Ricardo Andrade Quaresma
80+ Bronze
O zaman 3090 pcniz hayırlı olsun hocamHocam tanıdık var ama gümrük vergisi alıyorlar elektronikte burada.
O zaman 3090 pcniz hayırlı olsun hocamHocam tanıdık var ama gümrük vergisi alıyorlar elektronikte burada.
Hiç anlamıyorum DDR işlerinden ben saadece beni 3-4 yıl götürücek bir pc arıyorum.ddr5 neden düşünmüyorsunuz acaba?
Teşekkür ederim hocam.O zaman 3090 pcniz hayırlı olsun hocam
Ozaman aldım gitti hocam.1 2 yıl öncesinin en top seviye sistemi fiyat uygun geldi zaten yükseltme yapmak isterseniz soğutucunuz psunuz kasanız gayet yeterli olur
Dediğim gibi , yaş oldu 18 neredeyse üniversite hazırlık var ondan sonra meslek işi var sonrası allah kerim. Beni üni bitene kadar götürsün bana yeter.Bence ram ssd anakart ddr5 düşünülebilir ama siz bilirsiniz , daha geleceğe yönelik ve geliştirilmesi kolay diyorlar.
Hayırlı olsun
Bana sorarsan aşırı derecede pahalı. Bende MSI süprim x 3090 (en tepe model 3090 bu marka model), 7600x işlemci, ROG strix b650e-f anakart, xpg 6000mhz cl30 2x16 32gb ram, dark maxima V30 kasa, noctua nh-d15s kule tipi soğutucu (140mm tek fanlı), Corsair mp600 pro XT 1 TB M2 SSD var. Ekran kartı hariç her şeyi sıfır kendi adıma faturalı aldım. Monitör de MSI g274qpf-qd modeli. Bunlar toplam nerdeyse 60 bin e geldi zaten. O paraya sadece ikinci el ekran kartı alıp üstünü sen komple sıfır dizebilirsin bence. Ddr4 bir sisteme 60k vermeyi ben tercih etmezdim. Bu arada hava soğutucu thermal grizzly kyronaut macun ile işlemciyi çok rahat 60 derecelerde tutuyor ki bu işlemci de 105w yani öyle düşük güçlü bir işemci de değil. Benim fikrim 60k nın ddr4 bir sistem için çok fazla olduğu yönündeYeni bilgisayara geçiş yapmak istiyorum şuan kullandığım 1660 lı bilgisayarımı kardeşime vereceğim kendime daha iyisini alacağım. Kıbrısta yaşıyorum burada çoğu şey çok ucuz çoğu şey biraz pahalı. Ona göre yorum yaparsanız çok sevinirim .
RTX 3090 ' Lı Sistem şu şekilde :
AMD Ryzen 7 5800X3D Sekiz Çekirdek
Asus TUF 3090 24GB
Asus Rog Crosshair VIII Dark Hero AMD AM4 DDR4 ATX Anakart
Asus Rog Ryuo III 360 ARGB
G.SKILL Trident Z RGB Series DDR4 RAM 32GB ( 4X8GB)
Corsair AX 1600İ PSU
Fiyat : 58.000 TL
Sizce ne diyorsunuz asgari maaş burada 35-44K arası.