Neler Yeni

Asus RX 5600 XT TUF EVO Bios Güncellemesi ile Hem Çekirdek Hem Bellek Frekansını Yükseltme

scarius

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
mesut taş
Sen yaptınmı reis benim daha ekran kartının olduğu kutu gelmediği için yapamadım :)
yok yapmadım ama sana kısaca şöyle anlatabilirim.
bu video ile usb nasıl boot edilir öğrenebilirsin. daha sonrasında
bu video ile temiz windows kurulumu nasıl yapılır öğrenebilirsin.
bu işlemleri yaptıktan sonra abdullah hacıgülün ekran kartı bios güncellemsi ve ram mhz değeri arttırma rehberinden ekran kartı biosunu güncelleyebilirsin.

tüm bunları yaptıktan sonra 2. attığım linkteki işlemi tekrar yapacaksın bu kadar.
senin için tüm linkleri ve yapılımını anlattım diye düşünüyorum. Kolay gelsin :D

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
938
İsim
Burak küçüksubaşı
Ben biosu güncelledikten sonra Windows kurdum tekrardan bir sorun yok.

scarius

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
mesut taş
Son düzenleme:

Nikmikyok

80+
o kadar anlattım nasıl yapılacağını. teşekkürler yaptım diyene mi :D ayıp ya :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

evet silinir
Sana da teşekkürler ama benim aradığım yanıtı sen vermemişsin. :) Bu sistemi alıp kartı güncelledikten sonra tekrar Windows kurarken hata alan varmı diye bakınıyordum. Arkadaşta cevaplamış ama öncesinde bunu yapıp olumlu sonuç alan yoktu malesef. Nasipse kargo yarın geliyor, bu durum ile ilgile ekran kaydı alıp paylaşadabilirim bir aksilik olmazsa.

scarius

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
mesut taş
Sana da teşekkürler ama benim aradığım yanıtı sen vermemişsin. :) Bu sistemi alıp kartı güncelledikten sonra tekrar Windows kurarken hata alan varmı diye bakınıyordum. Arkadaşta cevaplamış ama öncesinde bunu yapıp olumlu sonuç alan yoktu malesef. Nasipse kargo yarın geliyor, bu durum ile ilgile ekran kaydı alıp paylaşadabilirim bir aksilik olmazsa.
peki madem öyle olsun o kadar yazdım beğeni almayınca biraz hüzünlendim :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
..
yok yapmadım ama sana kısaca şöyle anlatabilirim.
bu video ile usb nasıl boot edilir öğrenebilirsin. daha sonrasında
bu video ile temiz windows kurulumu nasıl yapılır öğrenebilirsin.
bu işlemleri yaptıktan sonra abdullah hacıgülün ekran kartı bios güncellemsi ve RAM mhz değeri arttırma rehberinden ekran kartı biosunu güncelleyebilirsin.

tüm bunları yaptıktan sonra 2. attığım linkteki işlemi tekrar yapacaksın bu kadar.
senin için tüm linkleri ve yapılımını anlattım diye düşünüyorum. Kolay gelsin :D
Çok saolasın reis teşekkürler.

Ben biosu güncelledikten sonra Windows kurdum tekrardan bir sorun yok.
Yeniden windowsu kurduktan sonra bios güncellemesi gitmiyor yani doğrumu anladım.

scarius

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
mesut taş
Çok saolasın reis teşekkürler.

Yeniden windowsu kurduktan sonra bios güncellemesi gitmiyor yani doğrumu anladım.
evet dostum

scarius

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
mesut taş

SpyLane

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Baran Şahmar
Değerli kardeşlerim bu rehber yazımda fabrikasyon olarak AMD'nin 12.000MHz bellek frekansı seçeneklerinden biri olan ve Asus'un RX 5600 XT TUF EVO modelinde de kullandığı bu frekansı, yine Asus'un resmi olarak sunduğu son bios güncellemesi ile performansı %10'a yakın arttıran 14.000MHz bellek frekans güncellemesini yapacağız yine bu güncelleme GPU'nun çekirdek frekansını da arttırmakta. Bu işlem Garantiyi bozmayan resmi bir güncelleme işlemidir

BIOS Nereden Nasıl İndirilir?

1- Asus RX 5600 XT TUF EVO modelin buluduğu Asus resmi websitesine girip DESTEK bölümüne tıklıyorsunuz

Alıntıyı görüntüle

2- Açılan sayfada SÜRÜCÜLER & ARAÇLAR bölümüne tıklayın

Alıntıyı görüntüle

3- Sürücüler & Araçlar bölümündeki BOIS & Firmware kısmına tıklayıp sıralanan Asus RX 5600 XT TUF EVO bioslarından ESKİ YENİ FARKETMEZ HEPSİNİ İNDİRİN

NEDEN HEPSİNİ İNDİRİP YÜKLÜYORUZ?

Tek başına son sürümü yüklerken ilerleme hata verdi sırasıyla yükleme yaptığımda ise bir sorunla çıkmadı

Alıntıyı görüntüle

BIOS Nasıl Kurulmalı?

1- Tüm biosları .rar'dan çıkartın

Alıntıyı görüntüle

2- İlk önce en eski bios'un üzerine çift tıklayıp Tamam deyip yüklenmesini bekliyoruz. Yüklenince sistemi yeniden başlatmak isteyecek onaylayıp sistemin yeniden başlamasını bekleyin

Alıntıyı görüntüle

3- Sistem açılınca bu sefer 14.000MHz bellek frekansı güncellemesi olan son sürüm biosu da aynı şekilde çalıştırıp yükleyin ve sistemi yeniden başlatın.

Alıntıyı görüntüle

4- ve gördüğünüz gibi hem çekirdek frekansında hem de bellek frekansında özellikle 2000MHz bellek frekans artışı elde ettik. Hayırlı olsun

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle

NOT: Bios güncellemesi sonrasında yeni bir windows kurulumunu tavsiye ederim
Abi selam dediğini tam yapıyordum ilk driverı açtım cmd hata verdi acaba amd software indirip en güncel sürüm driver güncelleyip denesem driver gider mi çünkü Windows yükledim ve hiçbir şey yapmadan direkt denemeye çalıştım bi aydınlatırsann abi şimdiden saol...

Nikmikyok

80+
Abi selam dediğini tam yapıyordum ilk driverı açtım cmd hata verdi acaba amd software indirip en güncel sürüm driver güncelleyip denesem driver gider mi çünkü Windows yükledim ve hiçbir şey yapmadan direkt denemeye çalıştım bi aydınlatırsann abi şimdiden saol...
@SpyLane ilk başta ekran kartı sürücüsünü güncelliyorsun, sonra sürüm 1 vBios u kurup yeniden başlatıyorsun ardından sürüm 2 vBios kuruyorsun ve gene yeniden başlıyor sistem. Sonrasında yeniden format atıyorsun işlem tamamlanıyor. Ben yeni yaptım bu şekilde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,897
Üyeler
165,255
Son üye
egyak34
Top Bottom