- Konu Sahibi Konu Sahibi
3100Hangi işlemci? 3600 dü sanırım seninki. CPB’li halinin e yüksek frekansından 100MHz fazlası yapılır. Gerisinde ısınır bayağı.
3100Hangi işlemci? 3600 dü sanırım seninki. CPB’li halinin e yüksek frekansından 100MHz fazlası yapılır. Gerisinde ısınır bayağı.
İşlemciye bağlıStok soğutucu ile ne kadara kadar çıkabilir
Hmm bir arkadaş 4.65 e OC’leyip 105 Derece görmüştü sanırım. Sen de 4.2 yapıp 75-85 tam yük altında büyük ihtimalle çalıştırırsın.
benim oynadığım oyunlar tek çekirdekğin önemli olduğu oyunlar mesela ben bir çekirdeği 4.40 çeksem diğerleri 4 ghz de kalsa nasıl olurHmm bir arkadaş 4.65 e OC’leyip 105 Derece görmüştü sanırım. Sen de 4.2 yapıp 75-85 tam yük altında büyük ihtimalle çalıştırırsın.
Çekirdek OC si diye bir şey ne duydum ne yaptım. İşlemciyi komple OC’lersin.benim oynadığım oyunlar tek çekirdekğin önemli olduğu oyunlar mesela ben bir çekirdeği 4.40 çeksem diğerleri 4 ghz de kalsa nasıl olur
Tek çekirdeği oc yapamazsın. Yaparısnda diğer çekirdekler sapıtır. CCX oc yapman lazım. 2 core 4 thread 4.40 diğerleri 3.9 gibibenim oynadığım oyunlar tek çekirdekğin önemli olduğu oyunlar mesela ben bir çekirdeği 4.40 çeksem diğerleri 4 ghz de kalsa nasıl olur
Var öyle bir şey.Çekirdek OC si diye bir şey ne duydum ne yaptım. İşlemciyi komple OC’lersin.
Hocam. Şimdi çekirdeklerin bir kısmı zaten kapalı değil mi? Stabil çalışamadığı için CCX de buradan gelmiyor mu? Stabilite için yapılan bir şeye karşı gelmenin ne anlamı var ki.Tek çekirdeği oc yapamazsın. Yaparısnda diğer çekirdekler sapıtır. CCX oc yapman lazım. 2 core 4 thread 4.40 diğerleri 3.9 gibi
Mesaj otomatik birleştirildi:
Var öyle bir şey.
Zaten CCX frekansları eşit olmayınca sıkıntı çıkıyor. Mesela CCX' de 4 çekirdek var ise 1 tanesini ayarlar diğer çekirdekleri ellemezsen diğerleri kafayı yiyorHocam. Şimdi çekirdeklerin bir kısmı zaten kapalı değil mi? Stabil çalışamadığı için CCX de buradan gelmiyor mu? Stabilite için yapılan bir şeye karşı gelmenin ne anlamı var ki.