Neler Yeni

Asus Vivobook Pro 16X OLED nasıldır ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Kadir Pirinççi
Forumda ilk mesajım ve konum olacak, hatam olursa kusura bakmayın, şimdiden teşekkür ederim :)

Bu akşam 19000 ₺ ye başlıkta yazdığım bilgisayardan (Model kodu N7600PC-L2012W) satın aldım, 1 hafta sonra teslim alacağım.

Bana çok uygun dediler, ay sonu indirimi yapıyoruz bu fiyatta bulamazsın vs. gibi gibi şeyler söylediler. Sonradan baktığımda i7-11370h işlemcili modellerinin 27-35 bin lira arası satıldığını gördüm. Sizce aldığım fiyat uygun mudur ?

Bu bilgisayarın i5-11300h işlemcili modeli hakkında düşünceleriniz nelerdir ? Hata mı ettim bu işlemciyle alarak ? Mühendislik ağırlıklı kullanacağım, çok nadir CS-GO, PUBG, ETS2 tarzı oyunlar oynayabilirim.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Eğer grafik tasarımcı değilseniz oled panel şartına ihtiyacınız yok. Oyun için 19.000tl ye 3050 de alınmaz. Ne mühendisliği tabi işten işe fark eder ama benim tercihim bu bilgisayar olmazdı. Çizim programlarında donanım hızlandırmanın faydaları çok. Diğer programlar da tekli çekirdek performansına bakıyor zaten. Saçma olmuş, ama fiyatından bağımsız cihaz güzel.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Kadir Pirinççi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer grafik tasarımcı değilseniz oled panel şartına ihtiyacınız yok. Oyun için 19.000tl ye 3050 de alınmaz. Ne mühendisliği tabi işten işe fark eder ama benim tercihim bu bilgisayar olmazdı. Çizim programlarında donanım hızlandırmanın faydaları çok. Diğer programlar da tekli çekirdek performansına bakıyor zaten. Saçma olmuş, ama fiyatından bağımsız cihaz güzel.
Görüşünüz için teşekkür ederim :) Bilgisayar mühendisliğine yeni başlayacağım, yani daha neler bekliyor beni bilmiyorum.

Aslında sadece Asus bakmaya gitmiştim, 3050 Ti Ryzen 7 4800h ROG Strix ile bu cihaz arasında kaldım ilk başta.

Sonra o bilgisayarı alırsam çok oyun bağımlısı olurum diye tereddüte düştüm, bu bilgisayarın da ekranı beni çok cezbetti üstelik fiyatı daha uygundu. Yani 4k ekran ile 3050 nin oyun için randuman vermeyeceğini de az çok tahmin ettim ve böyle bir seçim yaptım. 4-5 yıl sorunsuz götürse çok iyi olur.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Kadir Pirinççi
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oled panellerdeki yanma olayını duymadınız mı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Açıkçası model oyun oynamaya müsait değil, işlemciyi güçlü seçmekle doğru karar vermişsiniz.
Hocam ASUS yanma olayı için gerekli korumaları almış, ayarlarında piksel değiştirme gibi özellikleri mevcut.

Oyun oynamamak için aldım hocam, yoksa ROG Strix hep aklımdaydı. Bilgisayar resmen beni oyunla doldur diyordu 😂

Ama işlemci 4 çekirdek olduğu için biraz korktum açıkçası, okulda olası bir senaryoda üzmez değil mi ? i7’li modeli de 4 çekirdekliydi çünkü.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri