Neler Yeni

Asus Tuf a15 Isınma ve Drop Sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
Taha
Selamlar arkadaşlar, bilgisayarda son 1 haftadır 1 2 saatlik kullanım sonrası 2 3 saniyede bir drop donma sorunu oluyordu ve bunu ekran kartı driver larını silerek çözdüğümü zannettim fakat çözülmemiş, sonrasında asusun uygulamasından sıcaklık değerlerini kontrol ettiğimde şoka uğradım, bilgisayar boşta 75 80 derecelerde, bilgisayarı kapatıp uzun süre bekledim (uyudum) bilgisayarı tekrar çalıştırdığımda direk 70 derecelerde böyle bir şey mümkünmü. Asus desteğe yazdım haftasonu olduğu için geri dönüş yapmadılar şu aşamada yapabilceklerim neler asus servisine vermek mantıklımı, vermeden aşabilceğim bir sorunmu ? Yardımcı olursanız çok sevinirim, herkese iyi pazarlar.

Donanım:
Laptop Linki
İşlemci: Ryzen 7735hs
Ekran kartı: 4050 140w
Ram: 16gb ddr5
depolama: m2 ssd kingston kc3000 1tb + 512gb ?
İşletim sistemi: win11

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,252
İsim
Sinan Aba
Selamlar arkadaşlar, bilgisayarda son 1 haftadır 1 2 saatlik kullanım sonrası 2 3 saniyede bir drop donma sorunu oluyordu ve bunu ekran kartı driver larını silerek çözdüğümü zannettim fakat çözülmemiş, sonrasında asusun uygulamasından sıcaklık değerlerini kontrol ettiğimde şoka uğradım, bilgisayar boşta 75 80 derecelerde, bilgisayarı kapatıp uzun süre bekledim (uyudum) bilgisayarı tekrar çalıştırdığımda direk 70 derecelerde böyle bir şey mümkünmü. Asus desteğe yazdım haftasonu olduğu için geri dönüş yapmadılar şu aşamada yapabilceklerim neler asus servisine vermek mantıklımı, vermeden aşabilceğim bir sorunmu ? Yardımcı olursanız çok sevinirim, herkese iyi pazarlar.

Donanım:
Laptop Linki
İşlemci: Ryzen 7735hs
Ekran kartı: 4050 140w
Ram: 16gb ddr5
depolama: m2 ssd kingston kc3000 1tb + 512gb ?
İşletim sistemi: win11
Bios güncel değilse güncelle
İsınan işlemci ise turbo boost kapat
Asus uygulamasının ismi neydı? sanki onda sıcaklıkları optimize eden bir şey vardı

Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
Taha
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Asus Uygulama Adı: Armoury Crate
evet biosu hiç güncellemedim birde onu deniyim.

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,252
İsim
Sinan Aba
maalesef düzelmedi :(
Varsa windows güç seçeneklerinde güç tasarrufuna almayı dene
Ama bence temiz bir win 10 format at eğer sıcaklıklar aynı ise serivise götüreceksin yapacak bir şey yok. Biraz bekle ama belki bilen yardımcı olan arkadaşlar çıkabilir

Dahası  
Reaksiyon skoru
113
İsim
Taha
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Varsa windows güç seçeneklerinde güç tasarrufuna almayı dene
Ama bence temiz bir win 10 format at eğer sıcaklıklar aynı ise serivise götüreceksin yapacak bir şey yok. Biraz bekle ama belki bilen yardımcı olan arkadaşlar çıkabilir
Tamamdır teşekkürler yardımın için

rekterino

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
İlker Arı
Kanka aynı sorun bendede var ancak bir türlü çözümünü bulamadım

rekterino

80+
Dahası