Yardım Asus tuf fa507nu sorunlumu

Hamza61

80+
Reaksiyon skoru
5
Asus tuf FA507NU almayı düşünüyorum
Rtx 4050 - ryzen 7 7735hs li
Forumlarda sorunlu olduğunu gördüm
-watt sorunu
-Driver bulunamama sorunu
-valoda fln rtx 4050 nin tanınmaması sorunu
Birde 2 sorum var ryzen 7 7735hs iyi midir?, laptipfaki 8 gb rama ek olarak 16 gb eklesem ne olur çünkü ilerde 8 i çıkarıp toplam 32 yapmak daha mantıklı

Asus tuf FA507NU almayı düşünüyorum
Rtx 4050 - ryzen 7 7735hs li
Forumlarda sorunlu olduğunu gördüm
-watt sorunu
-Driver bulunamama sorunu
-valoda fln rtx 4050 nin tanınmaması sorunu
Birde 2 sorum var ryzen 7 7735hs iyi midir?, laptipfaki 8 gb rama ek olarak 16 gb eklesem ne olur çünkü ilerde 8 i çıkarıp toplam 32 yapmak daha mantıklı
1. Watt sorunu 4050-4060-4070 ekran kartlı dizüstülerin genel problemi cihaza özgü bir problem değil (Aslında problem de değil). 4000 serisi ekran kartları güç verimliliğinde başarılı oldukları için düşük güçlerde ekran kartı tam potansiyeline ulaşıyor böylece ekstra güce ihtiyaç duymuyorlar.
2. Tüm driverleri myasus üzerinden rahatça bulabilirsiniz. Ben internetten aramaya gerek bile duymadım.
3. Valorantta herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
4. İşlemci 4050 ekran kartına fazlasıyla yetiyor.
5. 16GB ekleme yaparsan 16GB'lık kısım dual channel kalan 8GB single channel olarak çalışır bir sıkıntı yaşatmaz.
Cihazla ilgili başka soruların varsa sorabilirsin.

1. Watt sorunu 4050-4060-4070 ekran kartlı dizüstülerin genel problemi cihaza özgü bir problem değil (Aslında problem de değil). 4000 serisi ekran kartları güç verimliliğinde başarılı oldukları için düşük güçlerde ekran kartı tam potansiyeline ulaşıyor böylece ekstra güce ihtiyaç duymuyorlar.
2. Tüm driverleri myasus üzerinden rahatça bulabilirsiniz. Ben internetten aramaya gerek bile duymadım.
3. Valorantta herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
4. İşlemci 4050 ekran kartına fazlasıyla yetiyor.
5. 16GB ekleme yaparsan 16GB'lık kısım dual channel kalan 8GB single channel olarak çalışır bir sıkıntı yaşatmaz.
Cihazla ilgili başka soruların varsa sorabilirsin.
16 gb lik ram kendi içinde dual channel olarak mı çalısıyor

Ne marka ya da model laptop alırsanız alın eğer Nvidia rtx4050-60-70 grafik kartı var ise o kart 100 watt"ı geçmez. Nvidia güvenlik bariyeri adı altında gücünü kısıtlıyor.
Teknik olarak "kötü" değiller ama bariz bir şekilde performans kısıtlıyor Nvidia. Teknik olarak 3000 serisinden marjinal bir performans artışı veriyor ama enerji tüketimi konusunda çok daha verimli.
Ama bu gpuları 140w max tgp vaadi ile satmaları bir nevi pazarlama hilesi.

Şahsen daha samimi bir pazarlama stratejileri olsa sorun olmazdı diye düşünüyorum. Mesela ben rtx4060 ekran kartı olan fhd+ ekranlı bir laptopu almaktansa rtx3070li ama 2k ekranlı daha uygun bir modeli yeğlerim.
Pazarlama stratejileri bir sorun, yüksek fiyatlar bir başka sorun.

Geri