Neler Yeni

Atatürk'e atfen 'zalim ve kafir' dendi

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
Bu 3-5 kelimeyi ezberlemek bir Müslüman için çokta zor olmasa gerek.

Ezan, sadece Arap ülkelerinde okunmuyor ki? Balkanlarda da okunuyor, Afrika'da da. Avrupa'da bile, -mescit içerisinde- Arapça olarak okunuyor. Sadece bizimkiler, kendi diline çevirmeye kalkıyor.

Peygamberimiz Arap, bunu kabullenmek gerekiyor. Namaza davet, 1000 küsür yıldır Arapça olarak okunuyor. Bu köklü kültürü değiştirmeye ne gerek var?
Zaten müslüman olmak isteyene lazım diye düşünüyorum bu sözler. Yani benden daha iyisini tabi din adamları bilir eğer halk istiyorsa yani gerek görünüyorsa yapılır gerek görünmezse yapılmaz din adamlarının izniyle tabii

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Ezan, sadece Arap ülkelerinde okunmuyor ki? Balkanlarda da okunuyor, Afrika'da da. Avrupa'da bile, -mescit içerisinde- Arapça olarak okunuyor.
Hatta şöyle deniyor: Dünyada dinmeyen tek ses ezan sesidir. Bir yerde biter, diğer yerde başlar. Asla ezan sesi kesilmez. Ki ezanın da Arapça okutulması şarttır.

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Zaten müslüman olmak isteyene lazım diye düşünüyorum bu sözler. Yani benden daha iyisini tabi din adamları bilir eğer halk istiyorsa yani gerek görünüyorsa yapılır gerek görünmezse yapılmaz din adamlarının izniyle tabii
Halk bunu hiç istemiyor hocam. Ezanın özüne döndürülmesinde halkın nasıl tepki verdiğini görseydin keşke. Eski gazeteleri okursan, yancı tarih kitaplarının anlattığından çok daha fazlasını öğrenirsin.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,583
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Hocam ben anlamadım imam chp'den bahsediyor olabilir mi yani doğrudan atatürk'e mi demiş oluyor ?
tartışma yaratmak için değil anlamadığımdan soruyorum

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,059
İsim
Muhammet Trabzon
Hocam ben anlamadım imam chp'den bahsediyor olabilir mi yani doğrudan atatürk'e mi demiş oluyor ?
tartışma yaratmak için değil anlamadığımdan soruyorum
Ayasofya'yı müze yapanlara diyor. Kimler yaptıysa artık.

FlyperX

80+ Silver
En İyi Cevap
2

FlyperX

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Sizi destekleyen argüman nedir?
Herkes değil ama ülkede müslümanım diye gezen, yani evde namaz kılıp cuma günü namaz gidip dindar olduğunu zanneden tiplerin %90nı bilmiyor buda ülkenin yarısından fazlası demek, ha bunu en basitinden yakınındakilerede sorabilirsin, cumaya gidiyorsan camide yakınındaki birine sor bakayım biliyormu, %99 ihtimalle bilmiyor, bu arkadaşlarla haliyle diğer dinleride araştırmıyorlar vs vs. Daha kelimei-i şehadetin anlamını bilmeyen insanların ezanın anlamını bileceğini gram sanmıyorum.

Top Bottom