a way out en iyi seçim. İkili oynayın onu oynarsa sonrasında uncharted falan da oynar zaten. İkili oynarsan diğer oyunları da oynamaya ön ayak olursun. Hiç fps veya hikayeli oynamayan birine crysis gibi bir oyundan başlatmak sinir bozucu olabilir, oyunu bir anda bırakır gider.
Hapishanede tanışan 2 kişi hapisten kaçmaya çalışıyor splitscreen oynanan bir oyun. Bazı şeyleri sırayla bazılarını eş zamanlı yapman gerekiyor. Mesela gece vakti havalandırmayı sökecek birisi diğeri de gardiyan sökene doğru giderken ses yapacak falan en basiti bu. Bir sürü böyle mekanik var. Bazıları da bireysel mekanikler oyun içinde birbirinle yarışabiliyorsun halka atma oyunu falan vardı hatırladığım. Hikayesini yazarsam tadı kaçar ama ön izleme trailer falan izleyebilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Şimdi mesela tek kişilik bir oyun açtın diyelim mecbur baban tek başına oynarken oyundaki talimatları izleyecek sürekli, mekanik öğrenmeye çalışacak looting, karakter skill kullanımı falan uzun işler. Adamı yorar. Kafa dağıtmalık şeylerle başlamak lazım. Sen başında durup söylesen şurada şöyle burada böyle yapacan diye adam diyecek film dizi izlerim daha iyi zaten kendi istediğini yapmıyor başkasının (oyunun ya da senin) istediğini yapıyor. Ama ikili oynarsan zaten bir kontrol sende bir kontrol onda sohbet de edilir, sen anlatırken sıkılmaz.
Ben bile 20 yıldır pc oyunu oynuyorum ama bf3ü sildim attım mesela. Sürekli talimat veriyor diye. Yok şöyle oldu rpgyi al helikopteri vur, yok tank geldi şurada şu var tanka döşe patlat kaç. Her talimatı kendisi veriyor oyun. Normalde böyle oyunları oynayanların bile canını sıkan bir durum, yeni başlayan birinin tepkisini düşünemiyorum.
Açık dünya oyunlarına belki sarar. Rdr2 sevmediyse ama bilemem belki sarmaz, muhtemelen sarmaz ama ark survival oynatabilirsin babana ve Dinozorlara ilgi duyarsa sever diye düşünüyorum. Benim dinozorlar ilgimi çektiği için o oyunu sevmiştim.
Sonra yavaş yavaş hikayeli oyunlara alışabilir; bu dediğim oyunu oynarsa.
Minecraft'a alıştır. YouTube'ta Fati Film diye bir kanal var. Orta yaşlı bir adam Minecraft, brawl stars, LoL falan oynuyor. Ben bile izlerken keyif alıyorum. Belki baban da keyif alır.
2 ay sonunda babam da istediğinden yeni bir bilgisayar topladım. Bana kendisinin de oyun oynayacağınız söylüyordu. Ama oynadığı oyun slither.io Steam hesabımda onlarca oyun var ama o oyunlar karışık ve zor gözüktüğü için oynamıyormuş. Slither.io bu kolay ve basit oynanışı için seviyormuş. Onu nasıl başka oyunlara itebilirim?
Hapishanede tanışan 2 kişi hapisten kaçmaya çalışıyor splitscreen oynanan bir oyun. Bazı şeyleri sırayla bazılarını eş zamanlı yapman gerekiyor. Mesela gece vakti havalandırmayı sökecek birisi diğeri de gardiyan sökene doğru giderken ses yapacak falan en basiti bu. Bir sürü böyle mekanik var. Bazıları da bireysel mekanikler oyun içinde birbirinle yarışabiliyorsun halka atma oyunu falan vardı hatırladığım. Hikayesini yazarsam tadı kaçar ama ön izleme trailer falan izleyebilirsin.
Şimdi mesela tek kişilik bir oyun açtın diyelim mecbur baban tek başına oynarken oyundaki talimatları izleyecek sürekli, mekanik öğrenmeye çalışacak looting, karakter skill kullanımı falan uzun işler. Adamı yorar. Kafa dağıtmalık şeylerle başlamak lazım. Sen başında durup söylesen şurada şöyle burada böyle yapacan diye adam diyecek film dizi izlerim daha iyi zaten kendi istediğini yapmıyor başkasının (oyunun ya da senin) istediğini yapıyor. Ama ikili oynarsan zaten bir kontrol sende bir kontrol onda sohbet de edilir, sen anlatırken sıkılmaz.
Ben bile 20 yıldır pc oyunu oynuyorum ama bf3ü sildim attım mesela. Sürekli talimat veriyor diye. Yok şöyle oldu rpgyi al helikopteri vur, yok tank geldi şurada şu var tanka döşe patlat kaç. Her talimatı kendisi veriyor oyun. Normalde böyle oyunları oynayanların bile canını sıkan bir durum, yeni başlayan birinin tepkisini düşünemiyorum.
buna da katılıyorum babanın yaşı +35 tir diye düşünüyorum strateji oyunlarını sevebilir eski dönemde büyük abilerimiz age of war , red alert 2 gibi oyunlar oynardı.
a way out babayla fena sarar bu arada benden söylemesi.
buna da katılıyorum babanın yaşı +35 tir diye düşünüyorum strateji oyunlarını sevebilir eski dönemde büyük abilerimiz age of war , red alert 2 gibi oyunlar oynardı.
aynen hocam babamda mesela gençliğini bu tip oyunlarla geçirmiş hala severek oynar
hatta hocam kötü bir pc de varsa ikisine beraber kurup kapışın derim
biz evde 8 kişi toplanır kapışırdık aşırı eğlenceli olur özellikle red alert2 ve generals zero hour da çok sarıyor
Arkadaşlar adam zaten basit olduğu için slither.io oynuyormuş siz birden fazla tuş kombinasyonu olan rdr2 ark tarzı detaylı oyunlar öneriyorsunuz. Aç adama ets2, forza horizon 4 5 basitten başla eli alışınca silahlı fps oyunlarına geçersiniz bf1 tarzı.
2 ay sonunda babam da istediğinden yeni bir bilgisayar topladım. Bana kendisinin de oyun oynayacağınız söylüyordu. Ama oynadığı oyun slither.io Steam hesabımda onlarca oyun var ama o oyunlar karışık ve zor gözüktüğü için oynamıyormuş. Slither.io bu kolay ve basit oynanışı için seviyormuş. Onu nasıl başka oyunlara itebilirim?
belirli bir yaştan sonra seni kısıtlayan, film gibi gideceği yol belli olan oyunlar sarmıyor.
40 yaşındayım ve şuan god of war ı oynayamıyorum. bir boss ile karşılaşıyorsun ve sadece oyunun sana izin verdiği şeyi yapıyorsun başkada çaren yok, oynayamadım oyunu.
benim gibilerin oynayacağı oyunlar
pubg csgo gibi fps ler. sonuçta el beceri ve taktik istiyor.
knight online, silkroad, eso, wow gibi mmo lar. emek verip tamamen senin seçimlerinle ilerliyorlar.
fifa, pes. klasiktir severiz.
witcher, skyrim gibi kendini geliştirdiğin ve istediğin görevi istediğin zaman yapma, seçme şansı veren rpg lerde oynatıyor kendini.
belirli bir yaştan sonra verdiğin emeğin karşılığını vermeyen oyunlarda seni oyunda tutamayabiliyor. boşa zaman harcanıyor hissi oluşturuyor. bu ara pubg ye fena sardım, görev yapıyorum, kıyafetler silahlar sarıyor.