Neler Yeni

ASUS RTX 3090 SİSTEM

ÆMRE

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
476
İsim
NoOb_GaMeR
35.000-40.000 TL tabi euro artarsa bütçem gene artabilir
yani yetermi bilemedim yani kart kendisi 20 k 4000 serisi lerin tahmini fiyatını bilmiyorum ama yetebeilir ben değilde forumda benden çok daha bilgili arkadaşlar var onlar önersin

Solksi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Yunus Emre Özkır
3090 için 4. nesil amd ve 11. Nesil intel beklenmeli bence baya güçlü bi kart 3080 e 10900k yı 5.1 de çalıştırıyorlarsa 3090 için baya baya güçlü bişi lazım bekle yani bide 3090 pahalı baya yani
peki ne kadar beklememiz gerekir bu ekran kartının çıkması için
Mesaj otomatik birleştirildi:

Salliyo olm troll bu, gelmis bir yerlerden bebe 40.000 oyun butcesi diyo.
kral sallama falan düzgün tabirler değil. Açıkladığım gibi aylık bir gelirim var ve pc toplamak istiyorum yardımcı olacaksan baş göz üstünesin ama ciddiye almıcaksan lütfen işgal etme

yani yetermi bilemedim yani kart kendisi 20 k 4000 serisi lerin tahmini fiyatını bilmiyorum ama yetebeilir ben değilde forumda benden çok daha bilgili arkadaşlar var onlar önersin
sağol tşk ederim genede öneride bulunduğun için

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
Öncelikle herkese merhaba. Gruba az önce katıldım çünkü bazı konular hakkında pek bir bilgim yoktu ve bilgili insanlar yardım ederse daha iyi olacağını düşündüm. Şuan kullandığım bilgisayarı 7. sınıfa giderken almıştım ve şuan üniversite 2. sınıfa gidiyorum anlayacağınız baya kullandım. Haliyle zaman geçiyor ve yeni kartlar yeni sistemler çıkıyor. Bende yeni çıkacak olan Asus RTX 3090 ekran kartını almayı planladım ve buna göre de bir sistem toplamak istiyorum ancak tam bir bilgim yok. Kartla hangisi uyumludur hangisi en yüksek fps değerleri almamı sağlar sizden öğrenmek istiyorum. Sistemin amacı oyun oynamaya yönelik olacak ve olabildiğince en güçlü sistemi toplamak istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum

.Alıntıyı görüntüle
Hocam yeni amd işlemcileri bekleyin bence. Şimdi i9 10900k koysanız bile 1080p de darboğaz yapabilir ama sanıyorum ki 2 ya da 4k monitör kullanacaksınız. Hele tüm bileşenlerin fiyatları belli olsun toplarız.

Solksi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Yunus Emre Özkır
@kandes22 yardımcı olacaktır. Ben ayrıyetten bir soru sormak istiyorum lütfen yanlış anlamayın ama bir üniversite öğrencisi 40000 TL parayı nereden bulabilir ? Lütfen yanlış anlamayın.
tabii ki de yanlış anlamam estağfurullah. Bu para bana euro şeklinde gelecek ve malum ülkemizde 1euro 9 tl ye yakın bir para ya eşdeğer. Haliyle ister istemez hani nasıl o paraya sahip olabiliyorsun diye soruların gelemsi gayet normal.

Şu an bu sistemi 8K da kullanmazsanız darboğaz yaşarsınız. Size tavsiyem 3080 li üst düzey (tüm parçalar) 2K monitör dahil bir sistem
beklememi önerir misiniz? peki 3090 lı bir sistem için . Darboğaz sorununu çözecek parçalar ne zaman çıkar acaba ?

Hocam yeni amd işlemcileri bekleyin bence. Şimdi i9 10900k koysanız bile 1080p de darboğaz yapabilir ama sanıyorum ki 2 ya da 4k monitör kullanacaksınız. Hele tüm bileşenlerin fiyatları belli olsun toplarız.
büyük ihtimalle dediğiniz gibi 4k monitör kullanacağım ama tabi kalan paraya göre belirlenecek monitör ne desem yalan olabilir.

hastalıktır herhalde reis böyle yamuk ekran seviyorum kavisli :)

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
tabii ki de yanlış anlamam estağfurullah. Bu para bana euro şeklinde gelecek ve malum ülkemizde 1euro 9 TL ye yakın bir para ya eşdeğer. Haliyle ister istemez hani nasıl o paraya sahip olabiliyorsun diye soruların gelemsi gayet normal.

beklememi önerir misiniz? peki 3090 lı bir sistem için . Darboğaz sorununu çözecek parçalar ne zaman çıkar acaba ?
Hocam şunu dinleyin gerisi gelir. AMD'nin BIG NAVI projesini bekleyin çünkü piyasa kızışıp fiyatların düşme ihtimali çok yüksek. AMD 4000 serisi atağını Intel'ın 11. nesil atağına yakın getirirse çok daha fazla fiyat düşecektir. Tavsiyem yıl sonunu beklemeniz zaten Euro o zamana kadar 10 TL olur sağolsun Xerath Redflag.

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
tabii ki de yanlış anlamam estağfurullah. Bu para bana euro şeklinde gelecek ve malum ülkemizde 1euro 9 TL ye yakın bir para ya eşdeğer. Haliyle ister istemez hani nasıl o paraya sahip olabiliyorsun diye soruların gelemsi gayet normal.

büyük ihtimalle dediğiniz gibi 4k monitör kullanacağım ama tabi kalan paraya göre belirlenecek monitör ne desem yalan olabilir.

hastalıktır herhalde reis böyle yamuk ekran seviyorum kavisli :)
3090 hakkıdır hocam 2 ya da 4 k monitör :)

T.P.G.

80+ Titanium
4K İ9 10900K dar boğaz mı yapacak buna?
4K da 10900K darboğz yapacak evet. 3090 8K kartı

Hocam şunu dinleyin gerisi gelir. AMD'nin BIG NAVI projesini bekleyin çünkü piyasa kızışıp fiyatların düşme ihtimali çok yüksek. AMD 4000 serisi atağını Intel'ın 11. nesil atağına yakın getirirse çok daha fazla fiyat düşecektir. Tavsiyem yıl sonunu beklemeniz zaten Euro o zamana kadar 10 TL olur sağolsun Xerath Redflag.
BIG NAVI yok RDNA2 var

Top Bottom