Neler Yeni

Asus Tuf A15 R7 6800H Rtx 3050 Laptop İncelemesi - Oyun testleri

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Bu aralar forumlarda sürekli 15-20 k arası laptop önerisi görüyorum sürekli . Bu da tam üstüne denk geldi .
Videoyu izlemeye vakti olmayanlar için birkaç bir şey yazayım .

Laptop SICAK çalışıyor.
Askeri dayanıklılık olayı masal .
Perfomansı fena değil .
Fiyatını hak etmiyor. Videoyu çektiğimde 19 k idi . Tam 9 gün önce bu fiyattan 24 k lara çıktı fiyatı .
Kasa tasarımı hoş ama plastik .
Güçlü bir işlemcisi var , ekranı güzel .
Klavye de ortalama denilebilir.

Sonuç olarak 19 k lar için bile pahalı olduğunu düşündüğüm bir laptop var karşınızda . Öneride bulunurken göz önünde bulundurun .
23 k çok para - tam olmamış sayılabilecek bir laptop için çok çok fazla para .
Umarım beğenirsiniz. Keyifli seyirler 🖐️

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Bu aralar forumlarda sürekli 15-20 k arası laptop önerisi görüyorum sürekli . Bu da tam üstüne denk geldi .
Videoyu izlemeye vakti olmayanlar için birkaç bir şey yazayım .

Laptop SICAK çalışıyor.
Perfomansı fena değil .
Fiyatını hak etmiyor. Videoyu çektiğimde 19 k idi . Tam 9 gün önce bu fiyattan 24 k lara çıktı fiyatı .
Kasa tasarımı hoş ama plastik .
Güçlü bir işlemcisi var , ekranı güzel .
Klavye de ortalama denilebilir.

Sonuç olarak 19 k lar için bile pahalı olduğunu düşündüğüm bir laptop var karşınızda . Öneride bulunurken göz önünde bulundurun .
23 k çok para - tam olmamış sayılabilecek bir laptop için çok çok fazla para .
Umarım beğenirsiniz. Keyifli seyirler 🖐️
Alternatifleri 75W iken ve MUX Switch bulundurmuyor iken. Kesinlikle alınabilecek bir cihaz? 23K'ya zaten önermiyoruz 19-20K arası kesinlikle alınır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fan sesinden bahsetmişsin, her laptopta olan bir durum bu zaten. Turbo MOD dediğin fan sesi o şekilde olur zaten. Sıcaklıklar gayet normal o işlemci 105 dereceye kadar çalışıyor. Ekran kartıda MAX 86'yı gördü demişsiniz fakat 83-84 aralarında geziyor genellikle. Bu sayede ne throttling oluşuyor ne de bir W düşmesi. Kamera ve Mic olayı zaten her laptopta aynı. 720 30 FPS bir kamera oluyor genellikle. Sanki hiç cihaz görmemişsiniz gibi videoda inceleme yapmışsınız.

Son düzenleme:

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Alternatifleri 75W iken ve MUX Switch bulundurmuyor iken. Kesinlikle alınabilecek bir cihaz? 23K'ya zaten önermiyoruz 19-20K arası kesinlikle alınır.

Fan sesinden bahsetmişsin, her laptopta olan bir durum bu zaten. Turbo MOD dediğin fan sesi o şekilde olur zaten. Sıcaklıklar gayet normal o işlemci 105 dereceye kadar çalışıyor. Ekran kartıda MAX 86'yı gördü demişsiniz fakat 83-84 aralarında geziyor genellikle. Bu sayede ne throttling oluşuyor ne de bir W düşmesi. Kamera ve Mic olayı zaten her laptopta aynı. 720 30 FPS bir kamera oluyor genellikle. Sanki hiç cihaz görmemişsiniz gibi videoda inceleme yapmışsınız.
Bu kadar Asus savunamazdı herhalde 😂 garip ve komik ...
19-20 k arası kesinlikle alınmaz bir cihaz .
Acer nitro 5 vardı 20 k ya 2 gün önce 11400H ve 3060 lı . Oyun performansında daha iyi , kasa kalitesi de daha iyi . Sıcaklıklar daha iyi .
Yazdığın yazı kendiyle tezat bir yazı ;
Kamera ve mic olayı her laptopta aynı değil fhd olan kıyamet gibi laptop var . Ayrıca mic performansı anakart sayesinde çok iyi .
😂😂😂 Turbo mod harici oyun esnasında bir kullansana merak ettim sonuçları 😂😂😂.
46 DB sesi var cihazın 46 DB 30 cm den falan değil ha oturma pozisyonundan 46 . Hoparlörü %75 in altına düşür hiçbir şekilde ses duyamazsın .
İşlemcinin maks turbo frekansını koruyabildiği sıcaklığa ulaşmayınca başarılı sayılıyor yani . 5600x stok fanla 87 derece deseler kule tipi al dersin ama 😂.
Mux swicj de bu gibi güçsüz ekran kartlı laptoplar için zaten fiyasko ...

Neyse boşver benim ne görüp görmediğimi , yapıcı bir eleştiri olarak alıyorum bu yazdıklarını , son cümleni söylememiş varsayıyorum.

Videoda da sıcaklara yorumu yaptım , işlemci ekran kartındaki sıcaklıkları korusa yeterliydi .
Ha birde eğer bu laptopa sahipsen kucağına koy ve 30 dk rdr2 oyna sonra bacağının fotoğrafını çek 😂 beraber bakalım iyi mi kötü mü 😂.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Bu kadar Asus savunamazdı herhalde 😂 garip ve komik ...
19-20 k arası kesinlikle alınmaz bir cihaz .
Acer nitro 5 vardı 20 k ya 2 gün önce 11400H ve 3060 lı . Oyun performansında daha iyi , kasa kalitesi de daha iyi . Sıcaklıklar daha iyi .
Yazdığın yazı kendiyle tezat bir yazı ;
Kamera ve mic olayı her laptopta aynı değil fhd olan kıyamet gibi laptop var . Ayrıca mic performansı anakart sayesinde çok iyi .
😂😂😂 Turbo mod harici oyun esnasında bir kullansana merak ettim sonuçları 😂😂😂.
46 DB sesi var cihazın 46 DB 30 cm den falan değil ha oturma pozisyonundan 46 . Hoparlörü %75 in altına düşür hiçbir şekilde ses duyamazsın .
İşlemcinin maks turbo frekansını koruyabildiği sıcaklığa ulaşmayınca başarılı sayılıyor yani . 5600x stok fanla 87 derece deseler kule tipi al dersin ama 😂.
Mux swicj de bu gibi güçsüz ekran kartlı laptoplar için zaten fiyasko ...

Neyse boşver benim ne görüp görmediğimi , yapıcı bir eleştiri olarak alıyorum bu yazdıklarını , son cümleni söylememiş varsayıyorum.

Videoda da sıcaklara yorumu yaptım , işlemci ekran kartındaki sıcaklıkları korusa yeterliydi .
Ha birde eğer bu laptopa sahipsen kucağına koy ve 30 dk rdr2 oyna sonra bacağının fotoğrafını çek 😂 beraber bakalım iyi mi kötü mü 😂.
2 dakikada beni Asus savunucu yaptığınız için teşekkürler. 19-20K arası alternatif cihazlara baktığımızda 75W 3050 TI cihazlar görüyorum? Neredeymiş 3060 cihaz söyle bakalım? Bu gibi güçsüz kart dediğin cihazda 95W ile çalışıyor, Ryzen işlemciler zaten ısınıyor? Çünkü 45W TDP ve 8 çekirdek 16 Thread var o işlemcide. 3060 Max-Q zaten 3050 TI Max-P den iyi olsun bir zahmet. Fakat Max-Q 3050 TI alacağıma gidip Max-P 3050 TI alırım çünkü aradaki fark zaten ortada. Fiyasko diyip burada kasa işlemcisi kıyaslıyor. Dostum senin uzmanlık alanın Masaüstü ise zaten Laptop'ları eleştirme çünkü elindeki hafif bir cihaz. Tabikide ısınacak, işlemci sıcaklığı zaten o seviyelere çıkmasıda normal 105 DERECEYE kadar çalışıyor diyorum. Adam küçücük cihazdan Masaüstü ısınma performansı bekliyor şaka gibi. Valorant'ta neden MUX açmadın mesela? Tek kanal RAM var tamam fakat en azından FPS 30-40 daha yükselirdi. Bu fiyatlara 3050 TIMUX'lu bir cihazın bulunması nimet ve öpülüp başına koyulması gerekir. Yoksa bende biliyorum bütçe yükseltip 3060 cihaz önermeyi. İnsanlar o bütçelere çıkarmıyorlarsa bu cihazı alabilir çünkü 2022 kasa gayet iyi?

FHD kameralar anca normal günlük kullanım laptoplarında oluyor. Gaming laptoplar'da değil. Ah ah yine yanlış bilgilendirmeler.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
@HmzaY @ZaBalance Benim yorumlarım bu şekilde, sizin düşünceleriniz nelerdir? 3050 ve 3050 TI kasaları bu bütçelere gayet iyi. 3060 için soğutucu gerektiğini düşünüyorum.

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
ACER Nitro AN515-57 Intel I5 -11400H islemci 16GB DDR4 RAM 512GB SSD GeFORCE Nvidia RTX 3060 Harici 6GB Ekran karti 15.6'' 144Hz Full HD Ekran, Free DOS https://www.amazon.com.tr/dp/B09Z6CMLQT/ref=cm_sw_r_apan_i_050BDWBQYACHR3TJCYCJ?_encoding=UTF8&psc=1

Bu cihaz 4 gün önce 21 k - 12 gün önce 19.800 TL idi . Forumda konu başlıklarına bakabilirsin . Ekran kartı 3060 ve 95 w .
Daha fazla USB tip a portu . Daha iyi ekran kartı , daha iyi sıcaklıklar , daha kaliteli kasa . Daha iyi pil ömrü sunuyor . Bu cihaz da elimden geçti ama bu cihazın videosunu çekmediğim için şu an pişman oldum .

Ben kasa işlemcisi ise kıyaslamadım hiçbir yazdımda , mux switch için söyledim söylediklerimi ...
İşlemcinin maks limiti belli ekran kartının da keza . Ekran da fhd . 3070 olsaydı farkı anlar ve görürdük . Mux un verimini hissederdik . 6800h ve 3050 ile hiç koymasalar da olacak bir teknoloji.

3050-3050ti yazılarına cevap vermiyorum çünkü 95 w 3060 cihaz attım direk .

Videoyu dikkatli izlesen işlemcisini yere göğe sığdıramadığımı görürdün ayrıca.

Uzmanlık alanım diye bir şey yok , basit bir örnek verdim ve oturdun kıyas yapıyorsun diyorsun . Cihaz ısınıyor olum bu kadar basit . Cayır cayır yanıyor bu cihaz . Bir delikanlı da çıkıp 30 dk rdr2 oynasın kucakta ... savunuyorsun tabii ki asusu. Ben 12600k ile sistem toplayıp ( ddr5) youtubeye ilk içerik çıkan türk adamım , o gün yok yaa diyenler aylarca peşimden koştu doğru ram için , doğru OC için ....( O videoda da olmamış ve kötü demiştim)
Kendime de alsam başkasına da alsam kötüye kötü iyiye iyi diyorum . Fiyat bazlı değerlendiriyorum şu an 23 k - karşısında 22 k ya 3060 var . İşlemcisi eksi kalan herşeyi artı ya da benzer . Hangisini tercih edeceksin ?
"FHD kameralar anca normal günlük kullanım laptoplarında oluyor. Gaming laptoplar'da değil. Ah ah yine yanlış bilgilendirmeler."
Monster tulpar t7 v21.9 bir incele neymiş kamerası 😂😂😂 . Bu kurduğun cümle tanerin cümlesi . 😂 . Olcak be kardeşim anlaşıcaz .

Ha bu arada en az 4-5 tane fhd kameralı gamıng laptop söyleyebilirim , yüzüklerin efendisi izliyorum , sen takıldığın yerde yaz ben cevaplıcam ...

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
ACER Nitro AN515-57 Intel I5 -11400H islemci 16GB DDR4 RAM 512GB SSD GeFORCE Nvidia RTX 3060 Harici 6GB Ekran karti 15.6'' 144Hz Full HD Ekran, Free DOS https://www.amazon.com.tr/dp/B09Z6CMLQT/ref=cm_sw_r_apan_i_050BDWBQYACHR3TJCYCJ?_encoding=UTF8&psc=1

Bu cihaz 4 gün önce 21 k - 12 gün önce 19.800 TL idi . Forumda konu başlıklarına bakabilirsin . Ekran kartı 3060 ve 95 w .
Daha fazla USB tip a portu . Daha iyi ekran kartı , daha iyi sıcaklıklar , daha kaliteli kasa . Daha iyi pil ömrü sunuyor . Bu cihaz da elimden geçti ama bu cihazın videosunu çekmediğim için şu an pişman oldum .

Ben kasa işlemcisi ise kıyaslamadım hiçbir yazdımda , mux switch için söyledim söylediklerimi ...
İşlemcinin maks limiti belli ekran kartının da keza . Ekran da fhd . 3070 olsaydı farkı anlar ve görürdük . Mux un verimini hissederdik . 6800h ve 3050 ile hiç koymasalar da olacak bir teknoloji.

3050-3050ti yazılarına cevap vermiyorum çünkü 95 w 3060 cihaz attım direk .

Videoyu dikkatli izlesen işlemcisini yere göğe sığdıramadığımı görürdün ayrıca.

Uzmanlık alanım diye bir şey yok , basit bir örnek verdim ve oturdun kıyas yapıyorsun diyorsun . Cihaz ısınıyor olum bu kadar basit . Cayır cayır yanıyor bu cihaz . Bir delikanlı da çıkıp 30 dk rdr2 oynasın kucakta ... savunuyorsun tabii ki asusu. Ben 12600k ile sistem toplayıp ( ddr5) youtubeye içerik çıkan adamım , o gün yok yaa diyenler aylarca peşimden koştu doğru ram için , doğru OC için ....
Kendime de alsam başkasına da alsam kötüye kötü iyiye iyi diyorum . Fiyat bazlı değerlendiriyorum şu an 23 k - karşısında 22 k ya 3060 var . İşlemcisi eksi kalan herşeyi artı ya da benzer . Hangisini tercih edeceksin ?
"FHD kameralar anca normal günlük kullanım laptoplarında oluyor. Gaming laptoplar'da değil. Ah ah yine yanlış bilgilendirmeler."
Monster tulpar t7 v21.9 bir incele neymiş kamerası 😂😂😂 . Bu kurduğun cümle tanerin cümlesi . 😂 . Olcak be kardeşim anlaşıcaz .
Sorunum şu bana verdiğin örnekler beni kanser ediyor. Birisi mobil işlemci birisi normal işlemci senin ne yaptığın ne ettiğin beni çok ilgilendirmiyor ben yoruma bakıyorum, sana bir video bıraktım o dakika ve saniyeyi izle ve kendin gör. Kasa yapısı ile ilgili değil bu durum Ryzen işlemciler zaten ısınıyor ve o sıcaklıklar normal. 21K'ya şu an 3060 cihaz yok piyasada. Min 23.7K'dan başlıyor. O fiyatada Max-Q almam ben. Bütçemi yükseltip T7 v20.4 alırım Max-P ve MUX Switch bulunduruyor mesela. Ryzen işlemcilerin Intel işlemcilere göre daha fazla pil ömrü verdiğini bilmiyor muydun? O videoda var Battery Life diye. Oradan istatikleri görebilirsin. Örnek verdiğin cihaz 45K'lık dostum, bu segmenteki Gaming Laptoplarda 720 30 FPS kamera kullanılıyor çünkü insanlar bu cihazları oyun oynamak için alıyor Webcam için değil. MUX sadece rekabetçi oyunlarda işe yarıyor, yüksek oyunlarda pek işe yaradığı söylenemez. Ee o zaman 3070'in ne mantığı kaldı? Acer Nitro modellerinin renkleride Asus TUF ve Victus dışındaki çoğu cihaza göre soluk kalıyor onu ne yapıcaz? 3050 ve 3050 TI A15 kasalar 3060'a göre o kadar da ısınmıyor bu arada onuda söyleyeyim. :D

Ben şeyi de unutmuşum Acer'in servis durumunu. :D

Son düzenleme:

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Sorunum şu bana verdiğin örnekler beni kanser ediyor. Birisi mobil işlemci birisi normal işlemci, sana bir video bıraktım o dakika ve saniyeyi izle ve kendin gör. Kasa yapısı ile ilgili değil bu durum Ryzen işlemciler zaten ısınıyor ve o sıcaklıklar normal. 21K'ya şu an 3060 cihaz yok piyasada. Min 23.7K'dan başlıyor. O fiyatada Max-Q almam ben. Bütçemi yükseltip T7 v20.4 alırım Max-P ve MUX Switch bulunduruyor mesela. Ryzen işlemcilerin Intel işlemcilere göre pil ömrü verdiğini bilmiyor muydun? O videoda var Battery Life diye. Oradan istatikleri görebilirsin. Örnek verdiğin cihaz 45K'lık dostum, bu segmenteki Gaming Laptoplarda 720 30 FPS kamera kullanılıyor çünkü insanlar bu cihazları oyun oynamak için alıyor Webcam için değil. MUX sadece rekabetçi oyunlarda işe yarıyor, yüksek oyunlarda pek işe yaradığı söylenemez. Ee o zaman 3070'in ne mantığı kaldı? Acer Nitro modellerinin renkleride Asus TUF ve Victus dışındaki çoğu cihaza göre soluk kalıyor onu ne yapıcaz? 3050 ve 3050 TI A15 kasalar 3060'a göre o kadar da ısınmıyor bu arada onuda söyleyeyim. :D

Güzelim canım aslanım , kimse sana mobille normal işlemci örneğini vermedi , ısı konusunda örnek verdi . Okuduğunu anlaman lazım ilk önce. 4. Sınıftan 12 sınıfa kadar müfredatta cümlede anlam vardı oysaki . Ben de farklısını söylemiyorum ki bu işlemci ISINIYOR diyorum . Cayır cayır yanıyor diyorum .
22 k ya 3060 cihaz attım sana , hala 23.7 k diyorsun . Ne videoyu izlemişsin ne mesajlarımı okuyorsun . La üstte ya link tıkla da bak .

''Örnek verdiğin cihaz 45K'lık dostum, bu segmenteki Gaming Laptoplarda 720 30 FPS kamera kullanılıyor çünkü insanlar bu cihazları oyun oynamak için alıyor Webcam için değil."

Olur ya gaming laptopds yoktu ilk başta sonra 45 k . Değil de hadi 45 k olsun .
Farkeder mi ? Yapılamıyor mu ? Yapılabiliyor , maliyeti de düşük . Bu da tüm fhd webcam olmayan laptoplar için eksi . Bu kadar net .

Bu arada 30 dakikanın üstünde oyun oynayınca 98 -99dereceleri de görüyor bu laptop .
Pardon bu bir sorun değildi . Hatta kullanıcıya iyilikti değil mi? Odan ısınır ne güzel ...

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Ben 12600k ile sistem toplayıp ( ddr5) youtubeye ilk içerik çıkan türk adamım , o gün yok yaa diyenler aylarca peşimden koştu doğru ram için , doğru OC için ....( O videoda da olmamış ve kötü demiştim)

5600x stok fanla 87 derece deseler kule tipi al dersin ama 😂.

Bunlar ne peki?

Güzelim canım aslanım , kimse sana mobille normal işlemci örneğini vermedi , ısı konusunda örnek verdi . Okuduğunu anlaman lazım ilk önce. 4. Sınıftan 12 sınıfa kadar müfredatta cümlede anlam vardı oysaki . Ben de farklısını söylemiyorum ki bu işlemci ISINIYOR diyorum . Cayır cayır yanıyor diyorum .
22 k ya 3060 cihaz attım sana , hala 23.7 k diyorsun . Ne videoyu izlemişsin ne mesajlarımı okuyorsun . La üstte ya link tıkla da bak .

''Örnek verdiğin cihaz 45K'lık dostum, bu segmenteki Gaming Laptoplarda 720 30 FPS kamera kullanılıyor çünkü insanlar bu cihazları oyun oynamak için alıyor Webcam için değil."

Olur ya gaming laptopds yoktu ilk başta sonra 45 k . Değil de hadi 45 k olsun .
Farkeder mi ? Yapılamıyor mu ? Yapılabiliyor , maliyeti de düşük . Bu da tüm fhd webcam olmayan laptoplar için eksi . Bu kadar net .

Bu arada 30 dakikanın üstünde oyun oynayınca 98 -99dereceleri de görüyor bu laptop .
Pardon bu bir sorun değildi . Hatta kullanıcıya iyilikti değil mi? Odan ısınır ne güzel ...
Çoğu 720 30 FPS kamera kullanıyor çünkü? 22 k ya 3060 cihaz attım sana , hala 23.7 k diyorsun . Ne videoyu izlemişsin ne mesajlarımı okuyorsun . La üstte ya link tıkla da bak .
Ne demişim Acer Nitro'ya bir oku bakalım. Müfredat'tan bahsediyorsun fakat sende aynısını yapıyorsun.

Al önerdiğin cihazda bu değerlere çıkıyor, peki neden ses çıkarmıyorsun?

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
"Ben 12600k ile sistem toplayıp ( ddr5) youtubeye ilk içerik çıkan türk adamım , o gün yok yaa diyenler aylarca peşimden koştu doğru ram için , doğru OC için ....( O videoda da olmamış ve kötü demiştim)
Bu cümlenin Türkçe meali şudur . O zaman o sisteme olmamış - kötü demiştim . İnsanlar yok yaa demişti YANİ SENİN ŞU AN YAPTIĞIN GİBİ . Daha sonradan peşimde koştular sistem hatalarını gidermek için . SENİN YAPACAĞIN GİBİ . burda masaüstü örneği yok .burda olay örneği var ."
"5600x stok fanla 87 derece deseler kule tipi al dersin ama 😂."
Burda da masaüstü işlemci örneği yok , 87 derecede 5600x e nasıl sıcak çalışıyor diyorsan yani HERHANGİ BIR ÜRÜN 87 derece çalışıyor ve bu sıcaklık ÇOKSA O ÜRÜNE GÖRE buna da sıcak çalışıyor demelisin . Zaten sonunda dedirttik de sana şükür.

Senin o laptopu alıp almaman kimseyi ilgilendiriyor ki , daha performanslı bir laptop ve daha ucuz bir laptop .

Attığın videodaki arkadaş muhtemelen dakika 27 den sonra turbo moda alıyor cihazı . Ankara'nın bu yılki dehşet sıcağında o laptop 20-30 dakika apex maçlarında 89 dereceyi geçmedi işlemci kanadında (turbo modda ) . Dakika 27 den sonra benim gördüğüm değerler görülüyor videoda.
Tuf incelemem de de ekran kartı ile aynı değerleri görseydi sorun yokru benim için diyorum . İyi dinle . 86-87 derecelerde sorun yok . 30 dakikalık kullanımda 97-98 derecelerde cam açık bir bahar akşamında ciddi sıkıntı var ...
Ayrıca nitroya da laf söylemeyecek değilim , bunu nasıl eleştirdiysem onu da aynı şekilde eleştiririm ...

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Laptop SICAK çalışıyor.
@HmzaY @ZaBalance Benim yorumlarım bu şekilde, sizin düşünceleriniz nelerdir? 3050 ve 3050 TI kasaları bu bütçelere gayet iyi. 3060 için soğutucu gerektiğini düşünüyorum.

Kullandığın moda göre değişir, AMD işlemcilerde fark ettiğim bir olay var. Sürekli boost hızında çalışıyorlar. İntelde ise bilgisayar yüke girmediği sürece clock hızını 1-1.8 Ghz arasında tutuyor.
Bunun da ısı tarafında büyük eksisi var. Oyunlardaki ısısı aslında o kadar yüksek değil. 90 dereceler gayet normal, İntel işlemciler 90 derecede clock kısarken AMD 4.2 4.5 de çalışmaya devam ediyor. (moda göre)

Kesinlikle masal değil. Askeri sınıf dayanıklılık demek kurşun geçirmez demek değil. Daha kaliteli parçalar ve normalden sert kullanıma daha dayanıklı demek.
Perfomansı fena değil .
Fiyatı evet 3050 seçeneği 18k üstüne alınmaz. 3060şuan hala en f/p seçenek bence.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
"Ben 12600k ile sistem toplayıp ( ddr5) youtubeye ilk içerik çıkan türk adamım , o gün yok yaa diyenler aylarca peşimden koştu doğru ram için , doğru OC için ....( O videoda da olmamış ve kötü demiştim)
Bu cümlenin Türkçe meali şudur . O zaman o sisteme olmamış - kötü demiştim . İnsanlar yok yaa demişti YANİ SENİN ŞU AN YAPTIĞIN GİBİ . Daha sonradan peşimde koştular sistem hatalarını gidermek için . SENİN YAPACAĞIN GİBİ . burda masaüstü örneği yok .burda olay örneği var ."
"5600x stok fanla 87 derece deseler kule tipi al dersin ama 😂."
Burda da masaüstü işlemci örneği yok , 87 derecede 5600x e nasıl sıcak çalışıyor diyorsan yani HERHANGİ BIR ÜRÜN 87 derece çalışıyor ve bu sıcaklık ÇOKSA O ÜRÜNE GÖRE buna da sıcak çalışıyor demelisin . Zaten sonunda dedirttik de sana şükür.

Senin o laptopu alıp almaman kimseyi ilgilendiriyor ki , daha performanslı bir laptop ve daha ucuz bir laptop .

Attığın videodaki arkadaş muhtemelen dakika 27 den sonra turbo moda alıyor cihazı . Ankara'nın bu yılki dehşet sıcağında o laptop 20-30 dakika apex maçlarında 89 dereceyi geçmedi işlemci kanadında (turbo modda ) . Dakika 27 den sonra benim gördüğüm değerler görülüyor videoda.
Tuf incelemem de de ekran kartı ile aynı değerleri görseydi sorun yokru benim için diyorum . İyi dinle . 86-87 derecelerde sorun yok . 30 dakikalık kullanımda 97-98 derecelerde cam açık bir bahar akşamında ciddi sıkıntı var ...
Ayrıca nitroya da laf söylemeyecek değilim , bunu nasıl eleştirdiysem onu da aynı şekilde eleştiririm ...
Eleştirmedin biraz övdün gibi oldu ama. Hayır 5600X ve Mobil işlemcileri yargılamıyorum çünkü Ryzen zaten sıcak çalışıyor. Benim alıp almamam mı? Kendime göre yorum yapmıyorum ki milletin alıp alamayacağına göre yorumumu yapıyorum :). Ekran kartı sıcaklığı demedin işlemci sıcaklığı dedin. Zaten ekran kartı o sıcaklığa çıkmamalı imkanı yok.

Kullandığın moda göre değişir, AMD işlemcilerde fark ettiğim bir olay var. Sürekli boost hızında çalışıyorlar. İntelde ise bilgisayar yüke girmediği sürece clock hızını 1-1.8 Ghz arasında tutuyor.
Bunun da ısı tarafında büyük eksisi var. Oyunlardaki ısısı aslında o kadar yüksek değil. 90 dereceler gayet normal, İntel işlemciler 90 derecede clock kısarken AMD 4.2 4.5 de çalışmaya devam ediyor. (moda göre)

Kesinlikle masal değil. Askeri sınıf dayanıklılık demek kurşun geçirmez demek değil. Daha kaliteli parçalar ve normalden sert kullanıma daha dayanıklı demek.

Fiyatı evet 3050 seçeneği 18k üstüne alınmaz. 3060şuan hala en f/p seçenek bence.
Bilmiyorum 3050 17-18K bu bütçede hala bana mantıklı geliyor çünkü Max-Q 3050 TI cihazlara yapışıyor direkt. Zaten ben baştada dedim bütçe yükseltmiyorsa insanlar bu cihaza yönelebilir diye.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything

Ayrıca kasanın ısısını altına bir kitap koyarak 8-10 derece düşürebiliyorsunuz. Diğer modellere göre küçük ayaklar kullanılmış, ince olması için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,032,799
Üyeler
163,726
Son üye
khanivore23
Top Bottom