Gelirse dediginiz testleri yaparım hocam. Nasil yapildigini pek bilmiyorum ama yapması kolay diye biliyorum. asus tuf gaming a 15 rtx 4060/ryzen 7 7435 hs laptopta kullanacağım.Bu nasıl bir yorum?
Renk gamutu yüksek gözüküyor, parlaklığı iyi ve kontrast oranı VA panel olduğu için çok yüksek. Fotoğraf olarak çekilmiş ufo ghosting testini buldum fena gözükmüyor ama bu yöntem yanlış. Siz monitör gelince, tüm overdrive modlarında ufo ghosting testi yapıp bize video gönderirseniz iyi olur.
Oda doğru ama düzgün olan tüf ve rog monitörler var , kötü olanlarda var örnek XG27ACSOLED monitörleri iyi ama benim bahsettiğim fiyat performans olmamaları. ROG serisi bile (güya üst sınıf bir seri) 2K tarafında İPS modellerde basic paneller ile üretiliyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ana monitör olarak bütçesi olmayıp alana eyvallah ama ben olsam çan çini çin çon İPS monitör alırdım. Alanlar güle güle kullansın.
Hocam bu monitörü almıştım yukaridaki fiyattan . 1 adet ölü piksel çıktı sol üst köşe tarafında , 2k 144 herz hdr açıkkken ghosting testi yaptım. Overdrive 3 ve overdrive 5 (maks) yapıp öylede denedim . Sizce nasıl. 5800 tl ye gayet idare eder oldugunu dusunuyorum zaten fps oyunu oynamiorum hikaye oyunu oynuyorum . Gündüz olduğu için siyah ekran fotoğrafı atmadım.Bu nasıl bir yorum?
Renk gamutu yüksek gözüküyor, parlaklığı iyi ve kontrast oranı VA panel olduğu için çok yüksek. Fotoğraf olarak çekilmiş ufo ghosting testini buldum fena gözükmüyor ama bu yöntem yanlış. Siz monitör gelince, tüm overdrive modlarında ufo ghosting testi yapıp bize video gönderirseniz iyi olur.
Cevap yazmayı unutmuşum. Ufo testi yanlış şunu yapmanız lazım:Hocam bu monitörü almıştım yukaridaki fiyattan . 1 adet ölü piksel çıktı sol üst köşe tarafında , 2k 144 herz hdr açıkkken ghosting testi yaptım. Overdrive 3 ve overdrive 5 (maks) yapıp öylede denedim . Sizce nasıl. 5800 tl ye gayet idare eder oldugunu dusunuyorum zaten fps oyunu oynamiorum hikaye oyunu oynuyorum . Gündüz olduğu için siyah ekran fotoğrafı atmadım.
Not: 3 ghostin fotosu bulanık olanlar od 3 te iken çekildi. Diğer 2 fotoğraf od 5(maks) yapılarak çekildi. Odrive 5 te daha az ghosting olanlar.
Monitörü kötülemeye niye çalışıyon bende kullanıyorum gözle görülür bir ghosting asla yok başka markaları önermek ve etkileşim almak için asus markasını kötülemeye çalışıyosun bunu başından beri biliyorumCevap yazmayı unutmuşum. Ufo testi yanlış şunu yapmanız lazım:
Size zahmet tüm overdrive modlarında ufoyu baştan sona takip eden video çekebilir misiniz? Ayrıca testi 180 Hz'de yapmanız lazım çünkü Hz düştükçe ghosting artıyor bu şekilde adaletli değil.![]()
TestUFO: Ghosting / Pursuit Camera / Pixel Response Test
TestUFO: Ghosting / Pursuit Camera / Pixel Response Testwww.testufo.com
hocam bunlara vesa nasıl bağlayabiliriz arkasında uyumluluk yokCevap yazmayı unutmuşum. Ufo testi yanlış şunu yapmanız lazım:
Size zahmet tüm overdrive modlarında ufoyu baştan sona takip eden video çekebilir misiniz? Ayrıca testi 180 Hz'de yapmanız lazım çünkü Hz düştükçe ghosting artıyor bu şekilde adaletli değil.![]()
Monitörü mü kötülemişim? Tekrardan bak istersen bir istekte bulunmuşun. Yallah konu dışı kategorisine.Monitörü kötülemeye niye çalışıyon bende kullanıyorum gözle görülür bir ghosting asla yok başka markaları önermek ve etkileşim almak için asus markasını kötülemeye çalışıyosun bunu başından beri biliyorum
yallah suriyeyeMonitörü mü kötülemişim? Tekrardan bak istersen bir istekte bulunmuşun. Yallah konu dışı kategorisine.
Hocam 2k da iken maks 144 hz oluyor laptopdan dolayı.yani 180 hz görüntü alamıyorum. Birde 1080 p de test yapmiyorum degilmi sadece 2k da yapıyorum.Cevap yazmayı unutmuşum. Ufo testi yanlış şunu yapmanız lazım:
Testi 1080P'de yapabilirsiniz.Hocam 2k da iken maks 144 hz oluyor laptopdan dolayı.yani 180 hz görüntü alamıyorum. Birde 1080 p de test yapmiyorum degilmi sadece 2k da yapıyorum.
Tamam hocamTesti 1080P'de yapabilirsiniz.