Neler Yeni

Asus TUF Gaming A15 FA507NU ısınma sorunu yardım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Mustafa
bende de aynı modelin bi benzeri var. sanıırm kronik. benimkide çok ısınıyor bazen.
Biz gariban adamız laptoba okadar para verdim bide cayır cayır vicdan azabı gibi koydu bana gittim e8400 lü emektar kasaya hd 6850 aldım taktım işimi görüyor parayı bulunca bide sıfır i3 12100f 16gb ram anakart alır keyfime bakarım zaten üni bölümünde makineye karar verdim laptopla işim kalmadı

johan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,577
İsim
ismail
Olmayan bir sorun için iadeye başvuran arkadaşları gördü gözüm kör oldum.Gaming laptoplarda cpu sıcaklığı genel olarak tam yükte 90 dereceye dayanır.Turbo boostu kapatarak performanstan feragat edersiniz sıcaklıklar düşer.Senin o oyunda aldığın fpslerin aynı olmasını oyunun daha fazla işlemci gücüne ihtiyaç duymamasından kaynaklanıyor.O işlemci turbo boost açıkken maksimum 4.75 ghz'ye çıkarken boostu kapattığın için 3.2 ghz de çalışıyor.Bunun farkını strateji oyunlarında rahatlıkla fark edebilirsin.
Hocam %30 a yakın bir güç kaybı demişsiniz fakat oyunlarda aldığım fps değerleri aynı. Youtube'dan cpu turbo boost on/off yazarak bakabilirsin.
Ahbe hocam ben gittim verdim iadeye
Nasıl geri alabiliriz ypardım edin
Ürün incelenme aşamasında tam 1 haftadır ne gidiyor ne geliyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Mustafa
Olmayan bir sorun için iadeye başvuran arkadaşları gördü gözüm kör oldum.Gaming laptoplarda cpu sıcaklığı genel olarak tam yükte 90 dereceye dayanır.Turbo boostu kapatarak performanstan feragat edersiniz sıcaklıklar düşer.Senin o oyunda aldığın fpslerin aynı olmasını oyunun daha fazla işlemci gücüne ihtiyaç duymamasından kaynaklanıyor.O işlemci turbo boost açıkken maksimum 4.75 ghz'ye çıkarken boostu kapattığın için 3.2 ghz de çalışıyor.Bunun farkını strateji oyunlarında rahatlıkla fark edebilirsin.
tmm knk sensin isteyen isteği gibi oyuncu laptobu alıp alev alev kullanabilir oyun oynamak için masaüstü tavsiyemdir net ha ısınmayan laptop almak isteyenler 70-80 bin tl verip asus rog yada msi alabilir onlara kalmış

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Yusuf
Boş boş yorum yapıyorsun yahu. Ürünü iadeye verip nasıl geri alırım diye buradaki insanlara soru soruyordun şimdi gelmiş laptopu kötülüyorsun. Ürün elinden gidince kötülemeye başlamış. Düşürmeyin kendinizi bu kadar.

Meter90ss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
Mete C. E.
tmm knk sensin isteyen isteği gibi oyuncu laptobu alıp alev alev kullanabilir oyun oynamak için masaüstü tavsiyemdir net ha ısınmayan laptop almak isteyenler 70-80 bin TL verip asus rog yada msi alabilir onlara kalmış
Merak etmeyin 200 binlik olanlarda ısınıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Mustafa
Ne yasiyon la sen
Klavyeden delikanlılık yapma ben sana lan lı lunlu konuşmadım kemiklerini kırarım senin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Boş boş yorum yapıyorsun yahu. Ürünü iadeye verip nasıl geri alırım diye buradaki insanlara soru soruyordun şimdi gelmiş laptopu kötülüyorsun. Ürün elinden gidince kötülemeye başlamış. Düşürmeyin kendinizi bu kadar.
Dolusunu sen yap ozaman kardeşim konu kapanabilir

emrenea

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre Nea
Merhaba hocam, ısınma sorununu cpu turbo boost'u ''disabled'' yaparak hallettim. gerçekten çok fark etti. Güncel durum ektedir. Gerçekten çok ama çok teşekkürler sizin sayenizde çözdüm yarın iade için almaya geleceklerdi ucundan döndüm.
NOT: dengeli modda sıcaklık 72 civarı ve fan kullanımı %47.
Alıntıyı görüntüle
hocam şu olayı detaylı anlatır mısınız? zaten armory'de performanse seçili turbo değil zaten turbo kullanmıyormuşsunuz.

Senerr

80+ Bronze
Isınmasın diye Casper, Monster almak yerine Asus TUF alıyorsun sonra ısınma sorununu görünce etekler tutuşuyor, normal tabii ama acısını konudan çıkarmasaymış iyiymiş. Batuhan hocamda gelmeseymiş Turbo'yu kapatarak sevinip konu kapanacakmış. Bu fiyatlarda Acer Nitro 16 sıvı metal macun ile fabrika çıkışlı geldiğinden ısınmayan laptoplardan biri diğeri de soğutma anlamında başarılı olan Lenovo LOQ serisidir. Bu iki model ve marka harici çoğu laptoplarda bu fiyatlarda durum benzer sıcaklıktan performans kısan modeller.

Top Bottom