Neler Yeni

Çözüldü✓ AULA F75 Türkçe Dizilim

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
İlteriş İlteriş
Merhaba,

Stok yakalayabilirsem bir tane de ben kapacağım milli klavyemizden ama şunu merak ediyorum. İ, Ö, Ü gibi harfler yok ama PC üzerinden Türkçe klavye yapıldığında sembolü olmasa bile o harfleri kullanabiliyoruz. Peki noktalama işaretlerinin olduğu yerlere Türkçe harfler taksam kaldırdığım tuşlardaki ifadeleri başka tuşlara aktarabilir miyim?

Örneğin Ö tuşu yerinde "("sembolü vardı ve ben oraya ö tuşu taktım. "(" kullanabilmek için 7 8 9 0 gibi tuşlara atama yapabilir miyim?

Shift+9 = "(" gibi.

Tam olarak derdimi anlatabildim mi bilmiyorum, umarım anlaşılmıştır.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,900
İsim
yusuf ecer
Merhaba,

Stok yakalayabilirsem bir tane de ben kapacağım milli klavyemizden ama şunu merak ediyorum. İ, Ö, Ü gibi harfler yok ama PC üzerinden Türkçe klavye yapıldığında sembolü olmasa bile o harfleri kullanabiliyoruz. Peki noktalama işaretlerinin olduğu yerlere Türkçe harfler taksam kaldırdığım tuşlardaki ifadeleri başka tuşlara aktarabilir miyim?

Örneğin Ö tuşu yerinde "("sembolü vardı ve ben oraya ö tuşu taktım. "(" kullanabilmek için 7 8 9 0 gibi tuşlara atama yapabilir miyim?

Shift+9 = "(" gibi.

Tam olarak derdimi anlatabildim mi bilmiyorum, umarım anlaşılmıştır.
Atama yapmana gerek yok ki, zaten klavye Türkçe ise o tuşlar da yerinde oluyor. Aynı şekilde simgelerin farklı yerleri de var

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,517
İsim
ArtiAnius
Başlıkta belirttiğim Temu'da satılan klavye Türkçe değil.
Artık Türkçe:) (kendim yaptım inanma)
eaaee399-dbef-446c-9175-fdc372c17877.jpg

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,900
İsim
yusuf ecer
Başlıkta belirttiğim Temu'da satılan klavye Türkçe değil.
Biliyorum da klavyenin Türkçe olmasına gerek yok. Windows Türkçe ise tüm tuşlar olması gerektiği yerde oluyor sadece klavye üzerinde ö ç ş yok. Sembollere basınca zaten yazılıyor ş vs. Aynı şekilde o tuşlara basınca sembol çıkmadığı gibi kendi yerleri de var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
116
İsim
İlteriş İlteriş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Artık Türkçe:) (kendim yaptım inanma)
Anlaşılan o ki semboller için komple rakam tuşlarını da değiştirmek gerekiyor. Tuşları önceki klavyenizden mı aldınız yoksa bir yerden satın mı aldınız?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biliyorum da klavyenin Türkçe olmasına gerek yok. Windows Türkçe ise tüm tuşlar olması gerektiği yerde oluyor sadece klavye üzerinde ö ç ş yok. Sembollere basınca zaten yazılıyor ş vs. Aynı şekilde o tuşlara basınca sembol çıkmadığı gibi kendi yerleri de var.
Aa anladım, dediğiniz gibi klavyede görünen değil Türkçe klavyede olması gerektiği gibi basarsam istediğim olur. Harfler neyse de sembolleri akılda tutamam. Laptopla birlikte kullanacağım için sorun olmaz zaten.

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,517
İsim
ArtiAnius
Anlaşılan o ki semboller için komple rakam tuşlarını da değiştirmek gerekiyor. Tuşları önceki klavyenizden mı aldınız yoksa bir yerden satın mı aldınız?
Hocam, bende önceden Gamepower bir klavye vardı, keycapleri ondan söktüm de. AULA F75 İngilizce QWERTY olduğu için, bilgisayarda Türkçe klavye düzeni tanımlı olduğunda AULA F75’in keycap yerleşiminin bir önemi kalmıyor. Örneğin, Türkçe klavye düzeninde Shift + 8 kullanılarak yapılan "(" bir işlem, eski keycapte Shift + 9 kombinasyonu ile sağlanıyor.

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,900
İsim
yusuf ecer
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aa anladım, dediğiniz gibi klavyede görünen değil Türkçe klavyede olması gerektiği gibi basarsam istediğim olur. Harfler neyse de sembolleri akılda tutamam. Laptopla birlikte kullanacağım için sorun olmaz zaten.
Klavyeye bakarak yazmıyorsanız hiç bir sorun arz etmiyor. @ yapmak biraz zor olabilir o da klavye layoutu ile ilgili.

ZeusTR

80+
Sizce temudaki mageegee keycapsler alınır mı? birde orijinal keycapslerle gece harfler gözüküyormu

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,517
İsim
ArtiAnius
Sizce temudaki mageegee keycapsler alınır mı? birde orijinal keycapslerle gece harfler gözüküyormu
şu an ben harfleri görüyorum ancak yukardaki görseldeki gibi keycapli daha güzel ancak orijinal keycapler çok güzel

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,550
Üyeler
161,087
Son üye
vergi ver köle
Top Bottom