Neler Yeni

Atatürk din düşmanı mıydı?

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,720

Charles Darwin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,153
İsim
Alpaslan Çevikel
Bir zamanlar dindar biriydim Atatürk din düşmanı derlerdi dindar kesimler o yüzden sevmezdim daha sonra dinin ve dincilerin ne kadar kötü olduklarını gördüm Atatürk'ün zamanında bunları niye astığını çok iyi anladım keşke hepsini assaydı şimdiki tarikatlar milletin parasını heba eden diyanet felan olmazdı tarikat yurtlarında çocuklar tecavüz edilmezdi
Zamanında sahte hocaları idam etti hatta bir din adamı öyle diyor videoyu YouTube üzerinde bulamadım fakat Facebook üzerinde buldum buyurun izleyin

Mesaj otomatik birleştirildi:

Başbakan olmuştur 1974-1978 arası. Cumhurbaşkanı olmadı.
2000 yıllarında olmuş. O da Demokratik Sol Parti.

1978'de hangi partili idi Cumhurbaşkanı?
Wikipedia üzerinden net bilgilere ulaşırsın tüm hükümetleri buradan incelemen mümkün ayrıca şunu bilmen gerek Parlamenter sistemde Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmez çünkü semboliktir ve meclis tarafından seçilir başbakan halk tarafından seçilir şuan ki olduğumuz sistemde parlamenter sistem değildir yanlışım varsa düzeltiniz bu arada 78 yılında ki hükümetin kim tarafından kurulduğu aşağıda linkte yazmaktadır ayrıca 2000 senesinde CHP iktidara gelmemiştir parti bazından bakarsanız

Buradan da liste yazısına tıklayıp hangi partinin hangi senede kaç yıl iktidarda kaldığı ve kimin yönettiği yazmaktadır bu liste Başbakan listesidir Cumhurbaşkanı listesine bakmak için ayrıca bakınız yazısına tıklayıp Cumhurbaşkanı listesine tıklamanız gerek @neptün yüksel

Son düzenleme:

CesarVialpando

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
CesarVialpando
Bi arkadaşla tartıştık diyo ki Atatürk din düşmanı falan ona uyan falan filan baya şey diyordu
Ben pek inanmıyorum ona , Diyanet İşleri Başkanlığını Atatürk kurdu diye biliyorum ne dersiniz
Arkadaşına Sinan Oğan'ın Panzehir kitabını okumasını öner. Daha da ikna olmazsa sal gitsin ne diyeyim.

neptün yüksel

80+ Bronze
Zamanında sahte hocaları idam etti hatta bir din adamı öyle diyor videoyu YouTube üzerinde bulamadım fakat Facebook üzerinde buldum buyurun izleyin

Wikipedia üzerinden net bilgilere ulaşırsın tüm hükümetleri buradan incelemen mümkün ayrıca şunu bilmen gerek Parlamenter sistemde Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmez çünkü semboliktir ve meclis tarafından seçilir başbakan halk tarafından seçilir şuan ki olduğumuz sistemde parlamenter sistem değildir yanlışım varsa düzeltiniz bu arada 78 yılında ki hükümetin kim tarafından kurulduğu aşağıda linkte yazmaktadır ayrıca 2000 senesinde CHP iktidara gelmemiştir parti bazından bakarsanız

Buradan da liste yazısına tıklayıp hangi partinin hangi senede kaç yıl iktidarda kaldığı ve kimin yönettiği yazmaktadır bu liste Başbakan listesidir Cumhurbaşkanı listesine bakmak için ayrıca bakınız yazısına tıklayıp Cumhurbaşkanı listesine tıklamanız gerek @neptün yüksel

Sonuçta CHP'den gelmemiş anladığım kadarıyla. Ecevit başbakan idi 1974 - 1978.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,877
İsim
.
Atatürk din, dil, ırk düşmanı değildi. Onu kötülemek ve onun izinden giden insanlar ve ilkeleri kendi oyunlarına olumsuz etki ettiği için kötüleme amacı ile Atatürk'ü içkici, din düşmanı diye ilan ettiler. Bu zihniyet yaptığı karalamalar, istikrarlı propagandalar ve mağduriyet rolü ile de istediğine ulaştı. Cahil cühela 3-5 kişi de çıkıp bu düşmanlık akımından faydalanarak kendilerini ünlü etti, mesela kadir popcorn (ateşi bol olsun). Atatürk'ü karalamak, kötülemek yerine ilkeleri inkılapları ve ilerici düşüncelerinden ders alsaydık şuan ne bu konuları konuşurduk ne de bu tür 'Orta Doğu' dertlerimiz olurdu :)

Bütün argümanlarını, kanıtlarını sun hepsine tek tek cevap vereceğim Caner.

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Hezekiel
Bütün argümanlarını, kanıtlarını sun hepsine tek tek cevap vereceğim Caner.
Boşuna canere yazma ortaya laf atar arkasında durmaz zaten başka bir konusundaki yazdım konu din olunca caner fonksiyonlarına kapatıyor

Top Bottom