Neler Yeni

Çözüldü✓ Aula F75 tuş kayması

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Utkan Bera Kabasakal
Merhaba, 3 gün önce temudan aldığım Aula F75 model klavyemi sorunsuz kullanıyordum. Bu gün f(1-2-3..) tuşlarında kayma olduğunu farkettim. F4 yaptığımda açık olan uygulamalar arasında geçiş yapıyor, normalde ses yükseltme düşürmeye yarıyan tuşlarda ekran parlaklığı kısıp yükseltiyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Driverınden ayarları tamamen sıfırlardım, söl tak yaptım düzelmedi. Ayrıca klavyede Alt Gr tuşu yok bazı özel karakterli (@...) yapamıyorum. Siz bu sorunları nasıl aştınız?

Ayrıca beyaz klavyeyi aldım, üzerinde ki siyah boyalı tuşların bazılarında boya atmasına benzeyen kabarıklıklar var, bu sorunu yaşayanınız oldu mu?

yerudaska

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
psikopat
Merhaba, 3 gün önce temudan aldığım Aula F75 model klavyemi sorunsuz kullanıyordum. Bu gün f(1-2-3..) tuşlarında kayma olduğunu farkettim. F4 yaptığımda açık olan uygulamalar arasında geçiş yapıyor, normalde ses yükseltme düşürmeye yarıyan tuşlarda ekran parlaklığı kısıp yükseltiyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Driverınden ayarları tamamen sıfırlardım, söl tak yaptım düzelmedi. Ayrıca klavyede Alt Gr tuşu yok bazı özel karakterli (@...) yapamıyorum. Siz bu sorunları nasıl aştınız?

Ayrıca beyaz klavyeyi aldım, üzerinde ki siyah boyalı tuşların bazılarında boya atmasına benzeyen kabarıklıklar var, bu sorunu yaşayanınız oldu mu?
FN W

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,750
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Alt gr eksiğini sol alttan ctrl+alt yaparak çözebilirsiniz. Diğer kaymalar hakkında fikrim yok.

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow

Mac moduna yada android moduna geçmiş olabilir fn w yapın. Alt gr için driveri açıp key kombination kısmından ctrl alt kombinasyonunu end tuşuna atadım ihtiyaç duymuyorum ende.

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Utkan Bera Kabasakal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mac moduna yada android moduna geçmiş olabilir fn w yapın. Alt gr için driveri açıp key kombination kısmından ctrl alt kombinasyonunu end tuşuna atadım ihtiyaç duymuyorum ende.
Evet hocam muhtemelen alt w yaptıysam kaymış olabilir. Oyunlarda sesli konuşma tuşum Alt tuşuna atalı, bundan dolayı değişiyordur muhtemelen. Boya atması konusu için rica etsem klavyenizin backspace tuşuna bakarmısınız kabarıklık var mı?

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
Evet hocam muhtemelen alt w yaptıysam kaymış olabilir. Oyunlarda sesli konuşma tuşum Alt tuşuna atalı, bundan dolayı değişiyordur muhtemelen. Boya atması konusu için rica etsem klavyenizin backspace tuşuna bakarmısınız kabarıklık var mı?
boya atmasını ilk defa duyuyorum açıklar mısınız kontrol edeyim.

yerudaska

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
psikopat
resim atar misiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Utkan Bera Kabasakal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
boya atmasını ilk defa duyuyorum açıklar mısınız kontrol edeyim.
Klavyemin özellikle siyah ve backspace space enter gibi tuşlarını hafif ışığa doğru tutup baktığımda rahatlıkla kabarık olduğunu görebiliyorum, acaba firma bu tuşlar özel olduğu için bir şeyler denemek istemiş olabilir mi diye düşünmek istiyorum 😄
Mesaj otomatik birleştirildi:

resim atar misiniz
Ok kısmına bakarsanız daha rahat gorebilirsiniz

Ekler

• IMG_20241123_223937.jpg
    IMG_20241123_223937.jpg
    985.7 KB · Hit: 42

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
Klavyemin özellikle siyah ve backspace space enter gibi tuşlarını hafif ışığa doğru tutup baktığımda rahatlıkla kabarık olduğunu görebiliyorum, acaba firma bu tuşlar özel olduğu için bir şeyler denemek istemiş olabilir mi diye düşünmek istiyorum 😄
bende beyaz sürüm mevcut yalnız bu kabarıklık olayını göremedim spacei söktüm az önce switchle beraber çıktı ama neyse sadece siyah beyazın birleştiği yerde bi kabarıklık var gibi gördüm yalnız elimle hissedemedim üsttün bakınca belli olmuyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Utkan Bera Kabasakal
bende beyaz sürüm mevcut yalnız bu kabarıklık olayını göremedim spacei söktüm az önce switchle beraber çıktı ama neyse sadece siyah beyazın birleştiği yerde bi kabarıklık var gibi gördüm yalnız elimle hissedemedim üsttün bakınca belli olmuyor.
Evet bir sorununu da siz dile getiridiniz tuşları çekince switch de geliyor. Anladığım kadarıyla boya sorunu bir tek bende geçerli

Ama 800-900 tl ye alacağın muhtemelen en iyi klavyelerden birisi, kullanırken çok güzel hissettiriyor

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
Evet bir sorununu da siz dile getiridiniz tuşları çekince switch de geliyor. Anladığım kadarıyla boya sorunu bir tek bende geçerli

Ama 800-900 tl ye alacağın muhtemelen en iyi klavyelerden birisi, kullanırken çok güzel hissettiriyor
bazı tuşlarla switch geldi evet bu biraz can sıkıcı ama hot swap olduğu için pekde problem edemiyorum açıkçası birde parası mağlum hissiyatıda çok güzel zevk veriyor gayet memnunum klavyeden. hocam kabarmanın görüntüsünü ekleyebilirseniz incelemek istiyorum ayrıca benzer şeyler mi yaşıyoruz diye.

Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Utkan Bera Kabasakal

resim atar misiniz

Tuşlarda kayma yokmuş, ama neden böyle olduğunu anlamadım. f4 direk sayfa değiştiriyor, f3 alt tab görevi görüyor ama alt f4 yaptığımda veya herhangi bir alt kombinasyonu kullandığımda tuşların görevi değişmiyor

Laptop klavyesinde bir sorunla karşılaşmadım aynı, fakat diğer klavyeyi kullanınca f tuşları çalışmıyor

Top Bottom