Neler Yeni

ASUS TUF Gaming A15 FPS sorunu

FETTAHD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Muhammed Fettah Demirel
Galiba şu an bütçem sadece 8 almaya yetiyor. Ama olurda 1 tane 16 alırsam 8+16=24 GB sorun yaratır mı? Bilmediğimden soruyorum normalde hep 8 16 32 64 GB olarak görüyoruz ya RAM'leri.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tamamdır teşekkür ederim RAM takviyesi yapacağım.

Kendisi hazır Windows 11 olarak geldi. Galiba driverları sadece Windows 11 ile uyumluymuş hata veriyomuş Windows 10'a geçince. Kesin bir bilgim yok ama kulaktan dolma bilgi.
24gb ram sıkıntı yapmaz. Sadece ram mhz ine dikkat et. Bu kadar. Birde CPU z indirip memory ye basıp Cl değerine bakarak alabilirsin. Cl değeride uyarsa sıkıntı yok. Ki normalde uyuyor zaten güncel ramler. Rica ederim

Driverlar sorun olur mu ki?
Windows 10a geçince sifirlanacak cihaz. Ama 10dan 11e gecseysin sifirlanmazdi

Driverlar sorun olur mu ki?
Zaten driverlari kendi yüklüyor galiba. İndirmesende olur. Ben indirmemistim mesela. Bir sıkıntı olmamıştı

kornstyla

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Anıl Koç
24gb ram sıkıntı yapmaz. Sadece ram mhz ine dikkat et. Bu kadar. Birde CPU z indirip memory ye basıp Cl değerine bakarak alabilirsin. Cl değeride uyarsa sıkıntı yok. Ki normalde uyuyor zaten güncel ramler. Rica ederim

Windows 10a geçince sifirlanacak cihaz. Ama 10dan 11e gecseysin sifirlanmazdi
Hep önerdikleri bir RAM var muhtemelen onu alacağım ama yine de sorayım size. Sadece Mhz ve Cl değerine bakıp alabilirim demi bakmam gereken başka bir şey var mı?

Sıfırlanma sorun değil benim bahsettiğim bu laptopın driverları sadece Windows 11 ile uyumlu diye bir kaç yorum görmüştüm daha öncesinde. O sorun yaratır mı?

FETTAHD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Muhammed Fettah Demirel
Hep önerdikleri bir RAM var muhtemelen onu alacağım ama yine de sorayım size. Sadece Mhz ve Cl değerine bakıp alabilirim demi bakmam gereken başka bir şey var mı?

Sıfırlanma sorun değil benim bahsettiğim bu laptopın driverları sadece Windows 11 ile uyumlu diye bir kaç yorum görmüştüm daha öncesinde. O sorun yaratır mı?
Yok başka bir kriter yok. Bu kadar. Hiç bir problem yaratmaz. Windows 10 indir gitsin. Ama dediğin şey bu modelde kronik bir şey olabilir. Onu bilemem. Normalde sıkıntı olmuyor Windows 10

TİTAN.

80+ Platinum
Gerçekten RAM takarsam Valorant ve LoL'de 250 300 FPS görür müyüm? Takarsam 8'den 16'ya yükseltebilirim şu an bütçem ona yetiyor. 8+8

Bana pek gerçekçi gelmiyor. Bi üstteki mesajımdaki sorduğum soruyu cevaplarsanız sevinirim.
Ram yükseltme şart 8gb çok az hatta 16gb da az
32gb yapman en mantıklısı olabilir bütçe vardı yok 16gb devam

kornstyla

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Anıl Koç
Yok başka bir kriter yok. Bu kadar. Hiç bir problem yaratmaz. Windows 10 indir gitsin. Ama dediğin şey bu modelde kronik bir şey olabilir. Onu bilemem. Normalde sıkıntı olmuyor Windows 10
Tamam ben güzelce araştırayım olmazsa ASUS ile iletişime geçip sorayım teşekkür ederim.

Ram yükseltme şart 8gb çok az hatta 16gb da az
32gb yapman en mantıklısı olabilir bütçe vardı yok 16gb devam
Evet az olduğunu biliyorum da taktığımda FPS çok artmaz gibime geldiği için korkuyorum.

TİTAN.

80+ Platinum
Tamam ben güzelce araştırayım olmazsa ASUS ile iletişime geçip sorayım teşekkür ederim.

Evet az olduğunu biliyorum da taktığımda FPS çok artmaz gibime geldiği için korkuyorum.
Minimum %50 artış olur ramde her parça gibi önemli

FETTAHD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Muhammed Fettah Demirel

Yok FPSin az olması ram den dolayı değil. Yani tabii ki oda etken ama asıl neden tek kanal çalışması. Bir ram daha takınca çift kanal olacak. 8 bile taksan en az yüzde 50 artacak. 16 yap sen şuan bütçe yoksa. Pek sıkıntı yapmaz. Ama FPS artışı baya olacak yani endişen olmasın. 4 kez Asus aldım hepsi böyleydi. Ram takınca düzeliyor

16gb tek kanal ram vardı en son bende. Fps az geliyordu. 130 140fps falandı. Ve dropta yiyordu. 16 olmasına rağmen 8 taktım uçuşa geçti. Öyle düşün

kornstyla

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Anıl Koç
Yok FPSin az olması ram den dolayı değil. Yani tabii ki oda etken ama asıl neden tek kanal çalışması. Bir ram daha takınca çift kanal olacak. 8 bile taksan en az yüzde 50 artacak. 16 yap sen şuan bütçe yoksa. Pek sıkıntı yapmaz. Ama FPS artışı baya olacak yani endişen olmasın. 4 kez Asus aldım hepsi böyleydi. Ram takınca düzeliyor

16gb tek kanal ram vardı en son bende. Fps az geliyordu. 130 140fps falandı. Ve dropta yiyordu. 16 olmasına rağmen 8 taktım uçuşa geçti. Öyle düşün
Valla içimi rahatlattın çok teşekkür ederim. Başka bir ayar yapmam lazım mı bilgisayarın içinden falan. Sadece RAM mi takayım?

FETTAHD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Muhammed Fettah Demirel
Valla içimi rahatlattın çok teşekkür ederim. Başka bir ayar yapmam lazım mı bilgisayarın içinden falan. Sadece RAM mi takayım?
Rami tak yeter otomatik algılar. Ssd de kendin ayarlaman gerek aklında bulunsun. İçin rahat olsun yani . Çünkü bende böyle telaş yapmıştım. Anlıyorum

kornstyla

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Anıl Koç
Rami tak yeter otomatik algılar. Ssd de kendin ayarlaman gerek aklında bulunsun. İçin rahat olsun yani . Çünkü bende böyle telaş yapmıştım. Anlıyorum
Tamamdır. RAM olayı dışında FPS arttırmak için bir şeyler yapmak gerekiyor mu Armoury Crate uygulamasında falan ya da Windows içinde?
MUX açmıştım bir tek.

FETTAHD

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Muhammed Fettah Demirel
Tamamdır. RAM olayı dışında FPS arttırmak için bir şeyler yapmak gerekiyor mu Armoury Crate uygulamasında falan ya da Windows içinde?
MUX açmıştım bir tek.
Armoury crateden turboya alcan. Birde ana ekrandan sağ tık yapıp Nvidia denetim masasına gir. Orda ekran kartını otomatik seç yazar. Onu yüksek performanslı Nvidia kartı yap. Oyunlarda ekran kartını kullanir.

kornstyla

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Anıl Koç
Armoury crateden turboya alcan. Birde ana ekrandan sağ tık yapıp Nvidia denetim masasına gir. Orda ekran kartını otomatik seç yazar. Onu yüksek performanslı Nvidia kartı yap. Oyunlarda ekran kartını kullanir.
Tamamdır teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,036,649
Üyeler
164,355
Son üye
Ketifa
Top Bottom