DJ. Mic Check
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 3
Allah rahatını bozmasın.Alıntıyı görüntüle
kafam rahat
Allah rahatını bozmasın.Alıntıyı görüntüle
kafam rahat
Ben hiç hatırlamıyorum müze olduklarını bildiğim kadarı ile savaş sırasında cephanelik olarak kullanılıordular vve bu normaldi eğer arka planı ve haber düzügnse haksız bu kişi.Program sırasında Mustafa Kemal Atatürk'e lanet okunduğu ortaya çıktı. Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski İmam Hatibi Mustafa Demirkan, Erdoğan'ın da dinlediği anlarda şu ifadeleri kullandı:
"Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldiki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma... "
Detaylı bir şekilde öğrenmek isteyenler için : https://odatv4.com/ayasofyada-erdog...-baka-baka-ataturke-lanet-okudu-29052106.html
Hocam, bu konuda yorum yaparsam hapse giderim. Ne dememi istiyorsun ki? Ayasofya Cami'ni müze yapmak yanlış bir hareketti. Meclisteki muhalefet olmasa, Sultan Ahmet Cami'yi de, resim galerisi yapacaklardı. Bunlara kalkıştı diye, o dönemin siyasetçilerini övmem mi gerekiyor? Atatürk yaşarken, İstiklâl Marşını bile değiştirmek istediler. Sebebi de, içinde birçok dinî mesaj barındırmasıydı. Bunun yarışması yapıldı. Necip Fazıl Kısakürek, Büyük Doğu Marşını yazdı. Bu marş, İstiklâl Marşından daha fazla dinî mesajlar barındırınca, geri adım attılar. Aynı sene Atatürk vefat etmişti, bunla ilgilenebilecek bir durum yoktu zaten.@Fevkelade1i selamlar dostum etiket için kusura bakma bu konu hakkındaki görüşlerini merak ettim.
Bunu diyenler hocam Osmanlıya saygıları olmuyor genellikle.Atatürk'e saygı duymayanında,sevmeyeninde,söveninde,kötü söz edeninde allah binbir türlü belasını versin.
Her cümlede nasıl haklı olabiliyorsun reis?Hocam, bu konuda yorum yaparsam hapse giderim. Ne dememi istiyorsun ki? Ayasofya Cami'ni müze yapmak yanlış bir hareketti. Meclisteki muhalefet olmasa, Sultan Ahmet Cami'yi de, resim galerisi yapacaklardı. Bunlara kalkıştı diye, o dönemin siyasetçilerini övmem mi gerekiyor? Atatürk yaşarken, İstiklâl Marşını bile değiştirmek istediler. Sebebi de, içinde birçok dinî mesaj barındırmasıydı. Bunun yarışması yapıldı. Necip Fazıl Kısakürek, Büyük Doğu Marşını yazdı. Bu marş, İstiklâl Marşından daha fazla dinî mesajlar barındırınca, geri adım attılar. Aynı sene Atatürk vefat etmişti, bunla ilgilenebilecek bir durum yoktu zaten.
Şunları söylemem bile, beni 5816 yasasından hapse girmeme sebep olabilir. Hakaret edilmesini bende tasvip etmiyorum fakat eleştirilmesine bile tahammül edemiyorlar. Kılıçdaroğlu bile, bu yasanın kaldırılması gerektiğini, hiçbir insanın kanunla korunmaması gerektiğini söylemişti.
Benim için, dinim en üst mevkidir. Hoca, ayeti okumuş. Allah'ın sözünü söylemiş. Bir sakınca görmüyorum. Ayrıca, Atatürk'ün Müslüman olup olmaması da umurumda değil. İstediğine inansın veya inanmasın, beni ilgilendirmez. Bunu söylemenin hakaret olduğunu düşünmüyorum. Şeriatla yönetilen bir ülke değiliz ki, tüm yöneticilerimiz Müslüman olmak zorunda olsun...
Ayeti okuduktan sonra kurduğu cümleyse, eleştirilebilir. "Allah, bu zihniyete iktidar yüzü göstermesin." diyor. Bu kişisel bir duadır. Ben şahsen eleştirmem fakat başkalarının eleştirmesine de kızmam. Bu zihniyeti sevenler var sonuçta...
D-dostum bütün Atatürk düşmanlarına reis diyorum nerden bildin?Her cümlede nasıl haklı olabiliyorsun reis?
13 yaşında değil misin sen? Yukarda yazılan mesajı bile Atatürk düşmanlığına çekiyorsunuz sözleri doğru ya da yanlış olabilir yanlışsa doğruları söyle herkesi aydınlat yok eğer bilgin yoksa polemik yaratma boş boş 8.inkılap görüyor olmalısın inklapları ezberlemen gerekD-dostum bütün Atatürk düşmanlarına reis diyorum nerden bildin?
Mesajımın neresinden bir düşmanlık çıkardın?D-dostum bütün Atatürk düşmanlarına reis diyorum nerden bildin?
Lise 1'im. 8'de İnklap değil İnkılap görülüyor bu arada. Sen daha erişememişsin sanırım o sınıfa da.13 yaşında değil misin sen? Yukarda yazılan mesajı bile Atatürk düşmanlığına çekiyorsunuz sözleri doğru ya da yanlış olabilir yanlışsa doğruları söyle herkesi aydınlat yok eğer bilgin yoksa polemik yaratma boş boş 8.inkılap görüyor olmalısın inklapları ezberlemen gerek
I Yazmadım diye velet oldum.Lise 1'im. 8'de İnklap değil İnkılap görülüyor bu arada. Sen daha erişememişsin sanırım o sınıfa da.
Araştırmadan, kaynağını teyit etmeden mesaj yazmıyorum hocam.Her cümlede nasıl haklı olabiliyorsun reis?