Neler Yeni

Yardım B ehliyet ile 125cc Motor Kullanma Koşulları

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Nc700, Tracer 700, Tenere700, Mt07 mi acaba diye düşünürken XSR700 hiç aklıma gelmezdi. Hem hayırlı olsun hem Allah kurtarsın diyelim. Bende 8 senedir sürüyorum 5. Motoruma sahibim. Motosikleti bağımlılık olarak değerlendiriyorum. Hem keyifli hem de sıkıntılı bir araç.
Teşekkür ederim. Xsr700 çok acayip bir makine. Bence mt07den daha güzel duruyor. Oturuş pozisyonu da daha iyi. Ve mt07 ile aynı gidiyor. Sonuçta blok ve haritalandırma aynı. Bunu 2 sene kadar kullanıp sonrasında bmw r9t'ye geçme niyetindeyim. Scrambler tarzı çok hoşuma gidiyor. Türkiyede sıkıntı olmasa boneville düşünürüm. Siz hangi motoru kullanıyorsunuz?

RiZZoN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
AuF
Teşekkür ederim. Xsr700 çok acayip bir makine. Bence mt07den daha güzel duruyor. Oturuş pozisyonu da daha iyi. Ve mt07 ile aynı gidiyor. Sonuçta blok ve haritalandırma aynı. Bunu 2 sene kadar kullanıp sonrasında bmw r9t'ye geçme niyetindeyim. Scrambler tarzı çok hoşuma gidiyor. Türkiyede sıkıntı olmasa boneville düşünürüm. Siz hangi motoru kullanıyorsunuz?
Mt7 nin kullanım amacı aslında apaçilik hocam. Çok kısa bir şasesi ve 180mm arka lastiği var. Bu yüzden 3. viteste bile debriyajsız tekere alıanbiliyor :D Yol tutuşu iyi değil, abs berbat ötesi çalışıyor ve her yerde devreye giriyor. Yinede sevdiriyor kendini kereta. Ben Mt07 sahibiyim enduro bir makiniye geçmek istiyorum. Mt7 nin çirkin olduğu konusunda hem fikirdim ama kuzguna yavrusu anka görünür misali aldıktan sonra daha çok sevmeye başladım. Benim düşündüğüm makinelerden bir tanesi de Triumph Tiger 800 veya 900. Karışık yazdım biraz kusura bakmayın

emrctr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
Emirhan ÇITIR
B ehliyeti ile 50cc (ruhsatta) ve üzeri motor kullanamazsın. Kullanırsan direk ehliyet yetersizliğinden ceza yersin, bu da ciddi rakam.
B ehliyet ile 125 cc motor sürebilmek için, sürücü kursuna A1 ehliyeti sürücü kursu ücreti ne kadar ise onu ödemen lazım. Kütahya için 7-8k civarı.
A1 motosiklet direksiyon sınavı ücretini yatırıp geçmen lazım.
Sonrasında ise var olan ehliyetini değiştirmiyorsun, sisteme senin için A1 ibaresini de ekliyorlar, aynı sürücü belgenle kullanabilir hale geliyorsun.
Not: Direk sürücü kursundan alınmış olan bilgidir.
Arkadaşların dediği gibi A2 veya yaş yetiyorsa A almak çok daha mantıklı.
Teşekkürler hocam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,014,656
Üyeler
160,725
Son üye
ArchEnemy*
Top Bottom