kriptomemmed
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 46
- İsim
- Mehmet Özcan
- Bütçe
- 7850
Merhabalar arkadaşlar, yakın zaman Gen4 destekli okuma/yazma hızı 7200/6200/MB/s
1 SSD almıştım ve bununla alakalı bir konu açıp bilgi alışverişi yapıldı.
Varılan sonuçta;
Anakartımın (MSI B450M Mortar Max AM4) Gen3(PCI_E1), Gen2(PCI_E4) desteklediği netleşti konu çözüme ulaştı.
Bende sizlerin bilgisi ile kendi donanımım ile bir araştırma yaparak 2 adet anakart buldum ve hangisi almalıyım konusunda sizlerden öneri ve yardım istiyorum.
1. Anakart;
ASUS TUF GAMING B550-PLUS Wi-Fi
7.812₺
2. Anakart;
ASUS ROG STRIX B550-F GAMING Wi-Fi II
7.819₺
2 ürün farklı bazı donanımları ise şu şekilde
TUF kısmında;
AMD fTPM, AMD StoreMIAsus,
Ai Charger Asus Ai Suite 3, Asus Aura Sync, Asus Fan Xpert 2+, ECC Bellek Desteği, TUF Gaming Alliance Sertifikası, USB Flashback,VRM 10faz, AMD Crossfire, M.2 (Key-E), 4K ,4800MHz OC, Wi-Fi 6 ve Wi-Fi Bant 2
ROG kısmında;
AMD fTPMAMD, StoreMI, Asus Ai Networking (GameFirst VI), Asus Aura Sync, Asus OptiMem II,Intel XMP, 5100MHz OC, VRM 14faz, Wi-Fi 6E ve Wi-Fi Bant 3
bütçe açısında ikisinin arasında ortalama 20₺ fark mevcuttur.
Şimdiden bilginiz ve ilginiz için teşekkür ederim.
1 SSD almıştım ve bununla alakalı bir konu açıp bilgi alışverişi yapıldı.
Varılan sonuçta;
Anakartımın (MSI B450M Mortar Max AM4) Gen3(PCI_E1), Gen2(PCI_E4) desteklediği netleşti konu çözüme ulaştı.
Bende sizlerin bilgisi ile kendi donanımım ile bir araştırma yaparak 2 adet anakart buldum ve hangisi almalıyım konusunda sizlerden öneri ve yardım istiyorum.
1. Anakart;
ASUS TUF GAMING B550-PLUS Wi-Fi
7.812₺
2. Anakart;
ASUS ROG STRIX B550-F GAMING Wi-Fi II
7.819₺
2 ürün farklı bazı donanımları ise şu şekilde
TUF kısmında;
AMD fTPM, AMD StoreMIAsus,
Ai Charger Asus Ai Suite 3, Asus Aura Sync, Asus Fan Xpert 2+, ECC Bellek Desteği, TUF Gaming Alliance Sertifikası, USB Flashback,VRM 10faz, AMD Crossfire, M.2 (Key-E), 4K ,4800MHz OC, Wi-Fi 6 ve Wi-Fi Bant 2
ROG kısmında;
AMD fTPMAMD, StoreMI, Asus Ai Networking (GameFirst VI), Asus Aura Sync, Asus OptiMem II,Intel XMP, 5100MHz OC, VRM 14faz, Wi-Fi 6E ve Wi-Fi Bant 3
bütçe açısında ikisinin arasında ortalama 20₺ fark mevcuttur.
Şimdiden bilginiz ve ilginiz için teşekkür ederim.
Son düzenleme: