Çözüldü✓ ASUS VS SAMSUNG 2K OLED VS IPS

brtuzncmn

80+
Reaksiyon skoru
49
şuan va panel bir monitör kullanıyorum 2k ips geçmeyi düşündüm fakat şöyle bir şey çıktı karşıma

valarda hiç ekran kapamadığım günlerce açık kaldığı zamanlar oldu,yanma manma bişiler oluyomuş oledlerde sanırım tabii arada 4 k gibi bir fark var almayi düşündüğümle,öğrenci indirimi ile bu monitör 16 ya patlıyor

OLED kullanması zor mu ?
Samsun sakarya arası gidip geliyorum,her yaz 10 aylığına monitör kutusunda taşınıyor oledler aşırı mı hassas ?

Siz ne önerirdiniz? oled kullanan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim

Ekler

• chrome_QvA09aPGxp.webp
    chrome_QvA09aPGxp.webp
    37.1 KB · Hit: 53
  • chrome_YNoju6Iu0S.webp
    chrome_YNoju6Iu0S.webp
    48.6 KB · Hit: 52
yılda 2 kere kutusunda gelip gidiyor monitör gerçi bu sene son olacak öyle diyeyim pek açıklayıcı yazamamışım yazin samsundan gelirken getiriyorum,sakaryadan dönerken götürüyorum

şuan va panel bir monitör kullanıyorum 2k ips geçmeyi düşündüm fakat şöyle bir şey çıktı karşıma

valarda hiç ekran kapamadığım günlerce açık kaldığı zamanlar oldu,yanma manma bişiler oluyomuş oledlerde sanırım tabii arada 4 k gibi bir fark var almayi düşündüğümle,öğrenci indirimi ile bu monitör 16 ya patlıyor

OLED kullanması zor mu ?
Samsun sakarya arası gidip geliyorum,her yaz 10 aylığına monitör kutusunda taşınıyor oledler aşırı mı hassas ?

Siz ne önerirdiniz? oled kullanan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim
Hocam fikriniz Samsunga geri dönmüş galiba :D Ben net olarak Odyssey G65B almaya karar verdim gerçekten bu monitör ve kulaklık konuları o kadar karmaşık konular ki artık düşünmeyi bıraktım. OLED benim bildiğim kadarıyla başarılı bir teknoloji. G65B ile attığınız monitör arasında yalnızca OLED farkını görüyorum tabii Kontrast oranları parlaklık oranları da buna bağlı olarak değişiyordur muhakkak fakat çözünürlük yenileme hızı ekran büyüklüğü konularında birebir aynı gibi sanki. G65B öğrenci indirimiyle 9600 TL'ye geliyor attığınız monitör ise 16800 TL. 7200 TL farka OLED teknolojisi satın almış oluyorsunuz yani. Monitör genel olarak hassas bir şey OLED olsun veya olmasın çok dikkatli taşınmalı mümkünse bagaj vs. gibi yerler yerine koltukta kendi kontrolünüz altında taşıyın ucuz değil bunlar :D

Hocam fikriniz Samsunga geri dönmüş galiba :D Ben net olarak Odyssey G65B almaya karar verdim gerçekten bu monitör ve kulaklık konuları o kadar karmaşık konular ki artık düşünmeyi bıraktım. OLED benim bildiğim kadarıyla başarılı bir teknoloji. G65B ile attığınız monitör arasında yalnızca OLED farkını görüyorum tabii Kontrast oranları parlaklık oranları da buna bağlı olarak değişiyordur muhakkak fakat çözünürlük yenileme hızı ekran büyüklüğü konularında birebir aynı gibi sanki. G65B öğrenci indirimiyle 9600 TL'ye geliyor attığınız monitör ise 16800 TL. 7200 TL farka OLED teknolojisi satın almış oluyorsunuz yani. Monitör genel olarak hassas bir şey OLED olsun veya olmasın çok dikkatli taşınmalı mümkünse bagaj vs. gibi yerler yerine koltukta kendi kontrolünüz altında taşıyın ucuz değil bunlar :D
G65B bakıyordum öğrenci indirimini göremedim öğrenci indirimiyle 14k gözüküyordu bende 9.600 olsa VA panel olmasına rağmen G65B alırdım,sitede göremedim tabii ki ama dediğim gibi G65B VA panel jsafsakf ama bu fiyata oledde görünce bi 4k fazla veresim gelmedi değil

Oled dehşet bir şey

ayrıca taşırken kendi köpüğü ve kutusuyla gidiyor onları atmıyorum o yüzden şuana kadar 4 senedir şuanki monitörümde hiç bir sorun yaşamadım

G65B bakıyordum öğrenci indirimini göremedim öğrenci indirimiyle 14k gözüküyordu bende 9.600 olsa VA panel olmasına rağmen G65B alırdım,sitede göremedim tabii ki ama dediğim gibi G65B VA panel jsafsakf ama bu fiyata oledde görünce bi 4k fazla veresim gelmedi değil
Hocam o sorunu ben de yaşadım dün ya. Aşırı saçma bi site mantıkları var. Samsung yazıp sitesine girince öğrenci indirimi görünmüyor fakat samsung öğrenci indirimi yazıp o internet sitesine girerseniz öğrenci indirimi görünüyor beni de biraz mind fuck yapmadılar değil. Aynen VA panel orası ayrı OLED ile kıyaslanamaz bile fiyat farkı oradan doğuyor zaten :D

7200 de çok para be,şuan çıktı önüme 9600 e g6... bir çok ips panele kafa tutar vesaire diye muhabbeti dönmüş,fakat sorunları da oluyomuş ne yapacağımı bilemedim

ayrıca taşırken kendi köpüğü ve kutusuyla gidiyor onları atmıyorum o yüzden şuana kadar 4 senedir şuanki monitörümde hiç bir sorun yaşamadım
Anladım hocam genelde atılıyor da o yüzden söyledim benim şu anki 2 monitörümün de kutusu köpüğü Allaha emanet durumda :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

7200 de çok para be,şuan çıktı önüme 9600 e g6... bir çok ips panele kafa tutar vesaire diye muhabbeti dönmüş,fakat sorunları da oluyomuş ne yapacağımı bilemedim
Kanka monitör bu sorunlu olup olmaması şans işi. OLED aldığın monitörde de problem çıkabilir o genel bir risk monitör açısından. O yüzden ben düşünmeyi zaten bıraktım. Geldiğinde sorunlu olursa uğraşırım ne yapaym artık her monitörde var bu riskler. Bu arada evet IPS panellerle kapışıyor G65B nin VA paneli. Ayrı olarak o fiyata sunduğu 2k 240 Hz özellikleri bilmiyorum piyasada sunabilen başka monitör var mı. Ayrıca dahili hoparlörü var TV gibi de kullanabiliyorsun bu monitörü kumandası bile geliyormuş kutusunda.

9600 e alırsam va panelden va panele geçmiş olucam bilmiyorum asflkhasfasj ama dediğim gibi 7200 tl neredeyse 2.bir g6 KAFAYI YİCEM BU GİDİSLE

9600 e alırsam va panelden va panele geçmiş olucam bilmiyorum asflkhasfasj ama dediğim gibi 7200 tl neredeyse 2.bir g6 KAFAYI YİCEM BU GİDİSLE
Görüntü kalitesi önemliyse oled al ekrana ışık vurunca ips gibi parlamıyor renkler daha canlı oled yanma mevzusu hayatsız gibi hiç kalkmadan 5-6 saat oynarsan bile olacağı kesin değil aynı ekranda 1 saatten fazla durmamasına dikkat et 3-4 saatte bir 10-15dklığına kapat o sırada yemek mi yersin biraz yürüş mü yaparsın sana kalmış hem sağlığını korursun hemde oled yanığı riski azalır

Şuna karar vermen lazım hocam. Şu an bulunduğun teknolojide daha üst düzey kalitede bir monitör mü istiyorsun yoksa sen bulunduğun teknolojiyi mi yükseltmek istiyorsun. Teknolojiyi yükseltmek istiyorsan 7k falan demicen basıcan geçicen eğer bütçe durumunda bi sıkıntın yoksa. Ha yok mevcut teknolojimden memnunum sadece daha iyi bir monitör almak istiyorum dersen G65B ile devam edersin yoluna.

Geri