Neler Yeni

B450M PRO M2 (MAX DEGIL V2 DEGIL DUZ)

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Boğaç
Merhabalar eski sistemimi güncellemekteyim Msi B450M PRO-M2 anakartım var.Rx580 ekran kartımı değiştirip RX 6600xt aldım,ardından işlemcim yetersiz kaldığından(5 2600) r5 5600 ile değiştirmeye karar verdim ve işlemcinin siparişini verdim henüz elime ulaşmadı ancak şimdi ben bu 5600ü benim anakartıma takabiliyor muyum benim bildiğim AM4 olduğundan takabilirim yönündeydi fakat bazı yerlerde takılabilir yazarken bazılarında takamazsın gibi şeyler yazıyordu sonra takamazsın denilen konuların 1-2 sene öncesinden olduğunu gördüm. Şimdi ben bu anakartıma 5600ü takabilir miyim yoksa anakartımı değiştirmem mi gerekiyor?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Boğaç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
anakartımın kutusunun arkasında 1. ve 2. nesil desteklediği yazıyor bios update sayfasındada 5.nesil geldi denilen bir update yok 3.nesilin geldiği söylenen bir update var ancak başka forumlarda gördüğüm kadarıyla aynı şekil 5. nesilin geldiği yazmayan anakartlar da açabilenler olmuş işlemci siparişini verdim ana kartı da vermeli miyim lütfen birisi hızlıca yardımcı olabilir mi ?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,377
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Agesa 1.2.0.7 ile 5800X3D desteği geliyor sende ekstra bir güncelleme var sıkıntı olmaz

Einstein

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,398
İsim
Eren
anakartımın kutusunun arkasında 1. ve 2. nesil desteklediği yazıyor bios update sayfasındada 5.nesil geldi denilen bir update yok 3.nesilin geldiği söylenen bir update var ancak başka forumlarda gördüğüm kadarıyla aynı şekil 5. nesilin geldiği yazmayan anakartlar da açabilenler olmuş işlemci siparişini verdim ana kartı da vermeli miyim lütfen birisi hızlıca yardımcı olabilir mi ?
Biosu güncellersen takarsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Boğaç
dostum öyle bir bilgi edindim bende ama 2. mesajımda da yazdığım gibi nereden güncelleyeceğim en son çıkan sürüm 2023 de oda beta sürüm beta olmayanın bir alt sürümünü mü indirmeliyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Agesa 1.2.0.7 ile 5800X3D desteği geliyor sende ekstra bir güncelleme var sıkıntı olmaz
ne olduğunu hiç bilmiyorum geldi mi gelecek mi geldiyse nereden indireceğim normal msi sitesinde yok, bir güncelleme 2023 de beta yayınlanmış bir tek o kadar o notların hiç birindede 5. nesil destekliyor artık diye yazmıyor

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Boğaç
bundan mı bahsediyorsun dostum normal msi sayfasında @RevDeisDou ?

Ekler

• resim_2024-07-17_023118972.png
    resim_2024-07-17_023118972.png
    5.2 KB · Hit: 32

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,377
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
bundan mı bahsediyorsun dostum normal msi sayfasında @RevDeisDou ?
Evet bu güncelleme 5800x3d desteğini veriyor sen son sürüm kur. 5000 serisi için destek veren bundan da öncekiler ama sonuncuyu da kursan olur. Ayrıca şuan olduğun sürüme bak sonra sonraki sürümlerin notlarına bak bazen son sürümü direkt kurmaman için uyarılar oluyor mesela xx sürümünden önce isen ilk şu sürümü kur diye eğer göremez isen sonuncuyu kur geç

Ben baktım direkt son sürümü kullanabilirsin. Altında sayı olanlar destekliyor yani ryzen 5000 serisi destek var. Eski bir BIOS seçtigim zaman da sayılar kayboluyor yani sağlamasını da yaptım

Screenshot_2024-07-17-04-31-26-25_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Boğaç
Evet bu güncelleme 5800x3d desteğini veriyor sen son sürüm kur. 5000 serisi için destek veren bundan da öncekiler ama sonuncuyu da kursan olur. Ayrıca şuan olduğun sürüme bak sonra sonraki sürümlerin notlarına bak bazen son sürümü direkt kurmaman için uyarılar oluyor mesela xx sürümünden önce isen ilk şu sürümü kur diye eğer göremez isen sonuncuyu kur geç

Ben baktım direkt son sürümü kullanabilirsin. Altında sayı olanlar destekliyor yani ryzen 5000 serisi destek var. Eski bir BIOS seçtigim zaman da sayılar kayboluyor yani sağlamasını da yaptım

Alıntıyı görüntüle
kankam eminsin dimi yoksa 10 gün filan daha anakartın gelmesini beklemek zorunda kalıcam B450m pro m2 sadece anakartın adı maxı v2 si falan destekliyormuş heraldede benimkinde max v2 filan yazmıyor düz "b450m pro m2"

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,377
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
kankam eminsin dimi yoksa 10 gün filan daha anakartın gelmesini beklemek zorunda kalıcam B450m pro m2 sadece anakartın adı maxı v2 si falan destekliyormuş heraldede benimkinde max v2 filan yazmıyor düz "b450m pro m2"
AGESA sürümleri ile geliyor işlemci destekleri. En son bios sürümünde Vermeer yani Ryzen 5000 serisi desteği görünüyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Boğaç
AGESA sürümleri ile geliyor işlemci destekleri. En son bios sürümünde Vermeer yani Ryzen 5000 serisi desteği görünüyor.
tamamdır teşekkürler biosu güncelledim en günceli beta gözüküyordu onu değil bir altındakini yükledim isim olarak bios ekranında aynı şekilde 2I0 yazıyor ancak bios ekranında yazan tarihle amd sayfasındaki tarih arasında 1 ay filan bir fark var (biosda yazan daha eski gözüküyor) bir problem olmaz sanırım ama yinede bilen birine sormak istedim

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,377
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Var görünüyor
tamamdır teşekkürler biosu güncelledim en günceli beta gözüküyordu onu değil bir altındakini yükledim isim olarak bios ekranında aynı şekilde 2I0 yazıyor ancak bios ekranında yazan tarihle amd sayfasındaki tarih arasında 1 ay filan bir fark var (biosda yazan daha eski gözüküyor) bir problem olmaz sanırım ama yinede bilen birine sormak istedim
1721239320395.png

Top Bottom