Neler Yeni

Atatürk'e atfen 'zalim ve kafir' dendi

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Ezan ve namazı yasaklamak? Atatürk sadece ezanı ve kuran okumayı türkçe yaptı oda halk okuduğundan, duyduğundan bir şey anlasın okumak için okumasın diye
Allah’ın dünyanın her yerinde Arapça okuttuğu ezanı Türkçe okutan Ata’m, Allah’tan daha iyi biliyor yani?

Eskel

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,955
İsim
Emin
Allah’ın dünyanın her yerinde Arapça okuttuğu ezanı Türkçe okutan Ata’m, Allah’tan daha iyi biliyor yani?
Halk anlasın diye yahu halk anlasın diye!
Şuan buraya rastgele arapça şeyler yazsam amin diyecek insanlar var şu üzücü duruma bir bakarmısın? 😀

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Arkadaşlar ezan türkçe ve arapça aynı anda okunsa ne olur? Bilmediğimden soruyorum yani bence daha iyi olur diye düşünüyorum çünkü ben arapçayı anlamıyorum bence hem türkçe hem arapça okutulmalı 2si aynı anda okunmalı hem türkçesini hem arapçası okunursa karşı çıkılcağını düşünmüyorum. Ben müslümanım oruç tutarım namaz da kılarım kuran okumayı da bilirim dua okumayı da bilirim ama bence bunların yanında türkçe de okunması gerekiyor ben arapça bilmiyorum kuranı mesela türkçe haliyle de okumak lazım ki ne dendiğini bilelim yani savunmam ikisi de aynı anda okunmalı

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Arkadaşlar ezan türkçe ve arapça aynı anda okunsa ne olur? Bilmediğimden soruyorum yani bence daha iyi olur diye düşünüyorum çünkü ben arapçayı anlamıyorum bence hem türkçe hem arapça okutulmalı 2si aynı anda okunmalı hem türkçesini hem arapçası okunursa karşı çıkılcağını düşünmüyorum. Ben müslümanım oruç tutarım namaz da kılarım kuran okumayı da bilirim dua okumayı da bilirim ama bence bunların yanında türkçe de okunması gerekiyor ben arapça bilmiyorum kuranı mesela türkçe haliyle de okumak lazım ki ne dendiğini bilelim yani savunmam ikisi de aynı anda okunmalı
Allah’ın emrine karşılık olarak senin düşüncenin hiçbir anlamı yok.

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Katılmıyorum hocam. Saygı duymak neyse de, kimse kimseyi sevmek zorunda olmamalı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bana cevap verecek misin? Mesajımın neresinden Atatürk düşmanlığını çıkardın?
evet o doğru olabilir

Bunu diyenler hocam Osmanlıya saygıları olmuyor genellikle.
Doğrusu tüm atalarından birini bile inkar edenlerin olmalı.
Ben öyle bir şey demedim yani en azından ben o kesimden değilim onlar olmasaydı biz yoktuk neyin kafası

yani bende sebebini bilmiyorum ama türkçe olsa ezan anlasak ne olur harbi mantıklı açıklaması var mı

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
evet o doğru olabilir

Ben öyle bir şey demedim yani en azından ben o kesimden değilim onlar olmasaydı biz yoktuk neyin kafası
Hocam ülkemiz ya Osmanlı ya Atatürkçü ama bu yanlış.
Atalarımız bütündür ve birisi bile eksik sayılamaz.

Son düzenleme:

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Hocam, ezan Türkçe okunamaz. Müslümansan, bunu teklif bile edemezsin. Dünyanın her yerinde Arapça olarak okunur. Anlamayacak bir şeyi de yok, çok basit cümleler aslında ezanın anlamı.

Azan Türkçeleştiği zaman, bir cümlesini söylemiyorlardı: "Haydi Kurtuluşa!"
Bu kelime sansürlenmiş ve yasaklanmıştı.

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Allah’ın emrine karşılık olarak senin düşüncenin hiçbir anlamı yok.
Yahu ben arapça yasaklansın demedik ki. Arapçanın yanında Türkçe de okutulmasını söyledim yoldan Müslüman kişileri çevirip Ezanın Türkçesini sorsan kaç kişi söyleyebilir sence? Şahsen ben az da olsa biliyorum ama dediğim gibi Arapça kaldırılsın gibi bir şey ağzımdan çıkmadı sadece onunla beraber Türkçe okunsa halkımız Türkçe olarak ne anlatılmak istendiğini ve ibadete gelmeleri gerektiğini anlar

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Ezan ve namazı yasaklamak? Atatürk sadece ezanı ve kuran okumayı türkçe yaptı oda halk okuduğundan, duyduğundan bir şey anlasın okumak için okumasın diye
Ezanı Türkçeleştirirken, "Haydi Kurtuluşa" kısmını neden sansürledi? Okunmasını yasakladı?

Halk zaten ezanı anlıyordu Osmanlı Türkçesinden ötürü, Arapça biliyordu. Çok saçma bir argüman.

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Hocam, ezan Türkçe okunamaz. Müslümansan, bunu teklif bile edemezsin. Dünyanın her yerinde Arapça olarak okunur. Anlamayacak bir şeyi de yok, çok basit cümleler aslında ezanın anlamı.

Azan Türkçeleştiği zaman, bir cümlesini söylemiyorlardı: "Haydi Kurtuluşa!"
Bu kelime sansürlenmiş ve yasaklanmıştı.

"Allah en büyüktür, Allah en büyüktür, Allah en büyüktür, Allah en büyüktür.

Allah'tan başka ilah olmadığına şehâdet ederim, Allah'tan başka ilah olmadığına şehâdet ederim.

Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğuna şehâdet ederim, Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğuna şehâdet ederim.
Haydin namaza, haydin namaza.

Haydin kurtuluşa, haydin kurtuluşa.

Allah en büyüktür, Allah en büyüktür.

Allah'tan başka ilah yoktur."

Hocam böyle okunsa olmaz mı? Ezanın Türkçesini bu şekilde bulabildim. Arapça kaldırılmamak sürece Türkçe ile beraber okunsa bence insanlar daha iyi anlar. Ve arap ülkelerinde zaten arapça okuncak kendi ana dilleri çünkü diğer ülkelerde arapça ile kendi dilleri neden okunmuyor bilmiyorum okunmasında bir günah olacağını bilmiyorum

Atyxah

80+ Silver
bir yorumda yaşının küçük olduğunun yazdığını hatırlıyorum, araştırdıktan sonra yazarsan daha sağlıklı olur
Forumda 60.770 kişi var sen o kadar kişinin içinde benim yaşımın küçük olduğunu mu hatırlıyorsun ?

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
"Allah en büyüktür, Allah en büyüktür, Allah en büyüktür, Allah en büyüktür.

Allah'tan başka ilah olmadığına şehâdet ederim, Allah'tan başka ilah olmadığına şehâdet ederim.

Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğuna şehâdet ederim, Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğuna şehâdet ederim.
Haydin namaza, haydin namaza.

Haydin kurtuluşa, haydin kurtuluşa.

Allah en büyüktür, Allah en büyüktür.

Allah'tan başka ilah yoktur."

Hocam böyle okunsa olmaz mı? Ezanın Türkçesini bu şekilde bulabildim. Arapça kaldırılmamak sürece Türkçe ile beraber okunsa bence insanlar daha iyi anlar. Ve arap ülkelerinde zaten arapça okuncak kendi ana dilleri çünkü diğer ülkelerde arapça ile kendi dilleri neden okunmuyor bilmiyorum okunmasında bir günah olacağını bilmiyorum
Bu 3-5 kelimeyi ezberlemek bir Müslüman için çokta zor olmasa gerek.

Ezan, sadece Arap ülkelerinde okunmuyor ki? Balkanlarda da okunuyor, Afrika'da da. Avrupa'da bile, -mescit içerisinde- Arapça olarak okunuyor. Sadece bizimkiler, kendi diline çevirmeye kalkıyor.

Peygamberimiz Arap, bunu kabullenmek gerekiyor. Namaza davet, 1000 küsür yıldır Arapça olarak okunuyor. Bu köklü kültürü değiştirmeye ne gerek var?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,649
Üyeler
160,723
Son üye
Pcbilgi
Top Bottom