Neler Yeni

Asus VivoBook. SSD hacmi bana yetmiyor ek HDD veya SSD taka bilirmiyim ?

beetcoin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hüseyn Məmmədov
Beyler merhaba. Asus VivoBook X513EAN-K513EA model kodlu bilgisayarım var. İçerisinde dahili olarak (M2 mi yoksa normal SSD mi bilmiyorum) 256GB SSD var ve bu bana birkaç ay kullandıktan sonra yetersiz gelmeye başladı. Yani bilgisayarın depolama alanını nasıl bir yolla arttırabilirim ? şu an elimdeki laptopa nasıl bir takviye yapabileceğimi bilmiyorum. USB bağlantısı ile HDD veya SSD takmak istemiyorum çünkü laptopu sabit olarak evde kullanmıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,157
İsim
Murat Orhan
Laptopu biraz araştırdığımda Ekstra 1 adet 2.5'' hdd slotu olduğu görülüyor. Yani istediğin sata hdd veya ssdyi takabilirsin ek olarak.

beetcoin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hüseyn Məmmədov
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Laptopu biraz araştırdığımda Ekstra 1 adet 2.5'' hdd slotu olduğu görülüyor. Yani istediğin sata hdd veya ssdyi takabilirsin ek olarak.
X513EAN-K513EA bu kodlu model olduğuna eminmisin ? ikinci olarak sadece m2 olarak mı takviye yapabilirim ? normal SSD için yer yok mu ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

yani içerisini söküp bakmadım ama laptopta CD yeri zaten yok ki yerine SSD takayım. İçeride boş yer olduğunu düşünmüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,157
İsim
Murat Orhan
X513EAN-K513EA bu kodlu model olduğuna eminmisin ? ikinci olarak sadece m2 olarak mı takviye yapabilirim ? normal SSD için yer yok mu ?

yani içerisini söküp bakmadım ama laptopta CD yeri zaten yok ki yerine SSD takayım. İçeride boş yer olduğunu düşünmüyorum.
Hocam anlamadınız galiba. şuan takılı olan ssdnizin zaten m2 ssd olması lazım. sistemde sata girişi var cd yerinin olmasına gerek yok ki illa.

beetcoin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hüseyn Məmmədov
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam anlamadınız galiba. şuan takılı olan ssdnizin zaten m2 ssd olması lazım. sistemde sata girişi var cd yerinin olmasına gerek yok ki illa.
Şuan ki bende takılı olan depolama birimi M2 tipi mi ? yani normal ssd takmam için içeride yer olması gerekmiyormu ?

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Aygıt yöneticisinden sisteminin içindeki SSD'nin modelini gösterebilir misin benim yaptığım gibi.
1659392826496.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,157
İsim
Murat Orhan
Şuan ki bende takılı olan depolama birimi M2 tipi mi ? yani normal ssd takmam için içeride yer olması gerekmiyormu ?
Muhtemelen sisteminizde m2 ssd takılı evet. ek olarakta 2.5'' sata girişi olması gerek sisteminizde.

Evet m2 ssd.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Laptopunda nvme m.2 SSD var görünüyor aşağıda attığım. İkinci bir Nvme slotu olacağını sanmıyorum. Yani harici bir sata SSD ya da HDD alırsan takabilirsin muhtemelen. Laptopun arkasını açıp kendin kontrol edemiyorsan(arkasını açarsan garantisi bitmediyse garantiden çıkabilir) yarın gün içinde arayıp teknik servisten bilgi al "Laptopumda kaç tane nvme m.2 ssd yuvası kaç tane sata hdd/ssd yuvası var diye.

Eğer bunlarla hiç uğraşmak istemezseniz de taşınabilir disk alın bir tane o da olur.

beetcoin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hüseyn Məmmədov
Muhtemelen sisteminizde m2 ssd takılı evet. ek olarakta 2.5'' sata girişi olması gerek sisteminizde.

Evet m2 ssd.
kanka beni bi aydınlat gözünü seveyim. 2.5 sata girişi var diyorsun iyi güzel de o girişe sonuçta bir ssd takılacak değil mi. işte o ssd için kasanın içinde yer varmı yani. garip soru sordumsa kusura bakma :D

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
kanka beni bi aydınlat gözünü seveyim. 2.5 sata girişi var diyorsun iyi güzel de o girişe sonuçta bir ssd takılacak değil mi. işte o ssd için kasanın içinde yer varmı yani. garip soru sordumsa kusura bakma :D
Laptop içinde başka m.2 yuvası ya da sata SSD/HDD yuvasını dışarıdan anlayamayız. Ya servise soracaksınız ya da içini açıp bakacaksınız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,157
İsim
Murat Orhan
Kısacası yer var kanka sdjfgjkdjh 2.5'' sata ssd yaz internete o göreceğin fotoğraftakilerden takabilirsin

Laptop içinde başka m.2 yuvası ya da sata SSD/HDD yuvasını dışarıdan anlayamayız. Ya servise soracaksınız ya da içini açıp bakacaksınız.
hocam laptopun sayfasında hepsi var

Top Bottom