Neler Yeni

Ateist adayları gerçeği değil sebep arıyor!

Alfha13

80+ Silver
Yazıyı bir okuyayım dedim ve bunu gördüm:
Sadece İslami kaynaklardan baksak tarafsız olmayız ve Müslüman olma olasılığımız haliyle yükselir. Diğer tarafa da bakmamız gerekmez mi?
Cevap: Hayır, gerekmez.

Sana önerim dinden çıkmak istiyorsan bunu kendi halinde yap, bu açtığın konular yüzünden insanları dinden soğutuyorsun. İslam'da sorgulamak farzdır, gelmişsin gerekmez diyorsun. Namaz kılmak, dürüst olmak, dua etmek de gerekmiyor zaten; değil mi?

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Tüm kelimeleri okudum, teşekkür ederim.

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

Bura.K

80+ Silver
İnşallah o ana fikri doğru almışsındır.
Eyvallah güzel yazı da, ya abi İslam'dan çıkana neden hakaret edersin ki? Sırf o yüzden yazıyı okumayı bıraktım. Hiçbir din %100 kanıtlanmaz ki kanıtlansa zaten görüşte sınav olmazdı. Bunu bilmene rağmen "Müslüman olmayan gerizekalıdır" gibi bir anlam kullanman çok yanlış. Eğer konu açacaksan en azından saygı, iyi dil kullan ve Allah rızası için adam akıllı kaynak atmaya özen göster. İnsanları İslam'a inandırıp müslüman yapmaya çalışıyorsun iyi hoş ama bu dil, bu art niyetle olmaz. Ana fikri anladım ancak konuşma tarzın hiç iyi değil dostum. Ek olarak "doğruyu araştır, İslam'dan çıkmak için nedenler arama" derken ne demek istediniz? Bu arada Kur'an'ı Kerim'i en az 3-5 kere okumuşumdur, ve merak ettiğim tek şey iki Deniz'in birbirine karışmama ayetinde " hiç karışmaz" denmekte. O anlam çıkarılmasa bile belirtilmesi gereken bir ayet ve uzun araştırmalar sonrası Kur'an'ın dediği karışmayan 2 Deniz'in birbirine karıştığı öğrenildi. Bunun hakkında düşüncelerin nedir?

Alfha13

80+ Silver
Eyvallah güzel yazı da, ya abi İslam'dan çıkana neden hakaret edersin ki? Sırf o yüzden yazıyı okumayı bıraktım. Hiçbir din %100 kanıtlanmaz ki kanıtlansa zaten görüşte sınav olmazdı. Bunu bilmene rağmen "Müslüman olmayan gerizekalıdır" gibi bir anlam kullanman çok yanlış. Eğer konu açacaksan en azından saygı, iyi dil kullan ve Allah rızası için adam akıllı kaynak atmaya özen göster. İnsanları İslam'a inandırıp müslüman yapmaya çalışıyorsun iyi hoş ama bu dil, bu art niyetle olmaz. Ana fikri anladım ancak konuşma tarzın hiç iyi değil dostum. Ek olarak "doğruyu araştır, İslam'dan çıkmak için nedenler arama" derken ne demek istediniz? Bu arada Kur'an'ı Kerim'i en az 3-5 kere okumuşumdur, ve merak ettiğim tek şey iki Deniz'in birbirine karışmama ayetinde " hiç karışmaz" denmekte. O anlam çıkarılmasa bile belirtilmesi gereken bir ayet ve uzun araştırmalar sonrası Kur'an'ın dediği karışmayan 2 Deniz'in birbirine karıştığı öğrenildi. Bunun hakkında düşüncelerin nedir?
Bence onun amacı insanları dine yakınlaştırmak değil, Müslüman olmayanlara sallamak. Açtığı konuların kimseyi İslam'a yakınlaştırdığını zannetmiyorum.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Müslüman olmayan gerizekalıdır
Cahil ve senin yazdığın kelime arasında fark var.
Ben yazımdan o anlamı çıkartmadım. Çıkartsam yazmam zaten.
Akıl edememek ve akıl etmeyi tercih etmemek arasındaki fark önemli olan burada.
Benim eleştirim buna. Fakat forum koca bir okuduğunu anlamayan üye ile dolu.

Bura.K

80+ Silver
Cahil ve senin yazdığın kelime arasında fark var.
Ben yazımdan o anlamı çıkartmadım. Çıkartsam yazmam zaten.
Akıl edememek ve akıl etmeyi tercih etmemek arasındaki fark önemli olan burada.
Benim eleştirim buna. Fakat forum koca bir okuduğunu anlamayan üye ile dolu.
"Eğer akıllı ve Zeki biri isen" diyorsunuz hocam. Bu anlamda Müslüman olmayanlara Bi nevi ge"i*ekalı diyorsunuz. Bu arada yazımın sonunda soru sordum onu cevaplamamış olmanız üzücü.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
"Eğer akıllı ve Zeki biri isen" diyorsunuz hocam.
Oradaki kasıt şu. Kişi şöyle bir ruh haline giriyor:

"Off kafam çok karışık ya. Sorular üstüme üstüme geliyor.
İslam: E sor sorunu cevaplayayım.
Kişi: Ya kafam çok karışık ama bir sürü şey var.
İslam: Sıra ile gidelim.
Kişi: Ya kafam çok karışık yeter.
"
Üzülme hemen.
Gözümden kaçtı. Biraz daha okunaklı yazın. Bazen tüm satır bitmese bile alt satıra geçin. Paragraf kullanın. Konu değiştiğinde paragraf kullanılması caizdir. :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,614
Üyeler
164,706
Son üye
Bahopito
Top Bottom