıx z790-e anakart arasındaki fiyat farkına almaya değer mi kullanalar yada bilenler yazabilir mi ?
ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI Bu anakart depolamada PCIe 5.0 destekliyor. Bütçe olarak zorlamayacaksa al gitsin bunu. Bu fiyat bandında daha iyisi var mı bilmiyorum.

ProX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Berk
ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI Bu anakart depolamada PCIe 5.0 destekliyor. Bütçe olarak zorlamayacaksa al gitsin bunu. Bu fiyat bandında daha iyisi var mı bilmiyorum.
Bütçem olmadığı için f serisini düşündüm, f serisi fiyat performans olarak gayet iyi geldi ama senin ne düşüncen
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bütçem olmadığı için f serisini düşündüm, f serisi fiyat performans olarak gayet iyi geldi ama senin ne düşüncen
Bana katıldığını düşünüyorum :)

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,899
İsim
Emre Zengin
Benim düşüncem almışken en iyisini alman. Zaten ilerleyen zamanlarda depolamanı, işlemcini ya da ekran kartını güncellersin. Anakartı değiştirmene gerek kalmaz. Alacağın anakartın fiyatında belki azalma olabilir.

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,483
İsim
Çağatay
Açık konuşmak gerekirse lga1700 serisi için önce 3.nesil destek sunacağı söylenmişti yani 12.13. ve 14. nesil işlemciler ama son dönemde klasik intel işte 2 nesil olacağı gelecek 14. nesil için yeni bir soket yapısı olacağı konusunda ciddi iddalar var. Şimdi ilerisi için alınacak bir anakart değil. En fazla 13.nesil işlemci takılacak. Bunu düşünerek alınması gerekiyor. AM5 tarafında böyle bir şey olsaydı en iyisini alın derdim.

ProX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Berk
Açık konuşmak gerekirse lga1700 serisi için önce 3.nesil destek sunacağı söylenmişti yani 12.13. ve 14. nesil işlemciler ama son dönemde klasik intel işte 2 nesil olacağı gelecek 14. nesil için yeni bir soket yapısı olacağı konusunda ciddi iddalar var. Şimdi ilerisi için alınacak bir anakart değil. En fazla 13.nesil işlemci takılacak. Bunu düşünerek alınması gerekiyor. AM5 tarafında böyle bir şey olsaydı en iyisini alın derdim.
Yani kısacası fiyat performans ürünü f serisini mi alıyım , zaten soket degişicek diyorsun gereksiz mi e serisi

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,483
İsim
Çağatay
Yani kısacası fiyat performans ürünü f serisini mi alıyım , zaten soket degişicek diyorsun gereksiz mi e serisi
Evet soket değişeceği için ileride 14. 15. nesil işlemci kullanmak istediğinizde anakartı da değiştirmeniz gerekecek. Bizim ülkemizde insanlar anakart değerini çok umursamıyor tek baktıkları ekran kartı ve işlemci. Boşa masraf yapmaya gerek yok bence.

ProX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Berk
Evet soket değişeceği için ileride 14. 15. nesil işlemci kullanmak istediğinizde anakartı da değiştirmeniz gerekecek. Bizim ülkemizde insanlar anakart değerini çok umursamıyor tek baktıkları ekran kartı ve işlemci. Boşa masraf yapmaya gerek yok bence.
haberlere baktım zaten kesin degişicekmiş z890 anakartlar ve 1851 soket yapısını kullanıcakmış . Sence fiyatına baktıgında z790-f serisi güzel dimi özellikleri

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,284
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Anakart bütçen ne

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,193
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Umarım bu anakartı alma amacın oyun için değildir.

Top Bottom