Neler Yeni

Aula F75 / Magegee Keycaps

Nezha

80+
Bildiğiniz üzere aula f75 tuş kapakları yani keycapsler ışık geçirgenliğine sahip değil. Bir forum kullanıcısının tavsiyesi üzerine 10 gün önce bu kapakları sipariş etmiştim. Neden bu keycapsleri tercih etmelisiniz ya da etmemelisiniz bu konuda fikir olsun diyerek gördüğüm özelliklerini yazmak istedim belki faydalanan olur. Özellikleri artı eksi olarak yazmak istemedim çünkü benim için artı olan başkası için eksi bir özellik olabilir, kendiniz yorumlamanız daha iyidir.

- Orijinal keycapslerin de bu ürünün de malzemesi pbt. Malzeme hissiyatı aynı ancak bastığımız yüzey alanı biraz daha dar olduğu için ilk başta farklı gelebilir. Herhalde rgb daha güzel dağılsın diye alttan üste doğru daraltmayı tercih etmişlerdir diye düşünüyorum.
- Magegee keycapsleri taktıktan sonra tuş sesi birazcık azaldı ancak hala aynı şekilde tok ses veriyor, genel olarak ses değişmedi.
- Tuşların üzerindeki yazılar ışığı çok net geçiriyor. RGB kapalı olsa dahi tuşlar okunabiliyor. Önceden asus cerberus kullanmıştım ışıklandırması yokken yazılar hiç okunmuyordu.
- Kapak eteklerinin ışık geçirgenliği gayet pürüzsüz, orijinal keycapsde oyuna odaklanmada sorun yaşıyordum bunla o sorunum çözüldü gibi.
- AULA F75 uygulamasında sistem seslerine uyumlu RGB animasyon modu var, orijinal keycapslerle pek bir esprisi olmuyordu ancak o modu sevenler için bu keycaps çok daha keyifli.
- Üst yüzey köşe ve kenarları sivri değil, uzun yazılarda parmaklarınız kolay kolay ağrımaz.
- Kutu içeriğinden %104 yani tam boyut klavye için olan numlock ve diğer home prtsc gibi tuşlar da çıkıyor. Ayrıca bildiğiniz gibi f75 ansi düzeninde bir klavye. Kutudan geniş enter, kısa shift gibi iso layout düzenine göre olan tuşlar da çıkıyor. Del, pgup, pgdn, end tuş kapakları 3er tane var, bunların yükseklikleri birbirinden farklı. Bunun nedenini ben de bilmiyorum sanırım %104 klavyede daha alçak oluyor bu tuşlar o nedenle üçer tane koymuşlar.

Şahsen bana böyle şeyler gereksiz geliyordu ancak bu ay battı balık yan gider diyip bunu da aldım. Ama pişman etmedi. Aldığım linki de bırakıyorum belki satın almak isteyen olur.

https://www.temu.com/tr/-pbt-anahtar-kapa%C4%9F%C4%B1-%C3%A7ift-cidarl%C4%B1-s%C3%BCtl%C3%BC-puding-i%CC%87ki-renkli-enjeksiyon-kal%C4%B1plama-%C5%9Feffaf-anahtar-kapa%C4%9F%C4%B1-61-87-98--104oem-y%C3%BCkseklik-klavye-de%C4%9Fil-g-601099523574635.html?_oak_mp_inf=EOuWz5ym1ogBGiBiYzM1OTQ3MDc0OTc0ZWJiYWI0YzVhMTFjOGNkMDY5MyDNuNXbtDI%3D&top_gallery_url=https%3A%2F%2Fimg.kwcdn.com%2Fproduct%2FFancyalgo%2FVirtualModelMatting%2Fa4d0d334d921618a2dab6432dd51edec.jpg&spec_gallery_id=4022725499&refer_page_sn=10009&refer_source=0&freesia_scene=2&_oak_freesia_scene=2&_oak_rec_ext_1=MjUzMjY&_oak_gallery_order=36341761%2C380153818%2C91328019%2C1632265950%2C1728828704&search_key=magegee%20keycap&refer_page_el_sn=200049&_x_sessn_id=gbefd6znlw&refer_page_name=search_result&refer_page_id=10009_1732137803475_dzl5z0ps80

Fotoğraf net değil kusura bakmayın, bu da benim klavyemdeki hali:

WhatsApp Image 2024-11-21 at 00.19.16.jpeg

idkidc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Bs
Bir kaç fotoğraf daha ekleyebilme imkanınız var ise (farklı renklerle ve ışık kapalı olarak ayrıca oda ışığında ve gece görüntüsü vs. gibi) almayı düşünenler için biraz daha etkili olur. Sonuçta görsellik maksatlı bir değişim, daha fazla görsel ile desteklenmesi daha hoş olacaktır. Güzel paylaşım.

Nezha

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir kaç fotoğraf daha ekleyebilme imkanınız var ise (farklı renklerle ve ışık kapalı olarak ayrıca oda ışığında ve gece görüntüsü vs. gibi) almayı düşünenler için biraz daha etkili olur. Sonuçta görsellik maksatlı bir değişim, daha fazla görsel ile desteklenmesi daha hoş olacaktır. Güzel paylaşım.
Doğru dediniz. Poco x3 pro kullanıyorum kamerası ışıkta parlama yapıyor o nedenle çok foto çekmek istemedim ama şimdi atayım bir kaç foto aldım. Sırasıyla Kapalı, en düşük, orta seviye, en yüksek ışıklandırmada fotoğraf çektim. Dediğim gibi parlama olduğundan orta seviye ışıklandırma sanki en yüksek seviyeyle aynı gibi çıkmış fotoda.
kapalı.jpeg

en düşük.jpeg
en yüksek.jpeg
orta.jpeg

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Alperen Yılmaz
bendede aynı keycapsler var ben sadece beyaz olanları keycapslerle degistirdim bence daha hos durdu

Ashoun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
343
İsim
Mert ash
pembesini aliexpressten 90 liraya falan almıştım şuanki fiyatı da güzel çok tatlı gözüküyor alanlara hayırlı olsun

Nezha

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şöyle bir kutuda geliyor benim kutumun üstündeki kapağın koruması yırtık gelmişti ama eksik çıkmadı içinden. Dedikleri gibi üst kısım pbt ise erime de yapmaz kolay kolay ama pbt/abs diyip de abs/abs kullandıysalar 1-2 sene içinde erime yapacaktır kenarları. Neden sadece pbt kullanılmamış diyenler olabilir onu da şöyle izah edeyim pbt plastiğin geçirgenliği çok daha düşük oluyor o nedenle etek kısmının abs olması gerek. 2 gündür kullanıyorum kapakların üzerinde yağlanma oluşmadığından pbt plastik olduğunu düşünüyorum umarım öyledir de.

WhatsApp Image 2024-11-21 at 01.21.53.jpeg

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,898
Üyeler
160,764
Son üye
Anonimilet
Top Bottom