Az bütçe ile nasıl sistem alınmalı

Shyankh

80+ Silver
Reaksiyon skoru
965
Kardeşim için uygun yollu bir sistem düşünüyoruz, genel kullanım ve Minecraft için kullanacak (APU R5 5600G yeterli geliyor)

Aklımda 3 fikir var,

1. Fikir, 10K'ya 650W PSU'lu, M2 SSD'li, r5 5600G Apu sistem almak, güncellik açısından fena değil ve ileride ekran kartı alınıp adam edilebilir bir seçenek.

2. Fikir, 13K'ya i3 13100f veya r5 5500'lü, RTX 2060'lı 500W PSU'lu kasa almak, bu haliyle 1. Fikirden daha uzun dayanır ama 500W'tan dolayı güncellenebilirliği düşüyor.

3. Fikir, 8K'ya 500W PSU'lu, SATA SSD'li, r5 5600G Apu sistem almak, güncellenebilirliği ileride en fazla rx 6600, arc a750 veya rtx 2060S olabilir (belki 3060, güç tüketimini bilmiyorum)

Bütün sistemlerde RAM 16 GB, düşüncelerinizi bekliyorum, daha iyi fikirleriniz varsa da duymak isterim.
Amacım minimum fiyata ömrü uzun (güncellenebilirlik açısından) sistem almak.

2. fikir bana daha mantıklı geldi.

5500 + 2060'a 500W yetiyor diye hatırlıyorum. İleride güncelleme yapmak istediğinizde tek tek değil de komple sistem değiştirmenizi öneririm. Çünkü işlemci yetmeyecek onu değiştireceksiniz, bu sefer ekran kartı yetmeyecek o değişecek. EE PSU Yetecek mi endişesiyle o değişecek, yeni sistem toplamış gibi olacaksınız.

2. fikir bana daha mantıklı geldi.

5500 + 2060'a 500W yetiyor diye hatırlıyorum. İleride güncelleme yapmak istediğinizde tek tek değil de komple sistem değiştirmenizi öneririm. Çünkü işlemci yetmeyecek onu değiştireceksiniz, bu sefer ekran kartı yetmeyecek o değişecek. EE PSU Yetecek mi endişesiyle o değişecek, yeni sistem toplamış gibi olacaksınız.
Öneriniz için teşekkürler, diğer fikirlerimdeki amaç r5 5600G zaten iyi bir işlemci, 650W PSU da olursa ileride 4060 Ti falan alınabilir (hatta 2K'da 4070 bile zorlayabilir), tüm sistemi satmaya gerek kalmadan, sadece bir ekran kartı ile sisteme çağ atlatabilme potansiyelim olurdu.
Bir de 5500, 2060 sistemi ileride satmak istesem alıcı bulabilir miyim endişesi var şahsen

Öneriniz için teşekkürler, diğer fikirlerimdeki amaç r5 5600G zaten iyi bir işlemci, 650W PSU da olursa ileride 4060 Ti falan alınabilir (hatta 2K'da 4070 bile zorlayabilir), tüm sistemi satmaya gerek kalmadan, sadece bir ekran kartı ile sisteme çağ atlatabilme potansiyelim olurdu
R5 5600G APU için iyi bir işlemci doğru fakat ileride yanına 4060Ti alırsanız, işlemci performansı yine yetmeyecek. Daha fazlasını isteyeceksiniz. L3 Önbelleği düşük bir işlemci çünkü. Mesela valorant - cs2 gibi oyunlarda ( özellikle cs2 ) o işlemci ile iyi bir performans alamayacaksınız. Evet oyunları açacak, 70 - 200 fps arasında oynatacak fakat yetmeyecek. Fightlarda falan düşen fps can sıkacak.

O Halde şöyle yapın ;
1. Fikir üzerinden ilerleyin, ileride ekran kartını borca girmeden ( taksitsiz, kredisiz & kredi kartsız )alırsanız kısa bir süre sonra işlemciyi de 5600 ve üstü ile güncellersiniz olur biter.

8-9k ya tek tek 2. elden fırsat kovalayıp iyi bir sistem dizmelisin. İşlemciyi ve ekran kartını ileride değişebilirsin.
Dediğim şekilde başlayacaksan ram konusunda sana yardımcı olabilirim.

Geri