Neler Yeni

B650 Tomahawk vs B650 Asus Tuf Plus

berkan254

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berkan Önal
Merhaba
Ryzen 5 7600 için anakart alacağım. Oyun odaklı pc olacak Valorant oynayacağım çoğunlukla. Asus un DDR5 anakartlarda sorun yaşadığını duydum. Doğru mudur?
TUF 6500 TL
Tomahawk 8000TL
Oyunda düşük girdi süresini etkiler mi kartlar?
Wi fi model ikiside Wifi ile kablolu kadar iyi Ping değeri yakalayabilir miyim?
Ses kartı ve diğer bileşenler hangisinde daha kaliteli sizin satın alım tavsiyeniz hangisi olur?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Anakartın oyunlara bir etkisi olmaz, böyle bir durumu ilk sizden duydum :D. Yani ikiside güzel anakartlar ucuz olanı alın geçin derim. Wifi model olmasının da önemi yok bence rekabetçi oynayacaksanız ethernet kablosu ile bağlamak her daim en düşük pingi sağlar.

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Anakartlar arasında genel bağlamda giriş süresini etkileyecek ciddi bir fark yoktur, OC veya XMP vs. olayları hariç. Bu seride VRM'i iyi bir kart almanız hem işlemciyi serin çalıştıracaktır, hem de ileriye dönük bir yatırım olarak düşülebilir.

Tomahawk sevdiğim bir seri fakat fiyat olarak o kadar çıkılıyorsa, o bütçede çok az daha çıkılıp, Aorus Elite AX alınabilir.

1694594413580.png

berkan254

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berkan Önal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakartlar arasında genel bağlamda giriş süresini etkileyecek ciddi bir fark yoktur, OC veya XMP vs. olayları hariç. Bu seride VRM'i iyi bir kart almanız hem işlemciyi serin çalıştıracaktır, hem de ileriye dönük bir yatırım olarak düşülebilir.

Tomahawk sevdiğim bir seri fakat fiyat olarak o kadar çıkılıyorsa, o bütçede çok az daha çıkılıp, Aorus Elite AX alınabilir.

Alıntıyı görüntüle
Anladım hocam. Elite az biraz fazla geldi açıkçası fiyat olarak 10k larda geziyor. Atx olarak 8 bine kadar önereceğiniz Anakart ne olur hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakartın oyunlara bir etkisi olmaz, böyle bir durumu ilk sizden duydum :D. Yani ikiside güzel anakartlar ucuz olanı alın geçin derim. Wifi model olmasının da önemi yok bence rekabetçi oynayacaksanız ethernet kablosu ile bağlamak her daim en düşük pingi sağlar.
Hangi modeli önerirsiniz hocam

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Anladım hocam. Elite az biraz fazla geldi açıkçası fiyat olarak 10k larda geziyor. Atx olarak 8 bine kadar önereceğiniz Anakart ne olur hocam

Fiyata göre TUF alın geçin 1500 TL fazla vermenin gerek olduğunu düşünmüyorum.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Anti lag+ reflex kadar işe yarıyor mu hocam ben reflex var diye 4070 alacaktım ama

Reflex i 2060 ilede kullanabiliyorum, valorantta pek bir şey hissetmemiştim. Açıkcası ping düşükse gerisi çok fark edilmiyor ya. İleriye dönük almak en iyisi.

berkan254

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berkan Önal
Recep Baltaş ın videosunu görmüştüm reflex ile ilgili biz boşa oynuyoruz diye düşünmüştüm lagı bayağı düşürüyordu. Amd 7000 serisi ile antilag+ geldi ama valorantta çalışıyor mu bilmiyorum reflex direkt valorantta açılıp kapanıyor amd de uygulama üzerinden açıp kapatılıyor

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1

ATX isteminizin özel bir nedeni var mı?
Diğer türlü ben Tomahawk alırım. Son yıllarda Asus'tan yeterince soğudum. Özellike bu seride takır takır hatalı bios ile kartları yaktıktan sonra :D

berkan254

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Berkan Önal
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,018