Yardım ASUS Tuf VG258QM input lag sorunu

Pyro

80+
Reaksiyon skoru
4
Merhaba geçen hafta vatan bilgisayardan ASUS TUF VG258QM 280HZ 0.5ms TN panel monitör satın aldım. Oynadığım hızlı rekabetçi oyunlarda az da olsa input lag sorunu olduğunu farkettim.
Eski monitörüm olan "ASUS VG258QR 165Hz 0.5ms" daha düşük tazeleme oranına sahipken bazı oyunlarda tepkime süresi daha iyiydi. Bu monitörden pek memnun kalmadım iade etme hakkım bulunuyor mu yoksa ikinci elden satıp farklı modellere mi yöneleyim?

Sisteminiz hızlı rekabetçi oyunlarda kaç FPS alıyor?

Bu input lag sorununu sadece Rocket League' de yaşadım. Onda 400-500 civarı alıyorum. Valorant kısmında yine aynı şekil 350-400 den aşağısını görmüyorum. Genelde FPS oyunlarında pek bir sorun görmedim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

O kadar kötü ki gecikme hissiyatı Champion liginden neredeyse 2 kademe aşağıya düştüm.

Yüksek FPS aldığınız oyunlarda sorun görmemeniz normal çünkü monitörün yüksek Hertzlerde input lag sorunu yok. Input lag Hz düştükçe iyice artıyor.
Dedim acaba monitörün input lag sorunu olduğunu duyup psikolojik olarak mı öyle hissettiniz.

Sorunuzun cevabını da vereyim Vatan bilgisayara sorununuzu söyleyip iade etmek istediğinizi söyleyin, Vatan olduğu için iade alabilirler.

• Beğen
Reaksiyonlar: Pyro
Yüksek FPS aldığınız oyunlarda sorun görmemeniz normal çünkü monitörün yüksek Hertzlerde input lag sorunu yok. Input lag Hz düştükçe iyice artıyor.
Dedim acaba monitörün input lag sorunu olduğunu duyup psikolojik olarak mı öyle hissettiniz.
Yok öyle bir duyum almadım. Sanırım önceki monitörümde GameFast özelliğinden dolayı Rocket League de çok daha iyi tepkime süresine sahipti. Buna geçince farkı hissettim.

Herhangi bir kronik sorun var mı bu 280hz modellerde?

258QM ve 259QM modellerinde input lag sorunu var ama dediğim gibi düşük hz'de olması lazım.

• Beğen
Reaksiyonlar: Pyro
Geri