Neler Yeni

İnceleme Asus VG249Q1A İncelemesi

n7cati

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,206
İsim
Necati
Selamlar! Forumda epey muhabbeti dönen ve sürekli alınır mı? nasıldır? Sorularına bir cevap olarak bu inceleme konusunu oluşturma kararı aldım.

7 Aydır kullandığım Asus VG249Q1A Hakkında Düşündüklerim Ve Kullanıcı Yorumum;

Ürün Tasarımı ;

Tasarım olarak arka kısmı biraz kaba , daha çok uçağa benziyor, onun dışında monitör ön ekran kısmı çerçevesiz ve gayet güzel bir ön tasarımı var.
Ayaklarına gelecek olursak ayaklar pek hoşuma gitmiyor ama çok uzun ayakları yok o yüzden çokta kötü değil , alt tarafında ayak değilde farklı bir tasarım olsa daha iyi olurmuş.
Ayrıca hdmi ve dp girişleride çok kötü konumlanmış , takmak ve çıkarmak çok sıkıntı çok dipte girişler.

Ekran / Görüntü Kalitesi ;
Monitörü ilk kurup açtığınızda sizi düşük kontrast ve düşük bir parlaklık karşılıyor , kontrast ayarlarını , vivid pixel ayarlarını yapmanız lazım vivid pixel(50) öneririm, ayrıca ayarlardan gölge güçlendirme level 2 ye çekmenizi öneririm öyle parlaklık daha iyi oluyor , monitör 250 cd olduğu için ayar yapmadan parlaklığı biraz düşük kalıyor diyebilirim sabahları için.

Ayrıca monitör 144 hz olarak geliyor , displayport kablosu ile bağlayıp ayarlardan hız aşırtmayı aktif hale getirmeniz gerekiyor, aktif hale getirin ve ayarı 165'e çıkarın onaylayın çıkın windowstan 165'e çekin .

Ekranın Kaliteside Gayet İyi , 24 İnç 1080p Bir Ekrana Göre Net.

Ghosting / Işık Sızması / Ips Glow
Monitör 1 MS MPRT , Dp ile 165 hzde kullanırken ghosting %12-13 civarında felan oda koyu renkte, oyunlarda vs gölgelenmeye denk gelmedim kesinlikle, 1 ms mprt olmasına rağmen tepki süresi çok iyi , ghosting istemiyorsanız bütçeniz 3400-3500 civarı ise bu monitörü kesinlikle alabilirsiniz.

Onun dışında tüm ips panel monitörlerde kronik sorun olan ışık sızmasından bahsedeyim , monitör ilk geldiğinde direkt fark etmiştim köşelerde ışık sızması vardı , siyah ekranlarda vs göze batmıyor tabi herkese gelen üründe ışık sızması farklı derecede olucaktır bendeki rahatsız edici boyutta değil ve birde ips glowta var bakış açısına göre değişiyor fakat çok ips glow yok, bu arada ışık sızması boyutu herkeste değişebilir fakat ghosting değişmiyor bilginiz olsun, yani bende ghosting yoksa sizin aldığınız üründede olmuyor bilginiz olsun.

Ayrıca asusa sordum ışık sızması çok ise servise gönderin panel değişimi yapalım dediler ben göndermedim çünkü sıfır olarak taktıkları paneldede ışık sızması olacağını biliyorum.

Hoparlör/ Ses Kalitesi ;
Normal kullanım için dahili hoparlörler yeterli diyebilirim ne çok yüksek nede ses düşük. Tam ortası diyebilirim ben çok kullanmadığım için çok önemli değil benim için. Ses kalitesi çok iyi değil fakat monitör hoparlörleri genelde hep böyle oluyor zaten normal diye düşünüyorum çok iyi ses kalitesi yok maalesef birazcık bulanık.

Final Kısmına gelelim , elimden geldiğince herşeyi anlatmaya çalıştım eksi ve artılarını kısaca yazayım ;

- Pivot Veya Yarı Pivot Olmaması
- Stand Hoşuma Gitmiyor
-Hoparlörler daha kaliteli olabilirdi
-Arka tasarımı daha ince şık olabilirmiş biraz kaba duruyor
-300 Veya 350 Cd Olmaması
-Hdmi Ve Dp Girişleri Çok dipte takarken /çıkarırken zorluk yaşıyorsunuz
-Fiyat olarak daha düşük olabilirdi .

+1Ms Mprt'ye göre tepki süresi çok iyi
+Renkler bu fiyat bandındaki bir ips monitöre göre çok iyi
+Çerçevesiz Tasarım

+Arka kısımda belirgin ve basit tuşlar.

İncelem Buraya Kadardı Buraya Kadar Okuyan Herkese Teşekkürler, Monitör Hakkında Sorularınız Varsa Sorabilirsiniz İyi Forumlar ☺️

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    2.7 MB · Hit: 73
  • image.jpg
    image.jpg
    1.8 MB · Hit: 72

Ventusz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,318